• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2021

12:00 >> 12:26

CRKVA SE OKUPLJA OKO ISUSA HRISTA, A ČANAK SE OKUPIO OKO SVOG HRISTA - MILA ĐUKANOVIĆA, KOJI NIJE NI KRŠTEN! /video/

printscreen TV Prva

Politika

CRKVA SE OKUPLJA OKO ISUSA HRISTA, A ČANAK SE OKUPIO OKO SVOG HRISTA - MILA ĐUKANOVIĆA, KOJI NIJE NI KRŠTEN! /video/

Podeli vest

Arhimandrit Danilo Trpčevski, iguman manastira Đurđevi stupovi u Beranama, rekao je za TV Prva da nije umesno da se političari bave Crkvom, jer se Crkva okuplja oko Hrista, a Nenad Čanak, koji je takođe bio gost Jutarnjeg programa, se okupio oko svoga Hrista, a to je Milo Đukanović

 

- Pozdrav svima, najviše pozdrava našem patrijarhu, gospodinu Porfiriju. Hteo bih na početku da kažem da nije umesno da političari govore o jednom crkvenom skupu i o jednom takvom događaju. Da je bilo sreće, Arhijereji, njih 41, koji su došli na ustoličenje na Cetinju bili bi prisutni i oni bi govorili najbolje i najprisnije i najrealnije o događaju koji se dogodio.

- Kako što je ružno da se mi sveštenici bavimo politikom, tako je isto ružno da se i političari bave Crkvom. Jer nama je Hristos glava i mi se okupljamo oko Hrista, a političari se okupljaju oko predsednika, a u ovom slučaju, kao gospodin Čanak koji se okupio oko svoga Hrista, a to je Milo, koji je naravno i nekršten. Mi se okupljamo Hrista i mi služimo u ime Hristovo, a ja u izlaganju Nenada Čanka nijednom nisam čuo da je pomenuo da je nama glava Hristos i da je nama Bog Hristos kome služimo, a ne služimo mi ni Rusiji, ne služimo ni predsednicima, ni političkim strankama, nego naše služenje je služenje Svete božanske Liturgije u hramovima i naravno u poslušnosti nadležnim episkopima, patrijarsima i poštujući njihove odluke, kao odluke koje donosi Crkva, sa prizivom Svetoga duha. 

Foto: printscreen TV Prva

- Arhijereji koji su došli, nažalost nisu mogli da dođu na Cetinje, a nažalost su omogućili da dođu i Nenad Čanak i Milo Đukanović i Veljović, kojima tu mesto nije bilo. Po mom mišljenju, trebalo je da dođu arhijereji iz celog sveta. Bilo je malo i nezgodno i sramota da dočekamo goste automobilskim gumama i ostali stvarima. Ne mislim da su to Cetinjani, to su ljudi skupljeni iz cele Crne Gore, koji su nemo poslušni prošlom režimu, koje gonio Crkvu i vladike - rekao je arhimandrit Danilo i dodao: 

- Čanak je učen čovek, ali sveti Kozma Etolski, jedan veliki svetac iz 19. veka, je govorio da će zlo doći od učenih ljudi, ne od prostih. Učenje, znanje, je mač sa dve oštrice.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Liber

pre 2 godine

Canak ima pravo da kaze svoje misljenje ne vidim koga to moze da ugrozi. Vas je nekoliko miliona nacionalista a on je jedan,nije valjda da vas toliko plasi?

Dule

pre 2 godine

Niko Čanka ne osuđuje zbog mišljenja nego zbog njegovih (ne)dela. Šta će on u Crnoj Gori? . Otišla stara komunjara da napada SPC i njene velikodostojnike jer to tamo može da radi nekažnjeno a ovde bi dobio po prknu.

Zaharova

pre 2 godine

Kad popovi pocnu da drve o politici narodu se ne pise dobro.

Penzioner

pre 2 godine

Duboko sam razočaran u državu koja ima različitu primenu zakona za obične gradjane i za plaćenike raznih ambasada!

Đurđa

pre 2 godine

Obratite pažnju na Čankove reči sa početka razgovora: "Već trideset godina delimo zajedničke vrednosti" (sa Milom Đukanovićrm i DPS-om). Zamislite šta su sve podelili. Prema tome, neka budala bi pomislila da ima Čankovog udela i u granatiranju Dubrovnika. Možda bi i srpsko tužilaštvo moglo da se zainteresuje za ove "zajedničke vrednosti".

dr

pre 2 godine

Čanka kao drzavnu opoziciju poslao Vucic da ima o cemu da se palamudi i skrenu teme sa Belivula poskupljenja Nebojse iz Beograda....

milankukic

pre 2 godine

ja sam da se toj protuvi zabrani gostovanje na svakoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom ali dajem za pravo Filipu a i svakom ko ga pozove i kaže mu u lice ko je i štaje obićna ljubska nakaza

milankukic

pre 2 godine

@zoran auuu koja budalla se javila da komentariše

laza lazarevic

pre 2 godine

Čanak-Čeda-Šešelj sveto trojstvo Vučićeve opozicije.

Marcco

pre 2 godine

Ono što bih voleo da znam, a mediji se naravno time ne bave, je kako se desilo da raspop koji je osnovao tu neku Crnogorsku "pravoslavnu" crkvu, bukvalno do razvoda sa suprugom i time povezanom zabranom bogosluženja, gradi sebi pozamašnu karijeru u Srpskog pravoslavnoj crkvi. Pa taj Miraš Dedeić je prošao sve moguće funkcije u Srpskoj pravoslavnoj crkvi od suplementa u manastiru Ostrog, preko (deviznog) sveštenika u Beču i paroha u Rimu. Tada je oslovljavo svoje sledbenike sa „decom Svetoga Save i potomcima kneza Lazara", držao ostrašćene nacionalističke propovedi da ga je i Mitropolit stišavao i redovno držao pomene Draži Mihailovići i gomili drugih četnika za koje normalan čovek nikada nije ni čuo. Zar se promenio za 180 stepeni preko noći?

SPC i Canak su kolege

pre 2 godine

SPC i Canak su kolege iz BIA. Od '45 SPC se okuplja oko sluzbe, ali ne Hristu. Ovo je obican performans, udbas Canak glumi demokratu, udbasi iz SPC glume Crkvu, udbas Vucic glumi Predsednika... A nama zivot prolazi...

joma

pre 2 godine

čanka razvaljen, čukanivić ga vratio na fabrička podešavanja, ali ne vredi, čanak tiltuje eror 404! saučešće autonomašima : )

istinoljubac

pre 2 godine

antihrist canak klanja se svom vrhovnom antihristu,sta je tu cudno.meni licno je cudno koliko se vremena daje u medijama.a on masno laze.a sto se tice njegovog misljenja ono je postalo izlizano.svaki gradjanin ove zemlje kome je stalo do mira i prosperiteta vise ga i ne slusa.on je kazao svoje kada je hteo da vesa na terazijama.ali interesantan je on covek sve privilegije imao je u socijalizmu kao i njegovi roditelji i obilno koristio kako je postao separatista.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15