• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kosovo-online.com

20.09.2021

07:25

Srbi na KiM uznemireni! Šiptarski specijalci zauzeli Jarinje i Brnjak - Dojurili do zuba naoružani! /video/

Kosovo onlajn

Politika

Srbi na KiM uznemireni! Šiptarski specijalci zauzeli Jarinje i Brnjak - Dojurili do zuba naoružani! /video/

Podeli vest

Specijalne jedinice takozvane Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva administrativna prelaza prelaza sa centralnom Srbijom, Jarinju i Brnjaku

 

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova i Metohije sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova.

- Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju", rekao je juče predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz Kosovske policije potvrdili su kasnije za pojedine medije kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza.

Tim povodom se juče oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku današnjeg dana "počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija