• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2021

16:36

Mogu da kukaju, plaču, da me napadaju, viču, vrište, Srbija će da ih pretekne!

printscreen

Politika

Mogu da kukaju, plaču, da me napadaju, viču, vrište, Srbija će da ih pretekne!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Mađarskoj, gde sutra učestvuje na četvrtom demografskom samitu koji se održava u Budimpešti. On je odmah po dolasku komentarisao dešavanja na Kosovu i Metohiji, dijalog vlasti i opozicije, kao i napade koji dolaze iz Hrvatske

Predsednik Vučić se obratio javnosti i prokomentarisao dešavanja od prethodnih dana.

– Pošto on priča onako za ljude koji nisu upućeni i prodaje maglu. Ja sam svakakve šibicare i prodavače magle video. Smeta im svima snažna Srbija. Oni vode hajku i misle da budu ono što su nekada bili Budimpešta i Podgorica, tu naravno ima tajkuna koji plaćaju njih da ruše naše medije. Šta mislite, da smo slabi, da li bi bilo 120 tekstova u jednom danu protiv mene? – rekao je Vučić.

– Kurti želi da pregovara iz ove pozicije. Rekli smo, nema problema, povucite jedinice ROSU pa ćemo pričati. Koje je to akcije Srbije preduzela? Jel poslala vojsku, policiju? Nije. Ali ne vredi, kad krenete da lažete onda je to tako. Srbija ovoga puta baš ništa nije uradila. Svima smeta jaka Srbija. Oni žele da ih Srbija prizna. Neću da pristanem na ono što oni hoće. Ponavljam, vratite sve na ono što je bilo pre 20. septembra, pa onda možemo da pričamo. Zovite i NATO, zovite koga god hoćete, ali pristanak Srbije na to da dobijete nećete – dodao je predsednik.

– Oni imaju svoj interes, a to je da Kosovo bude nezavisno i da nateraju Srbiju da učestvuje u tome, što nije naš interes.  Šta je to što smo mi uradili? Kada krenete da lažete svaki dan, kao što oni lažu svaki dan, kraja nema. Prodaju vam 5 kilograma pomorandži za 1000 dinara, a onda ti dođe policajac i kaže daj još 300 dinara. Ne plaćam reket i neću da dam tih 300 dinara.

O izbornim uslovima

-  Nikada izborni uslovi nisu bili razlog bojkota, već njihova slabost. Videli ste sinoć u emisiji na RTS, devojka ili žena koja predstavlja narod u parlamentu i druga osoba koja ne zastupa nikog. I oni onda kažu da RTS nije njihov i da treba da bude više otvoren za njih. O njihovom moralu ne bih govorio.

O Hrvatskoj i napadima

Vučić je u obraćanju novinarima komentarisao i predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji u poslednje vreme napada predsednika Srbije i sve Srbe.

Podsetimo, Milanović rekao je na predavanju studentima Kolumbija univerziteta u NJujorku da je “za Srbiju najteža stvar što je Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih i to je najveća prepreka za ulazak Srbije u EU”.

- Da ja radim kako oni žele, da li mislite da bi u Hrvatskoj bilo više od 120 tekstova negativnih o meni? Nisam čuo da je bilo ko iz Srbije spaljivao kuće Milanovićima, ali znam da su sve kuće Vučića spaljene. Ja njemu i Hrvatskoj želim sve najbolje. Mogu da kukaju, da plaču, da me napadaju, da urlaju, viču, vrište, ne znam šta da rade sve, Srbija će da ih pretekne - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić će imati i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Republike Andrejem Babišom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borac R SRPSKE

pre 3 godine

Bitno je da je njegov dodik pored njega.

Srba

pre 3 godine

Dakle, brzo je promenio misljenje. Navodno je hrabro i odlucno saopstio da nema razgovora dok EU ne potvrdi da li postoji sporazum ili ne i dok se ne odgovori kada ce biti formirana ZSO. Sada odjednom pristaje na razgovore ali da se vrati na stanje od 20. septembra, odnosno da se povuku snage ROSU. Gde nestadose potvrda Briselskog sporazuma i odbijanja razgovora bez formiranja ZSO? Kurti je pobednik, i to kakav!

Sofija

pre 3 godine

Опзиција мисли власт да освоји на улици њу неинтресују преговори са еу парламнтарци

Sofija

pre 3 godine

Хрватска као и њени полтичари имају комплекс од Срба

Jana

pre 3 godine

Srbija očito oduvek bode oči svima a pogotovo sada pod vladavinom Aleksandra Vučića. Valjda im je iritantan zbog svog mira, hladnoće i ignorancije njihove bezgranične gluposti. Iskreno rečeno, mislim da tu ulogu niko drugi bolje ne bi izveo i odigrao od njega i to očito vanserijski radi čim se oni ovoliko busaju u grudi. Što se mene tiče apsolutno podržavam stav s pravom. Dosta je više bilo brisanja patosa sa Srbijom i srbima!

Mimika

pre 3 godine

Srbija očito oduvek bode oči svima a pogotovo sada pod vladavinom Aleksandra Vučića. Valjda im je iritantan zbog svog mira, hladnoće i ignorancije njihove bezgranične gluposti. Iskreno rečeno, mislim da tu ulogu niko drugi bolje ne bi izveo i odigrao od njega i to očito vanserijski radi čim se oni ovoliko busaju u grudi. Što se mene tiče apsolutno podržavam stav s pravom. Dosta je više bilo brisanja patosa sa Srbijom i srbima!

Zoca

pre 3 godine

Kurti moze samo da masta da moze da postavlja neke uslove Srbiji. Dobio je zasluzen odgovor!

Zorica

pre 3 godine

Jaka Srbija mnogima smeta i zato je stalno meta napada.

Jovana

pre 3 godine

Srbija nikada nece da poklekne, nece pasti na kolena nema razloga za to. Srbija je hrabra i jaka drzava koja ne da ono sto je njeno i ne uzima tudje.

dejan

pre 3 godine

Nas predsednik se zalaze za bolju buducnost svih gradjana naše zemlje

Vul

pre 3 godine

Situacija na Kosovu i Metohiji nije ni malo laka, ali borićemo se do poslednjeg atoma snage.

Zeljko

pre 3 godine

Kod srba postoji izreka za pokatolicene hrvate"lukavi latini",nisu se oni primirili pre 15 godina u javnoj mrznji srba nego su kupovali tadica i gurnuli mu preko 3 miliona € na racun u vatikansku banku zarad potpisa da nemaju nikakvih nerjesenih pitanja oko drzavnih granica a sve to da bi hrvatska mogla pristupiti evropskoj uniji.kad se to zavrsilo javna mrznja je odblokirana i cekaju priliku da uzmu teritoriju oko apatina tek ce da bude problema od ustasa oni zive i hrane se mrznjom srba

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću na svemu.

Jovana

pre 3 godine

Verujem da će Srbija , ako nastavi ovakvim tempom da se razvija u dogledno vreme preteći Hrvatsku, iako neki u to ne veruju!

Nakili

pre 3 godine

Napad je najbolja odbrana... Najlakše je da napadate nas i maltretirate. Sram vas bilo, nadji te rešenja a ne izgovore i napade!!!

Ana

pre 3 godine

Srbija nije poklekla pod pritiscima jakih sila, tako da ova siptarska boranija moze samo da sanja da ce biti po njihovom.

Tatjana

pre 3 godine

 Mi cemo da stitimo nase Interese I da brinemo o nasem narodu na KiM.

Ruza

pre 3 godine

Kosovo je nase i nikada necemo priznati nezavisnost KiM.

Ruza

pre 3 godine

Ogroman je pritisak od strane Pristinske vlasti, ali predsednik Vucic se bori da nadje resenje.

Klara

pre 3 godine

Ma ne damo ono što je naše i to je to, nema tu priče! KiM je srce Srbije.

Brankić

pre 3 godine

Kurti i kompanija izazivaju tenzije i sukobe na Jarinju, a međunarodna zajednica proziva Srbiju. Mnogi su se urotili protiv nas, jer smeta im brzina kojom se naša zemlja razvija i postaje sve jača.

Grada

pre 3 godine

Priština je pokazala koliko je bezobrazna prema srpskom narodu.

Brankić

pre 3 godine

Potpuno je Vučić u pravu kada traži da Priština povuče sve mere koje su uveli pa se tek onda može nastaviti dijalog.

Lena

pre 3 godine

Koliko zlobnih ljudi ima na ovom svetu.... Podrška srpskom narodu na KiM.

Brankić

pre 3 godine

Svaki put se ponavlja ista priča da Priština primenjuje samo onaj deo Briselskog sporazuma koji njima ide u prilog a od formiranja ZSO nema ništa pa onda EU poziva obe strane na uzdržanost.

Brankić

pre 3 godine

Kurti može da zaboravi priznanje nezavisnost KiM. Srbija je dovoljno jaka da odbije bilo kakve ucene.

Matea

pre 3 godine

Republika Srbija je u svakom smislu pretekla sve zemlje u okruženju

Maki

pre 3 godine

Oni imaju svoj interes, a to je da Kosovo bude nezavisno i da nateraju Srbiju da učestvuje u tome, što nije naš interes. Podrska za Vucica!!!

Marijana

pre 3 godine

Nisu navikli da je Srbija jaka i da ima sposobnog predsednika. Džaba im da kukaju, razvoj Srbije niko neće zaustaviti.

Ivana

pre 3 godine

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države, Srbija se cela razvija i gradi, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.

Dragan

pre 3 godine

Zapad bi morao da ih dovede u red i vrati za pregovarački sto a ne da zveckaju oružjem.

Dragan

pre 3 godine

Licemerno to što iz Brisela dolaze pozivi za obe strane da se spuste tenzije a Beograd apsolutno ništa nije uradio.

Dragan

pre 3 godine

Ne sme da se napravi nijedan propust, zato insistirati na reagovanju Lajčaka i EU.

Kosta

pre 3 godine

Što nas više napadaju mi smo sve istrajniji u svojoj nameri da budemo još bolji.

BORELJ I LAJČAK NA VEZI SA VUČIĆEM I KURTIJEM! Poziv na sastanak u Briselu!
Politika

BORELJ I LAJČAK NA VEZI SA VUČIĆEM I KURTIJEM! Poziv na sastanak u Briselu!

Šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak su u telefonskim kotanktima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitno spuštanje tenzija na severu Kosova i Metohije i eventualno održavanje sastanka Vučića i Kurtija u Briselu, saznaje Tanjug iz EU izvora

22.09.2021

13:21

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!
Tenis

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na presudu Sportskog suda u Lozani koji je Janika Sinera oslobodio krivice za korišćenje zabranjenih supstanci na turniru u Sinsinatiju prošle godine. Ovaj potez se, naravno, nije dopao prvom reketu sveta, ali ni teniskom Savezu Italije.

28.09.2024

16:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija