• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.10.2021

19:36

USVOJENA ČETIRI EKONOMSKA ZAKONA! Mali - Ogromna je reforma u pitanju!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

USVOJENA ČETIRI EKONOMSKA ZAKONA! Mali - Ogromna je reforma u pitanju!

Podeli vest

Narodna skupština usvojila je jednoglasno Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji

Usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji, koji je podnela Vlada.

Takođe je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Nakon toga usvojen je Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Subotica-Horgoš granica sa Mađarskom (Segedin).

Značaj nove fiskalizacije

Kada biste sada pitali Poresku "koliko taj i taj duguje za porez na imovinu ili neku drugu poresku obavezu, ne biste lako dobili odgovor", kaže ministar finansija Siniša Mali.

- Upravo zato sprovodimo reformu sistema - objasnio je Siniša Mali danas pred poslanicima u Narodnoj skupštini Srbije.

- Moći ćete preko telefona da se ulogujete i dobijete informacije o svojim poreskim obavezama - dodao je on govoreći o novom sistemu fiskalizacije, za koji se zakon usvaja danas u Skupštini.

- Ovaj novi sistem fiskalizacije usmeren je prema tome da se poveća broj obveznika, kako bi imali efikasnost u naplati poreza kao i u suzbijanju sive ekonomije. Time bi se i smanjila nelojalna konkurencija onima koji rade legalno - naveo je Mali.

- Verovali ili ne imamo 184 računa ili podračuna na koje građani plaćaju svoje obaveze. Hoćemo da postoji samo jedan i biće tako za godinu-godinu i po. A onda će preko algoritma da se uplate kategorišu kako bi trebalo - najavio je.

- Radi se o ogromnom menjanju sistema što građani ne vide sada, ogromna je reforma u pitanju - naglasio je Mali.

- Do kraja 2023. godine će sistem potpuno da zaživi - kazao je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 2 godine

Prosto neznam o čemu pričate g. ministre najveći utajivači poreza su poslodavci koji daju minimalac a razliku gotovinu i očekujete da radnici rešavaju taj problem ! neverovatno ! A vi to znate još kako i nesmeta vam ! .....

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija