• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Marković

11.10.2021

14:27

Đilas je hteo koaliciju sa Vučićem! Tadić optužio tajkuna

Politika

Đilas je hteo koaliciju sa Vučićem! Tadić optužio tajkuna

Podeli vest

Dragan Đilas svojevremeno je želeo da napravi koaliciju sa SNS Aleksandra Vučića, kojeg sada želi po svaku cenu da skloni sa vlasti

To tvrdi Boris Tadić, bivši lider DS i predsednik Srbije, dodajući da je ovaj Đilasov plan postojao neposredno nakon što je Tadić otišao sa mesta predsednika partije. Prema njegovim rečima, Đilas i njegov tadašnji potpredsednik Bojan Pajtić promenili su prethodno donete odluke koje su striktno branile koaliciju sa SNS na bilo kom nivou.

- Moja uloga nije bila da budem vodeća ličnost u opoziciji, ja sam hteo da se povučem sa čela DS, koja je tada postala opoziciona. Oni su promenili odluku koju sam kao predsednik stranke nametnuo da se ne ulazi u koaliciju sa SNS - ističe Tadić, dodajući da je deo sadašnje opozicije izgleda umislio da su istraživački novinari i generišu lažne afere.

Ne zna šta radi

Đilas je politički nestabilan i postupa od slučaja do slučaja, ne vodeći računa o kontradiktornosti poteza
Dejan Vuk Stanković, analitičar

- Takmiče se u tome da svako ima svoju aferu protiv Vučića, kao da su se specijalizovali za određene afere - naglašava Tadić.

Komentarišući ove navode, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je Đilas "nestabilna ličnost".

- Đilas je politički konfuzna ličnost, koja postupa od slučaja do slučaja, ne vodeći računa o kontradiktornosti poteza. Prvo je zahtevao savez sa SNS, a danas je žestoki kritičar Vučića i SNS. Što se tiče odnosa na relaciji Tadić - Đilas, oni su u lošim odnosima i to znači da nema ništa od ujedinjenja opozicije - naglašava Stanković.

Sa Marinikom je širio laži o koroni

Boris Tadić optužio je Dragana Đilasa i potpredsednicu njegove stranke Mariniku Tepić da su širili antivakserske laži u javnosti, iako se Đilas potom vakcinisao.

- Oni su govorili da je to nekakva globalna pandemija koja nije sasvim jasna i da neće prihvatiti vakcine koje Vučić nagoveštava, zbog toga što vakcina neće biti - kaže Tadić.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

jeste hteo... Tdić nije mogao da svari svoju sujetu... i eto ga sada, nigde sa partojom koja se raspala nekoliko puta u zadnjih 10 godina gde je i on na kraju osvovao nešto svoje da može samog sebe da sluša i obožava...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija