• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2021

08:59

ĐILAS BESAN! Preko svog portala poručuje Vučiću: Moraš zatvoriti rudnike i termoelektrane!

Hannah McKay/Pool via AP

Politika

ĐILAS BESAN! Preko svog portala poručuje Vučiću: Moraš zatvoriti rudnike i termoelektrane!

Podeli vest

Dragan Đilas putem svog glasila želi da poruči predsedniku da Srbija mora zatvoriti sve rudnike i termoelektrane

Đilasov portal Nova.rs piše kako predsednik Aleksandar Vučić nije potpisao sporazum o zabrani korištenja uglja na klimatskom samitu u Glazgovu.

Pomenuti portal navodi kako su to učinile Makedonija i Hrvatska, ali Srbija, Indija i Kina nisu.

- Srbija nije jedna od više od 40 zemalja koje su se na minulom klimatskom samitu u Glazgovu obavezale da postepeno ukidaju korišćenje uglja kao goriva. Kako piše Njujork Tajms, među onima koji nisu potpisali ovaj „sporazum“ nisu ni Indija i Kina, dve od nekoliko najvećih država zagađivača. Ipak, gro evropskih zemalja – ukjučujući i komšije poput Hrvatske i Severne Makedonije – potpisali su pomenuti sporazu - stoji u objavi.

Foto: printscreen

Đilas poručuje da se ukinu termoelektrane!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fikus

pre 2 godine

Koliko daleko je Đilas spreman da ide i u kakvo beznađe je spreman da gurne zemlju samo da bi se on dočepao vlasti i državnih para? On je spreman da zatvori rudnike i termoelektrane odmah i pored činjenice da je to preko 50% potrebne struje i da Srbiju baci u zavisnost od uvoza struje a građanima da uvede 5 puta veću cenu struje. Strašno, koliko pokvaren i kakav IZROD treba biti da bi tako nešto uradio? Sva sreća pa on i njegova svita nemaju nikakve šanse da na izborima dođu ni blizu uzimanja vlasti.

Peka

pre 2 godine

Pametno od strane Vučića sto nije potpisao. Srbija mora biti energetski nezavisna. Gledam i osecam sta se desava u Rumuniji ( gde živim trenutno ) i gde su zatvorili rudnike uglja i poceli da zatvaraju termoelektrane. Ostali su na milost energetskih multinacionalki i, cena je eksplodirala . Od izvoznika , postali su zavisni uvoznik. Eksplodirace sve cene zbog toga. Zato je Vučić sa vladom pravilno odreagovao. Kada se budu izgradili kapaciteti za zelenu energiju koji mogu pokrivati potrebe Srbije, tek onda se mogu zatvarati termoelektrane. Pa ni nemci a ni poljaci ih nisu zatvorili. Nacionalni interes je najvažniji od svega.

Jovan

pre 2 godine

Što tog Đilasa ne hapse, toliki novac ukrao i na slobodi?

Zoran

pre 2 godine

Jel bi posle Djilas zaposlio te radnike, ili bi ih ostavio na ulici? A hteli bi zimi na - 10 kući da šetaju u majci gaćama!

Vla

pre 2 godine

Njegov masinski mozak bi da dodje na vlast pa da se ugradi u neku investiciju, kao npr nuklearna elektrana, ako je na mostu drpio koju stotku miliona evra na nuklearki bi se ugradio sa par stotina, covek pametan, puni ionako prepune djepove, a narod vraca dug, pa sta njega briga za narod, stvorio je za desetak godina vlasti, toliko da nemogu ni sto pokoljenja da potrose, ipak je on pametan, jos nije u zatvoru, svaka cast

Dr Darko

pre 2 godine

Naravno da će Hrvati i Makedonci potpisati, kada nemaju termoelektrane ni ugalj.

Marko

pre 2 godine

Đilas traži od nekog da zatvori rudnike, treba da ga bude sramota

GEDZA

pre 2 godine

Podržao bih Đikija ako je to u opštem interesu SRBIJE a da li ima opšteg interesa, molim ga da nam objasni sledeće: - Ako ugasimo termoelektrane od 1.1.2022. godine, da li ćemo, koliko i po kojim cenama morati da uvezemo dodatne količine struje, koliko će nas to koštati i kako ćemo obezbediti kintu za tu alternativnu? - Ako ugasimo termoelektrane od 1.1.2022 godine, koliko će radnika termoelektrana i elektroprivrede Srbije biti otpušteno sa posla i koliko porodica će biti egzensticijalno ugroženo zbog gubitka posla u termoelektanama i elektrosnabdevanja? A ako Riđi, ops, Điki, nema odgovora o napred navedenom... prihvatiću i argumentovano objašnjenje Marinikice...., jer nažalost, nemamo bolju ponudu kandidata, pospanog nam brata Bajdena i onih koju su ga tu, ni krivog, ni dužnog, postavili....

Milan

pre 2 godine

Rudnici i termoelektrane su postojale od pamti veka... Zašto bih sada zatvarali?

Jelena

pre 2 godine

Kakav idealni plan imas to Djiki, a da ti smetaju rudnici i termoelektrane???

Mina

pre 2 godine

Ovaj Djilas kad bi mogao zatvorio bi sve u Srbiji. Kolko nas samo mrzi pa pitam se iz koje zemlje dolazis?

Viktor

pre 2 godine

Vučić sigurno neće dozvoliti da Srbija bude energetski zavisna od neke druge zemlje i da cena struje nenormalno skoči.

Luka

pre 2 godine

Jad i beda od Đilasa i njegove politike koja se svodi na pljuvanje Vučića.

Dragan

pre 2 godine

Mnogo je pametan taj Đilas, pa posle da se grejemo na sveću jel da.

Gagi

pre 2 godine

Ako Đilasu ne treba struja, narodu i privredi treba.

Dragan

pre 2 godine

Evo malopre mi je javio Vučić da će sve Đilasove muzičke želje da ispuni.

Dama bez blama

pre 2 godine

Djilas jedino moze da place, jer ga nece narod. Nista drugo.

Mile Bambus

pre 2 godine

Otpisao ga je narod, sad se zali amerima, ali dzaba, Djiki je propao.

Milos Veliki

pre 2 godine

Srbija je rascistila sa Djilasom i ekipom. Za uvek.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17