• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2021

09:22

NOVE PROVOKACIJE VJOSE OSMANI! Tvrdi da afričke zemlje "potkupljujemo" vakcinama u zamenu za nepriznavanje lažne države Kosovo!

Politika

NOVE PROVOKACIJE VJOSE OSMANI! Tvrdi da afričke zemlje "potkupljujemo" vakcinama u zamenu za nepriznavanje lažne države Kosovo!

Podeli vest

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani optužila je Beograd da je uslovio pojedine afričke zemlje da ne priznaju nezavisnost (tzv.) Kosova tako što im je nudio ruske vakcine protiv koronavirusa, u vreme kada su se suočavale sa nestašicom vakcina.

Osmani je na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu, u Kanadi, rekla da su, kako se izrazila, "autokratske zemlje poput Rusije", zloupotrebile situaciju koja je nastala usled pandemije korona virusa i distribucije vakcina.

- Rusija je poslala mnogo ruskih vakcina u Srbiju. Srbija je zainteresovana da se bori protiv nezavisnosti (tzv.) Kosova, a mnoge zemlje u Africi nisu imale vakcine. Srbija je iskoristila ruske vakcine tako što ih je poslala u nekoliko zemalja u Africi, poručivši im da će im dati vakcine ako ne priznaju (tzv.) Kosovo - tvrdi Osmani.

VJOSA NE ODUSTAJE OD SRPSKE ZEMLJE! Osmani: Laž da je obećan povratak zemljišta Visokim Dečanima!

Ona je rekla da iz Beograda kažu da je takav potez uspeo, ali tvrdi da Priština nije dobila zvanično saopštenje nijedne od tih afričkih država.

- Ovo je učinilo da zemlje sa autokratskim režimima poput Rusije i Srbije izgledaju dobro, jer su mnoge zemlje kojima je zaista bila potrebna pomoć, kao što su neke zemlje u Africi i Aziji, pokušavale da nabave dovoljno vakcina - navela je Osmani.

Ona je u razgovoru sa nemačkim poslanicima sa kojima se sastala tokom posete Kanadi ponovila da dijalog sa Srbijom treba da se završi međusobnim priznavanjem.

Foto: Reuters

Dodala je da Priština neće postati deo nijedne regionalne organizacije u kojoj nema ravnopravnog tretmana.

Osmani je na marginama Međunarodnog bezbednosnog foruma u Halifaksu razgovarala sa nemačkim poslanicima Jirgenom Hartom, Peterom Bejerom, Štefanom Majerom i Roderikom Kizeveterom, kojima je prenela da je Priština konstruktivna u dijalogu sa Srbijom, a govorila je i o širenju ruskog uticaja na Balkanu "u cilju destabilizacije regiona".

Ona je istakla da je Priština potrebna još veća podrška Nemačke, posebno na evropskom putu, kao i pri apliciranju za članstvo u međunarodnim organizacijama.

Osmani je ponovila da je Priština već ispunila kriterijume za viznu liberalizaciju i zatražila da EU održi dato obećanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 2 godine

Па,шта? Давај и ти вакцине!ПС.Османи је српкиња из фамилије Османовић као што је Тачи из фамилије Даниловић.А онај несрећник је србин из црногорске фамилије Куртовић.

Marina

pre 2 godine

Pa šta? Koliko si ti podelila srpskih bubrega da bi dobila podršku za otimanje tuđe zemlje

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija