• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2021

12:08

Lajčak u Beogradu, sastao se predsednikom Vučićem!

Politika

Lajčak u Beogradu, sastao se predsednikom Vučićem!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom

 


Vučić i Lajčak sastali su se u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Lajčakova poseta Beogradu, a zatim i Prištini, dolazi nakon debate Saveta EU o dijalogu, ali i nakon još jedne neuspešne runde razgovora Beograda i Prištine u Briselu.

Kako je Tanjugu rečeno u Briselu, Lajčak će pokušati da proceni mogućnosti za napredak u dijalogu i svrsishodan sastanak Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija do kraja ove godine i preneti poruku šta EU i zemlje članice očekuju od nastavka razgovora o normalizaciji odnosa dve strane.

Lajčak je u ponedeljak u Beču razgovarao sa Kurtijem o trenutnoj situaciji i napretku dijaloga koji pomaže EU.

"Imali smo detaljan razgovor o stranju i daljim koracima u dijalogu kome posrduje EU", napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

 

 


Ministri EU pozvali su prošle nedelje Beograd i Prištinu na "konstruktivan angažman" i postizanje "pozitivnih rezultata" uz insitiranje na "primeni još neispunjenih obaveza iz dijaloga".

Šef diplomatije EU Žozep Borelj tom prilikom je pozvao Vučića i Kurtija na "sastanak na visokom političkom nivou pre kraja godine".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bogi

pre 2 godine

Pregovorima ćemo uspeti da poboljšamo odnose i rešimo neka ključna pitanja!

Rade R

pre 2 godine

Ma neka oni prvo sprovedu ono što je do sada potpisano! A to treba Šiptarima da objasne! Posle, kad to reše, neka se jave Srbiji za dalje dogovore!

Laki

pre 2 godine

Vucic svojim zalaganjem stavlja do znaja samo za pregovore, dok druga strana ne zna ata zeli.

Dejan

pre 2 godine

Beograd je spreman za dalji dogovor , samo je pitanje da li je i druga strana spremna .

Vladimir

pre 2 godine

Očekujem da će ta poruka pozitivno uticati na Srbiju!

Vanja

pre 2 godine

Možda će ova poruka koja dolazi iz EU promeniti neke stvari. Iskreno se nadam da će sve to pozitivno uticati na Srbiju i našu borbu da nam niko ne uzme naše Kosovo i Metohiju.

Jelena

pre 2 godine

Srbija se zalaže za miran dijalog sa Prištinom, ali bi oni trebali da poštuju svaki sporazum, ako mi možemo mogu i oni

marko

pre 2 godine

Očekujemo da ce poruka Lajčaka biti pozitivna za nasu zemlju!

Beljac

pre 2 godine

Pitanje statusa Kosmeta nije zadatak vec proces i tu je prednost jer Srbija ima ozbiljnog pregovaraca a to je predsednik.

Ivana

pre 2 godine

Normalizacija odnosa Srbije i Kosova je veoma bitna za bolju budućnost naše zemlje. Srbija će nastojati da se ovi problemi reše na što bezbolniji način, kako bi svi imali bolji život, a naša deca bolju budućnost.

Nana

pre 2 godine

Da cujemo sta su Ministri EU smislili i odreili kao put buduceg delovanja.Kosmet je pitanje od velikog znacaja koje Srbija nece tek olako razmatrati.

Mile

pre 2 godine

Pristina krsi sve sporazume, a moglo bi se reci da za njih ono sto su potpisali ne vazi. Odgovornost za to treba da snosi i EU jer je bila posrednik i garant da ce oni biti ispostovani.

Jasna

pre 2 godine

Sasatank je veoma bitan za sve. Pitanje KiM mora biti vraceno u normalan dijalog.

Miki

pre 2 godine

Imamo vere u predsednika jer njego politika se do sada pokazala kao jedina koja misli na svoj narod kako u Srbiji tako i na KiMu

Aleksic

pre 2 godine

Kosmet je srpska istorijska celina, kulturno i istorijsko nasledje Srbije! EU moze i mora da odrazava srpske interese na najvisem nivou u pregovorima.

Jovan

pre 2 godine

Beograd je uvek spreman za razgovor i saradnju. Pitanje koje ovde treba da se postavi ne nama nego njima je da li su oni spremni na saradnju.

Boba

pre 2 godine

Šta vredi što smo mi uvek za dogovor kad druga strana ne zarezuje za EU kaze ni 2% ?

Dragana

pre 2 godine

Sa nama uvek ima dogovora, a nadamo se da će konačno i druga strana da se urazumi malo

Sandra

pre 2 godine

Ovi pregovori su se baš otegli i ne vidi im se kraj, jer sa Prištinom nema dogovora, nego samo onako kako oni hoće, a tako ne može

Miladin

pre 2 godine

Srbija je ozbiljna zemlja koja na čelu ima ozbiljnog čoveka koji je i te kako posvećen svom narodu i rešavanju svih problema te tako se svim silama bori i za narod na Kosovu i Metohiji da zauvek ostanu na svojoj terotiriji koja će uvek činiti srpsku pokrajinu.

Natasa

pre 2 godine

Poseta koja je veoma važna po pitanju rešavanja nekih stvari vezanih za KiM.

kaja

pre 2 godine

Srbija je spremna za dalji razgovor i saradnju. Nadam se da cemo ovim uspeti da poboljsamo odnose i da resimo sva moguca bitna pitanja.

Njanja

pre 2 godine

Pregovori kojim rešavamo bitna za Srbiju za bolje sutra.

Danka

pre 2 godine

Srbija je uvek za mirno rešavanje konflikta Beograda i Prištine, za mir i stabilnost u regionu. Od spremnosti albanske strane na saradnju zavisi rešavanje postojećih problema. Srbiji je cilj zaštita naših građana na Kosovu i Metohiji i njihovih interesa.

Jovan

pre 2 godine

Nadamo se lepim vestima iz EU koje će ići u našu korist!

Mitarpavlovic

pre 2 godine

Srbija će uvek biti za pregovore sa KIM .

Srdjan

pre 2 godine

Albanci jednostavno nece da pregovaraju i EU bi trebala da nadje mehanizme da ih kazni a Beograd da nagradi za trud.

Jasmina Matović

pre 2 godine

Ostalo je na tome da se u skorije vreme utvrdi, reši i poboljša odnos, Srbije i Prištine, to će se uspeti dobrim pregovorima, Srbija poštuje Briselski sporazum, tako teeba i Albanija da poštuje Briselski sporazum

Darinka

pre 2 godine

Srbija je spremna za dijaloga i uvek zeli sve da resi na miran način.

Tamara

pre 2 godine

Srbija se krece EU putem. Dijalogom ce predsednik postici jos bolje rezultate sa pristinom.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija