• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

23.11.2021

23:42

POTVRĐENO PISANJE INFORMERA! Bojkot, bojkot, pa sad svi na izbore! PLJUVALI, PA ONDA POLIZALI!

Fotoilustracija

Politika

POTVRĐENO PISANJE INFORMERA! Bojkot, bojkot, pa sad svi na izbore! PLJUVALI, PA ONDA POLIZALI!

Podeli vest

* Dragan Đilas i svi ostali 'bojkotaši' odlučili da izađu na naredne izbore * Vukadinović: Rejting kompletne opozicije je užasno loš

 

Dragan Đilas, lider SSP, i svi ostali 'bojkotaši' definitivno su odlučili da izađu na naredne predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Beogradu iako su sve do pre desetak dana najavljivali novi bojkot izbora!

Odustanak od politike bojkota potvrdio je Zoran Lutovac, lider DS i najbliži koalicioni partner Dragana Đilasa.

- To je sada nešto oko čega smo razgovarali, raspravljali, pričali sa građanima, istraživali javno mnjenje. I složili smo se da ćemo ići u frontalnu borbu pod uslovima kakvi god da su... - rekao je Lutovac u emisiji 'Utisak nedelje'.

Slabe šanse

Lutovac je tako samo potvrdio pisanje Informera da su Dragan Đilas i ostali lideri opozicije - Vuk Jeremić, Boško Obradović, Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović, Radomir Lazović... - odustali od ideje novog bojkota izbora, jer je prethodni doživeo potpuni debakl.

Foto: Fotoilustracija

KAKO IM GAZDA NAREDI Vuk Jeremić, Aleksandar Jovanović Ćuta, Zoran Lutovac i Boško oBradović

Politički analitičar Đorđe Vukadinović, urednik 'Nove srpske političke misli', posle ovakve odluke đilasovaca upozorava da oni moraju biti svesni svojih minimalnih šansi na uspeh!?!

- Postoji, znate, politička realnost... Svi pominju nekakva istraživanja javnog mnjenja, a evo i ja radim istraživanja, stalno ih radimo, i svako istraživanje, komercijalno ili nekomercijalno, pokazuje da je rejting tih ličnosti, svih lidera opozicije, užasno loš - rekao je Vukadinović.

Sa ovom ocenom saglasan je i Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja 'Faktor plus'.

Nisu dosledni

U politici je važno biti dosledan, ostaje da vidimo koliko će im ova odluka koristiti ili štetiti

Vladimir Pejić, direktor agencije 'Faktor plus'

- Kad god smo ranije mi objavili slične rezultate naših istraživanja, bilo je sumnji, pa i osuda i otvorenih napada i vređanja... Ali sada je eto i Vukadinović rekao ono što su svi, manje ili više, znali. Političari bi svakako trebalo da znaju kako stoje u narodu, odnosno koliko im narod veruje, jer je to dobro za njih. Nije nikako dobro da oni skrivaju svoje rejtinge, a nikako nije dobro da sami neće da se suoče sa istinom. Isto tako, bilo je očekivano da će ovaj deo opozicije odustati od bojkota, jer se bojkot odavno više ne spominje kao ozbiljna opcija. Ipak, u politici je važno biti dosledan, pa ostaje da vidimo koliko će im ova odluka koristiti ili štetiti - objašnjava Pejić.

Ljudi neće mržnju

Aleksandar Marković, poslanik Srpske napredne stranke (SNS), ocenjuje da građani Srbije o đilasovskoj opoziciji misle loše iz vrlo razumljivih razloga.

- Već godinama ti nazovilideri opozicije ne nude građanima nikakav politički program ili ideju, već im se cela politika svodi samo na puku mržnju prema Aleksandru Vučiću. U toj mržnji oni su potpuno izgubili kompas, pa im se delovanje zasniva na uvredama na račun Vučića, članova njegove porodice, zatim na progon svakog neistomišljenika i generisanje atmosfere straha i nasilja. Građani to vide i otuda rezultati koji govore da đilasovci apsolutno ne uživaju poverenje naroda. A to što su odlučili da idu na izbore, uprkos ranijim najavama bojkota, dovoljno govori o njihovoj doslednosti - zaključuje Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mare

pre 2 godine

Tipično izlaaganje opozicije, bez ideja (za dobrobit Srbije i njenih građana), plasiranje raznoraznih laži, prebacivanje krivice na druge, a čim zagusti - predaja. Srpski narod nije zaslužio da ih vodi neko poput članova sadašnje opozicije.

Kaća

pre 2 godine

Ma oni će čudo da naprave kad izađu na izbore

Neca

pre 2 godine

Nista novo od strane opozicije, oni su navikli tako da rade!

Gagi

pre 2 godine

Ćuti možda i promene odluku, do izbora ima vremena da se predomisle ai posvađaju.

Nikola

pre 2 godine

Opozicija na karju nece uspeti da se dogovori oko kandidata pa ce odustati od izbora!

Laki

pre 2 godine

Ma vi kad bi znali sta hocete. Vucic ce vas preslisati , ako uposte izadjete na izbore.

petar062

pre 2 godine

Opozicijia pljuje pa lize hahaha opet pokazuju na sta su spremni samo da uniste drzavu i sve ono sto jos nisu uspeli da uniste.....

Marina

pre 2 godine

I udruženi ne možete ništa da uradite na izborima.

Emilija

pre 2 godine

Živi bili pa videli! Od njihovih izbora nema ništa. Pući će i pre nego što se ujedine.

Radovan

pre 2 godine

Iza njih su samo šuplje priče i reči koje vetar nosi. Niko pa ni oni sami ne veruju u to što rade i pričaju, tačnije ne rade jer oni su samo spremni da razglabaju dok o drugima govore njihova dela koja Srbiju čine boljim mestom za život.

Dragan

pre 2 godine

Skupilo se baš lepo društvo, što bi narod reko i s konopca...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija