• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.11.2021

12:19

Mi koji smo fizički u Beogradu, mislima i srcem smo uvek uz vas - Živela Kosovska Mitrovica, živela Srbija!

informer.rs

Politika

Mi koji smo fizički u Beogradu, mislima i srcem smo uvek uz vas - Živela Kosovska Mitrovica, živela Srbija!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo zahvalnosti povodom jednoglasne odluke privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica da predsedniku Vučiću, na Dan obeležavanja opštine Kosovska Mitrovica, uruči Zlatnu povelju i Ključ grada zbog podrške opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

 

U pismu zahvalnosti se kaže: 
 
„Poštovani gospodine Spiriću, dragi prijatelji, 

 
Dozvolite mi da Vam na samom početku zahvalim na ključu i povelji Vaše i naše Kosovske Mitrovice, priznanjima koja za mene imaju poseban značaj i posebnu emotivnu vrednost, jer dolaze kao potvrda da je današnja Srbija uvek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. 
 
Iza svakog priznanja stoji posvećen rad i pregnuće, ali ovo koje ste mi danas dodelili shvatam kao priznanje za napore koje smo svih ovih godina zajedno ulagali da i u najtežim uslovima sačuvamo, pre svega, mir i bezbednost našeg naroda u pokrajini, a onda i naše zajedništvo, bez koga ne bi bilo ni današnjih rezultata i rekordnih ulaganja države Srbije u razvoj srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. 
 
Srbija danas prednjači u ekonomskom razvoju, direktnim stranim investicijama, rastu BDP-a i kao takva garant je i jake Kosovske Mitrovice i još intenzivnijeg investicionog ciklusa na Kosovu i Metohiji u vremenu pred nama. Zato, dragi prijatelji, naše su sudbine neraskidivo povezane i uvek ću se boriti za prosperitet i napredak Kosovske Mitrovice i svih naših sredina u pokrajini, bilo da se nalaze južno ili severno od Ibra! 

 

Foto: informer.rs

Kosovska Mitrovica je danas prepoznatljiva kao univerzitetski, privredni i poslovni centar, koji objedinjuje mnoge potencijale i pruža šansu za dalje napredovanje i usavršavanje mladih ljudi, koji su u svakom društvu nosioci sveukupnog razvoja i generatori bolje budućnosti. Transformacija ovog lepog grada na severu Kosova i Metohije, sedamdeset i sedam godina od oslobođenja od neprijatelja u Drugom svetskom ratu, svedoči o sveukupnom progresu srpskih sredina na KiM i boljem životnom standardu, koji je naš zajednički prioritet. 

Obeležavanje velikih datuma, kao što je za Kosovsku Mitrovicu 23. novembar, Dan oslobođenja od neprijatelja u Drugom svetskom ratu, uvek ima istorijsku i savremenu dimenziju. Borba protiv fašizma trajno je utkana u temelje srpske države, a žitelji Kosovske Mitrovice ovaj dan obeležavaju kao simbol slobodarskog duha i sećanja na svoje hrabre sugrađane, među kojima je u toku četvorogodišnje borbe bilo preko hiljadu žrtava. 

Foto: informer.rs

Sećajući se sa ponosom naše slavne prošlosti i slavnih predaka, imamo još ozbiljniju i jaču obavezu, ali i želju, da svim građanima i generacijama koje dolaze obezbedimo sigurnu budućnost na ovim prostorima, da raseljenim Srbima omogućimo povratak na njihova ognjišta, a ostalima siguran i bezbedan opstanak. I u tom pravcu ćemo nastaviti zajednički da delujemo, i vi na lokalu i mi koji smo fizički u Beogradu, ali smo mislima i srcem uvek uz vas. 
 
Siguran sam da, uprkos svim teškoćama i izazovima, kojih ima i kojih će biti, rezultati neće izostati. Kosovska Mitrovica će biti sve lepša i naprednija, puna mladosti i pameti, što će biti naša pokretačka snaga i nada za stvaranje nove, bolje i uspešnije budućnosti. Jer sa narodom, kakav je srpski narod na Kosovu i Metohiji, Srbija ne mora da brine za svoju budućnost. 
 
Čestitajući vam još jednom današnji praznik, uz zahvalnost na priznanjima koje ste mi dodelili, želim da Kosovska Mitrovica ostane dostojna vrednosti koje su nam ostavili naši slavni preci. 
 
Živela Kosovska Mitrovica, živela Srbija!“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Srpski narod na Kosovu i Metohiji u potpunosti veruje Vučiću i njegovoj odgovornoj i hrabroj politici koju vodi za dobro čitavog naroda.

Mima

pre 2 godine

Priznanje je zasluženo u rukama onog ko se bori za srpski narod

Mihajlo

pre 2 godine

Sve cestitke predsedniku povodom dodeljene povelje i kljuca. Veliko priznanje.

Miljana

pre 2 godine

Predsednik je i zasluzio takvo priznanje. Lep gest od strane predstavnika Kosovske Mitrovice.

Sanja

pre 2 godine

Predsednik ulaze veliki trud kada je rec o Kosovu i Kosovskoj Mitrovici, lepo od njih za takav vid nagrade. Cestitke predsedniku.

Nona

pre 2 godine

Živela Srbija, živelo Kosovo i Metohija. Divno priznanje našem predsednika. Zaista je zaslužio.

Vlada

pre 2 godine

Uvek smo uz naš narod, KiM je srpska sveta zemlja...

Kasija

pre 2 godine

Koliko god pokušavali da nas psihički demolarišu, Vučić i dalje se bori za svoj narod na KiM.

Klara

pre 2 godine

Toliko napada smo imali u zadnjem periodu a Vučić nije odustao od lavovske borbe!

Maja

pre 2 godine

Predsednik je radom i trudom zaslužio ovo priznanje. Uvek je tu za naš narod na KiM, čini sve što može da olakša život našim građanima na KiM i da očuva mir i stabilnost bez obzira na provokacije od prištinskih vlasti

Jelena

pre 2 godine

Čestitke predsedniku, a ovo priznanje je dokaz da mu narod veruje i da se samo s njim oseća sigurno. Kosovo i Metohiju su nam ostavili naši pradedovi, tamo je istorija srpskog naroda, a naše je da sačuvamo ono što je vekovima bilo srpsko

Mila

pre 2 godine

Našem predsedniku čestitke, a našem narodu na Kosovu i Metohiji puna podrška za sve što čine kako bi jedni drugima pomogli i očuvali sve što je naše

Ana

pre 2 godine

Zasluzeno priznanje, od sopstvenog naroda pa ima li ista lepse, ponos!

dragana

pre 2 godine

Ziveo nas srpski narod. Cestitke predsedniku.

Dasa

pre 2 godine

Vucic se danonocno bori za KiM za srpski narod koji zivi u toj pokrajini. Borba nije nimalo laka, kada za protivnika imas osim pristinskih vlasti i vodece svetske zemlje. Narod koji zivi na KiM to prepoznaje, zna da ceni i nesebicno podrzi Vucica.

darinka

pre 2 godine

Sve cestitke predsedniku za dodeljeno priznanje. Narod na Kosovu veruje predsedniku i uvek ce ga podrzati.

Vučić je mnogo učinio da Priština po treći put ne postane član Interpola!
Politika

Vučić je mnogo učinio da Priština po treći put ne postane član Interpola!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 89. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, izjavio je da se tzv. Kosovo nije prijavilo za članstvo u toj organizaciji, i zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću koji je, kaže, mnogo učinio da po treći put Priština ne postane član Interpola

23.11.2021

12:12

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17