• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2021

12:13

Videli ste kako za Rokfelerove pare Srbi moraju da dobijaju batine!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Videli ste kako za Rokfelerove pare Srbi moraju da dobijaju batine!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara o pretučenom bageristi u Šapcu, Dušku Prokiću i zašto tužilaštvo u Šapcu nije zadržalo Dragana Milovanovića Crnog koji ga je krvnički pretukao i zašto su ga pustili da se brane sa slobode, rekao da bagerista nije nikome smetao i nije kršio nijedan zakon

 

- Bog sad ne bi razumeo ko tu i zbog čega protestuje. Pretučen je čovek koji nije kršio nijedan zakon, koji se kretao putem kojim ima pravo da se kreće i kretao se veoma sporo, ne ugrožavajući nikoga, ikao oni koji su bili na putu su, suprotno zakonu i na kriminalan način, ugrožavali i njega i sve ostale koji imaju pravo da koriste svoj put. Taj čovek nikoga nije povredio, trenutno se nalazio u bolnici i ima teške telesne povrede. Reč je o gospodinu Prokuću, nalazi se u bolnici, mislim na VMA ili u KCS i ima teške telesne povrede. 

PRAVDA ZA DUŠKA! NAROD OGORČEN, PROTEST U ŠAPCU U 16h!

Vučić je povodom svih ovih događaja konstatovao da se moglo videti kako je rekao, kako za Rokfelerove pare, aludirajući na finasiranje organizatora protesta, Srbi dobijaju batine.

- Mogli ste da vidite kako za Rokfelerove pare Srbi moraju da dobijaju batine. 

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Objasnio je da tužilaštvo može da traži pritvor ili ne, ali kako će biti suđenje to je druga stvar.

- Može tužilaštvo da traži ili ne traži pritvor, a kako će biti suđenje, to je druga stvar, to je na pravosudnim organima. Rekao je da se pritvor određuje kada postoji strah od bekstva, vršenja uticaja na svedoke ili ponavljanja dela. Tužilaštvo, kaže, se verovatno rukovodilo time da ne postoji opasnost uticaja na svedoke jer je počinjeno delo bilo tako očigledno.

GRAĐANSKA NEPOSLUŠNOST, PA GDE TO PIŠE? U STRIPU KOMANDANT MARK, BLAF I ŽALOSNA SOVA? MOŽE, ALI AKO JE U SKLADU SA ZAKONOM!

Svojom odlukom, međutim, dodaje, tužilastsvo je izazvalo bes većine naroda u Srbiji, i ponovo pozvao većinu na uzdržanost.

- Ono što je važno je da ja pozovem većinu u Srbiji na uzdržanost. I kada organizuje većina pristojnih ljudi, koja je protiv njihovih blokada i maltretiranje nacije, proteste, moja je molba da budu uzdržani i da nikada ne preduzimaju ono što manjina radi i teroriše manjinu kao što to oni čine većini. Naše je da čuvamo mir i da se suzdržimo svega. Molim da se ne svete tom batinašu, a ni ostalima koje je Zelenović pozvao da dođu da maltretiraju građane. Na državnim organima je da rade svoj posao, sve u skladu sa zakonom - naglasio je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bageraš

pre 2 godine

Bolje da je ostao u pritvoru. Neće mu pomoći ni Zelenović ni tim advokata. Samo VMA.

sns

pre 2 godine

Srbija sigurnim koracima srlja u divljaštvo sa ovima na čelu!

Zoran

pre 2 godine

Tebi je normalno da bagerom seta po putevima. O cemu pises.

Doca

pre 2 godine

Sudstvo i tužilaštvo je najveće ZLO ove poludržave.

Pera

pre 2 godine

Gospodine Predsedniče, ovo ipak nije u redu. Vi nas pozivate da trpimo maltretiranja i teške batine, za koje nismo ni krivi, u interesu mira ? Pitam se zašto uopšte postoji država ? Da nas pozove da ćutimo i trpimo dok nas biju do smrti ????????. Smenite više pravosudje i nadjite neko hladnije mesto za Zelenovića, koji će, izgleda čitav život ostati zelen, nikada neće sazreti. Podrška narodu Šapca.

ringispil

pre 2 godine

Kakvo bre sudstvo, samo ono sto pise u zakonu, to je neprikosnoveno a sudije ta njihova slobodna sudska uverenja i ta pravosudna buljumenta /birokratija/ treba razjuriti na ulicu pa neka tamo zaradjuju za zivot.

pc

pre 2 godine

Pun mi više ona stvar i Vučića i Đilasa. Najbolje da izađemo na ulicr i sve ih oteramo i svima koji su se bavili politikom do sada zabranimo da rade u državnim službama i da se bave istom narednih 100 godina. Takođe, da isteramo sve političke kadrove iz državnih institucija i da bezbednosnim službama uvedemo obavezan detektor laži test sa jednostavnim pitanjima, da li rade za strane službe i da li su povezani sa kriminalcima.

Goran

pre 2 godine

Sada je aktuelna izmena Zakona o sudijama ( ili kako se vec zove Zakon ). Pa ko ce njima da stane na kraj i njihovim budalastinama i zloupotrebama. Pogledajte sta je bilo do sada sa ljudima koji su u privatizacijama firmi zgrnuli pare, sta je sa Dinkicem, Labusom, Vlahovicem i ostalima. Sta je sa Djilasom i Solakom? Izgleda da ce sudije biti jace od drzave, prava i svega ostalog. Sramota!! Mi imamo ovde takvu opstrukciju da je pitanje kako ce to dalje ici. Svi koji krse zakon su na slobodi ( demonstracije na Trgu Republike, lomljenje znakova, demonstracije kobajagi zbog Covid-a, a postojala zabrana okupljanja. Ima toga jos mnogo, a Vlast cuti. Da li to znaci da normalan svet treba da uzme stvar u svoje ruke???

Maja

pre 2 godine

Jadan covek je nagrabusio zbog bahatosti Tepiceve i njenog gazda Djilasa. Zelim mu da se brzo oporavi a odgovorni u pravac u zatvor

ratko

pre 2 godine

zato se lepo zabrane sve nevladine organizacije i protera sve sorosevo kao sto su uradili Putin i Orban,nema zute patke kod njih

OMladen

pre 2 godine

Dokle bre AV da saginjemo glave pred kriminalci a. Njih štiti sudstvo i ti a ko će nas da zaštiti. Neka nas biju, neka nam ne daju da se slobodno krećemo, a mi ne smemo ni da kukamo a kamo li ne daj bože da se suprotstavio. Probudi se AV već jednom. Za koga radiš?

Nena

pre 2 godine

Nasilje nad ovim čovekom je za svaku osudu, tome se mora stati na put

Iki

pre 2 godine

Saucesnik je I onaj ko je ovog pustio na slobodu.

Ana

pre 2 godine

Dakle po zutima, na putevima bageristima je zabranjena voznja?! Ovo je sramno, umesto medjusobno da se branimo od tajkuna kao sto su zuti, vi potplaceni batinate sopstven narod.

Eva

pre 2 godine

Pa bez veze je da se sa tudjim parama prebijaju nasi gradjani.

Ana

pre 2 godine

Strasno je da se neko pusti da se brani sa slobode, a upravo prebio nekog. Katastrofa.

milos

pre 2 godine

Strane službe finansiraju opozciju. Ambasadama SAD i nekih zapadnoevropskih zemalja ne ide u korist mir i stabilnost u Srbiji, zato i prave ovakav haos iz dana u dan.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija