• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

30.11.2021

12:47

POVEZALI SMO SVAKI DEO BEOGRADA! Gradimo metro, ostvarujemo snove!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

POVEZALI SMO SVAKI DEO BEOGRADA! Gradimo metro, ostvarujemo snove!

Podeli vest

Ministar je uz predsednika Srbije danas obišao Makiško polje, gde su u toku radovi projektu izgradnje infrastrukture i nasipanja platoa za depo beogradskog metroa na Makiškom polju

Predsednik je mesto izgradnje obišao s ministrom finansija Sinišom Malim i zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem koji su mu detaljno objasnili koliko će tačno stanica imati koja linija metroa i kuda će prolaziti.

Ministar Mali je predsedniku rekao da će se samo mesto za depo, koje se prostire na 72 hektara, nasipati sledeće dve godine jer je ovo ogroman građevinski poduhvat. Mali je dodao i da će čitav beogradski javni saobraćaj u budućnosti počivati na šinama u sledećoj kombinaciji: metro, bg voz, tramvaj.

Okupljenima se obratila i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo koja je rekla da više od 40 gradova u Kini i dodala da je uverena da će BG metro biti kvalitetno sagrađen jer kineski graditelji Pauer Čajna imaju bogato iskustvo. Ona je dodala da će metro doprineti daljem razvoju Beograda.

On je rekao da je planirano 30 kilometara novog BG voza i 40 kilometara šinskog sistema, kojim se rešavaju gužve, ali i čuva životna sredina.

- Povezali smo svaki deo Beograda, ceo šinski sistem je budućnost Beograda - rekao je Mali danas, dodajući da će građani šinskim sistemom brže, efikasnije i jeftinije da se prevezu sa jednog na drugo mesto.

Poručio je da je gradnja metroa ogroman razvojni projekat koji će podići celo Makiško polje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija