• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.12.2021

09:17

DOBRI ODNOSI SA RUSIJOM SE ISPLATE! Bugarski stručnjak iskritikovao svoju državu zbog cene gasa, a Vučića ishvalio!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

DOBRI ODNOSI SA RUSIJOM SE ISPLATE! Bugarski stručnjak iskritikovao svoju državu zbog cene gasa, a Vučića ishvalio!

Podeli vest

Dimitar Bečev, bugarski stručnjak za Rusiju, iskritikovao je na Tviteru svoju državu zbog cene gasa, dok je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ishvalio zbog veoma uspešnih pregovora koje je imao sa Vladimirom Putinom


Cena Gasproma za Srbiju: 270 dolara za 1.000 m3. Cena Gasproma za Bugarsku: 510 dolara/1.000 m3. Ovo nakon što je Sofija u Turski tok uložila 1,5 milijardi evra, napisao je Bečev na Tviteru. 

 

Foto: printscreen Twitter

Dobri odnosi se isplate - Srbiji gas po odličnoj ceni!

Podsetimo, bečki dnevnik Standard ocenio je da se dobri odnosi sa Rusijom isplate - Srbija idućih pola godine dobija gas po prijateljskoj ceni, i dodao da nakon isteka aktuelnog sporazuma o uvozu gasa, Beograd i dalje dobija ogroman popust.

"Put u Soči uvek vredi. Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića se ovaj put na obalu Crnoj Mora dvostruko isplatio. On je, ne samo uspeo da ugrabi sunčani jesenji dan sa pogledom na snegom pokrivene kavkazke planine, već je svojoj zemlji obezbedio, prema sopstvenim rečima, "odličnu cenu" u pregovorima o isporuci gasa sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom", piše list.

Standard prenosi da je još zadovoljniji bio šef srpske diplomatije Nikola Selaković, koji je govorio o istorijskom dogovoru koji je pošao za rukom predsedniku Srbije.

"Srbija se zahvaljuje prijateljskoj i bratskoj Rusiji na brizi o srpskim nacionalnim interesima i spremnosti da pomogne u trenutku kada je čitav svet konfrontiran energetskom krizom", dodao je on.

List navodi da pohvale u ovom konkretnom slučaju nikako nisu preterane.

"Rusija je Srbiji odobrila, nakon isteka aktuelnog ugovora, ogroman popust - Beograd će za 1.000 kubnih metara plaćati 270 dolara. Poređenja radi na berzi su cene u Evropi već iznad 1.000 dolara za uporedive količine gasa. Time Srbija u Evropi, nakon Belorusije, dobija drugu najnižu cenu gasa", podvlači Standard.

List navodi da je jedino negativno što to važi, trenutno, samo za pola godine.

Takođe dnevnik smatra da ovaj dogovor može biti smatran Putinovim poklonom Vučiću pred izbore, pošto je šef ruske države izneo lične simpatije prema predsedniku Srbije, kojeg je pohvalio za odlične rusko-srpske odnose.

U prošloj godini je Srbija od Gasproma kupila "samo" 1,35 milijardi kubnih metara, a, prema podacima koncerna, u perspektivi planirano je udvostručenje količine.

To je, konstatuje Standard više nego dovoljno za zimu, pošto Srbija u grejnoj sezoni dnevno troši oko 13 miliona kubih metara gasa, a u maju i junu potrošiće još jednom četiri do pet miliona kubnih metara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Peđa

pre 2 godine

Vučić je odličan u pregovorima o bilo čemu da se radi. Nije ni čudo što je našoj zemlji uspeo da obezbedi gas po najpovoljnijim cenama.

Miki

pre 2 godine

NIje prvi put da Bugari hvale predsednika Srbije. Samo su realni i svesni koliko smo ispred njih u svemu, iako su članica EU.

Ilija

pre 2 godine

Predsednijk Vučić radi u interesu svojih građana.

Mare

pre 2 godine

Prijateljstvo sa Rusijom je od velikog znacaja.

Marko

pre 2 godine

Prijateljstvo sa Rusijom ima veliki znacaj za nasu zemlju.

Nina

pre 2 godine

Prijateljstvo sa Rusijom ima veliki znacaj za Srbiju.

Una

pre 2 godine

Srbija je prijatelj sa svima i dobra je prema svima zato su svi dobri prema njoj ajde konkretno da kažemo sa predsesnikom, fer je prema svima ispuni sve što kaže zato i dobijamo sve najbolje od stranih prijatelja.

Djordje

pre 2 godine

Srpsko-Rusko prijateljstvo je uvek bilo za pohvalu.

Ivan

pre 2 godine

Zadnjih par godina Srbija je intezivno radila na polju unapređenja svojih odnosa sa Ruskom Federacijom, a to se na kraju višestruko isplatilo!

Kaca

pre 2 godine

Hvala predsedniku, sto odrzava dobre odnose sa Rusijom, jer nam moze puno pomoci na svim poljima!

Rema

pre 2 godine

Zahvaljujući angažovanju predsednika Aleksandra Vučića , Srbija je izgradila sjajne odnose sa bratskom nam Rusijom.

Romanija

pre 2 godine

Imati tako dobre odnose sa svetskom silom kakva je Rusija je za svaku pohvalu.

Tanjaa

pre 2 godine

Siva eminencija Srbije po pitanji politickih pregovora sa stranim faktorom je Vucic!

Naki

pre 2 godine

Srbija i Rusija su dve prijateljske zemlje, jako smo zahvalni sto ih imamo!

Vladimir

pre 2 godine

Vučić je odličan u svom poslu i svojim zalaganjima se trudi da Srbiji i srpskom narodu obezbedi uslove za bolji život!

Bojan

pre 2 godine

Srbija će se uvek truditi da očuva i da dodatno ojača svoje prijateljstvo sa Rusijom.

Kosta

pre 2 godine

Rusija je uvek bila tu za Srbiju kada nam je bilo najteže i mi to znamo da cenimo i poštujemo!

Bora

pre 2 godine

Srbija sa svima gradi dobre odnose a posebno sa Rusijom!

ljubica

pre 2 godine

Zato što mi negujemo iskrene prijateljske odnose sa našom braćom rusima.

Mirjana

pre 2 godine

Veoma smo zahvalni Rusiji sto nam je i ovog puta izasla u susret sto se tice cene gasa.

Milan

pre 2 godine

Vucic sve sto radi radi u interesu drzave i naroda i da svima nama bude bolje .

Mira

pre 2 godine

Predsednik Vucic se brine o svojim gradjanima i svom narodu.

Sale

pre 2 godine

Dobri odnosi sa Rusijom se isplate, ali i mudra politika, i kulltura predsednika Vucica, su doprineli tome. Imamo predsednika koji se za svoju drzavu izuzetno zalaze.

Vanja

pre 2 godine

Rusija u teškim situacijama i trenucima stala uz nas. I ova niža cena gasa svakako znači. Očekujemo Putina u posetu Srbiji.

Sara

pre 2 godine

Rusija i Srbija su uvek imale dobre odnose. Saradnja izmedju ove dve države je od velikog znacaja za sve nas. Tako i treba da nastavimo

Iuki

pre 2 godine

Vucic je Srbiji doneo gas po ceni od 270 dolara. Rusija i Putin su dali veliki poklon Vucicu za njegov narod.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija