• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

10.12.2021

23:20

BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE SAM SE POHVALIO SVOJOM SRAMOTOM! Tadić u SAD stavljao Srbe na crne liste!?

Politika

BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE SAM SE POHVALIO SVOJOM SRAMOTOM! Tadić u SAD stavljao Srbe na crne liste!?

Podeli vest

Boris Tadić objavio da je u Vašingtonu pričao sa američkim zvaničnicima o ljudima iz Srbije kojima bi trebalo uvesti sankcije. Malo pre toga, na crnu listu SAD stavljena trojica biznismena sa severa KiM

Bruka i sramota! Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić pohvalio se javno da je u SAD stavljao Srbe na crne liste!?!
Samo dan nakon što je Amerika objavila da je uvela sankcije biznismenima sa severa Kosova i Metohije, braći Zvonku i Žarku Veselinoviću, kao i Milanu Radoičiću, Tadić je na Tviteru objavio da je u Vašingtonu sa američkim zvaničnicima razgovarao upravo na ovu temu!?!

Razumeli su ga

Vodio sam razgovore sa ljudima iz Saveta za nacionalnu bezbednost i iz Stejt departmenta. Prvi put sam naišao na ozbiljno razumevanje
Boris Tadić


Strani plaćenici
U video-klipu koji je objavio na mrežama Tadić je rekao da je u Vašington otišao kako bi sa predstavnicima administracije predsednika SAD Džoa Bajdena pričao o, kako je rekao, kriminalu, korupciji i kriminalnim grupama u Srbiji!?!
- To su, između ostalog, bile teme razgovora koje sam prethodnih dana imao u Vašingtonu. Posle mnogo godina došlo je do stvarne i vrlo oštre reakcije SAD prema organizovanom kriminalu u Srbiji. Vodio sam razgovore i sa ljudima iz Saveta za nacionalnu bezbednost, iz Stejt departmenta, sa američkim zvaničnicima i na ovu temu i na temu izbornih uslova u Srbiji, opravdanosti protesta koji se dešavaju u našoj zemlji, pokušaju vlasti da konfiskuje zemljište građanima, Zakonu o referendumu. Prvi put naišao sam na ozbiljno razumevanje. Nadam se da je ovo samo početak... - rekao je Tadić.


Neposredno pre ove Tadićeve 'ispovesti', američko ministarstvo finansija objavilo je da je uvelo sankcije potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, biznismenu sa severa KiM Zvonku Veselinoviću, njegovom bratu Žarku i još desetorici osoba povezanih sa njima.
Komentarišući sve ove navode, profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović kaže da pojedinci iz opozicije više uopšte ne biraju sredstva da dođu na vlast.
- Jasno je sada svima šta pojedinci koji pretenduju na vlast u Srbiji traže tamo u SAD. Oni očigledno imaju zajedničke interese i ciljeve koji sigurno nisu u interesu građana Srbije, ali takvi pojedinci ne biraju sredstva i načine kako bi se dokopali vlasti. Jedini im je problem što moraju da izađu na izbore... Srbija ne sme da dozvoli da njom vladaju strani faktor i strani plaćenici - podvlači Bjegović.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Vladislav Jovanović


Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ocenjuje da je ovim potezom Boris Tadić pokazao 'probuđenu ambiciju'.
- Jedan visoki predstavnik vlasti u prošlosti, bivši predsednik, ide u druge zemlje i tamo negativno govori o svojoj zemlji!?! To je nešto što u najmanju ruku ne odgovara shvatanju o dobrom ukusu u politici. Bilo koja ličnost iz bilo koje oblasti, posebno iz politike, kada je u inostranstvu, ne treba da govori ništa loše o svojoj zemlji. To je osnovno pravilo političke pristojnosti. Da li je to Tadić zaboravio ili mu nije važno, to on zna... - kaže Jovanović.


Ništa novo
Predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić naglašava da su predstojeći izbori u Srbiji jedini razlog zašto opozicija traži podršku u inostranstvu.
- Ovo nije ništa novo u postupcima opozicionih lidera, koji za neke svoje interese odlaze i traže podršku spoljnih faktora. Oni očekuju konkretnu podršku Vašingtona. Opozicija nastoji da vlast kompromituje po svim pitanjima, ali i svašta obećavaju kako bi se iz Vašingtona pojačao zvaničan pritisak na vlast - zaključuje Paić.
 

Kurti i Osmani slave što su braća Veselinović i Radoičić na crnoj listi

Takozvani predsednica i premijer lažne države Kosovo Vjosa Osmani i Aljbin Kurti dočekali su sa oduševljenjem odluku SAD da se uvedu sankcije Zvonku i Žarku Veselinoviću i Milanu Radoičiću.
'Odgovorni su za trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije. Ova grupa je najbolji dokaz da je kriminal na severu Kosova svakodnevna realnost koja krši vladavinu prava, slobodu i dobrobit građana', napisao je Kurti na svom Fejsbuk profilu, dok je Osmanijeva navela da su 'kosovske institucije u potpunosti posvećene vladavini zakona i da će sarađivati sa SAD'.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

a sta reci pa Tadic je neviđena bruka Srbije dok je bio predsednik unistio je državu a i sad ide korak dalje nebili dobio neki poen od zapada budala misli da možee ponovo da bude na vlasti

AFERA DRMA AMERIKU! ISPLIVALI MEJLOVI! Sin Džozefa Bajdena 2010. ugovarao investicioni sastanak sa Borisom Tadićem i srpskim oligarsima!
Planeta

AFERA DRMA AMERIKU! ISPLIVALI MEJLOVI! Sin Džozefa Bajdena 2010. ugovarao investicioni sastanak sa Borisom Tadićem i srpskim oligarsima!

Najnovija afera u Sjedinjenim Američkim Državama odjeknula je kao bomba, a u celu priču umešane su i srpske diplomate i tadašnji predsednik Boris Tadić. Prema informacijama i tajnim mejlovima do kojih je došao Foks njuz didžital, sin tadašnjeg potpredsednika Amerike Džozefa Bajdena, Hanter, ugovarao je dolazak u Srbiju i sastanak sa predsednikom naše zemlje i domaćim oligarsima zbog navodnih investicionih ulaganja

03.12.2021

17:00

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17