• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.12.2021

15:43

ŽIOFRE POHVALIO SRBIJU! EU prepoznala napore u oblasti vladavine prava, otvaranje klastera dodatni 4 podstrek na evropskom putu! /FOTO/

Tanjug/Rade Prelić

Politika

ŽIOFRE POHVALIO SRBIJU! EU prepoznala napore u oblasti vladavine prava, otvaranje klastera dodatni 4 podstrek na evropskom putu! /FOTO/

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović priredile su danas prijem za ambasadore zemalja članica EU, povodom otvaranja klastera 4, koji se odnosi na zelenu agendu, u pregovorima Srbije sa Unijom

Žiofre je istakao da promene mogu da učine pravosudni sistem nezavisnim i efikasnijim i naglasio da će od toga dobrobit imati građani, ali i biznis sektor, posebno u oblasti privlačenja investicija.

"Volimo Srbiju, želimo da ona postane deo naše porodice. Svesni smo njene lepote, jakih strana i potencijala da radimo zajedno kako bi se suočili sa izazovima i opasnostima", kazao je Žiofre i naglasio da EU sa Srbijom želi zajedno da radi na rešenjima koja će doneti budućim generacijama prosperitet .

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Žiofre je zahvalio premijerki i Joskimović, kao i svima drugima koji su radili vredno na procesu evrointegracija i naglasio da je otvaranje Klastera 4 u kojem su četiri poglavlja izuzetno dobar povod za proslavu kao i praznici koji dolaze.

"Kao što znate, pregovori i napredovanje ka EU zavisi od učinjenog i ostvarenog. Članice EU su prepoznale napore u oblasti vladavine prava, ali i druge aspekte. Delimo vaš optimizam, svakako otvaranje Klastera 4 daje podstrek na evropkom putu Srbije", rekao je amabsador.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Brnabić je istakla da će 2021. godinu pamtiti po tome što je Srbija najviše uradila u oblasti vladavine prava i zahvalila na tome što je EU otvaranjem Klastera 4 nagradila sav trud koji je Srbija uložila u proces evrointegracija. Ona je navela da je i vlada koju vodi radila naporno, kao i da se išlo do detalja u reforme u kojima su ostvareni i konkretni rezultati.

"Ovo je za nas ogromna motivacija, vetar u leđa da nastavimo da radimo ne samo nesmanjenim enuzijazmom, već da pojačamo napore i da radimo više i bolje kako bi u 2022. imali još više rezultata, otvorenih klastera i poglavlja", poručila je Brnabić.

Šef delegacije EU Emanuel Žiofre rekao je da EU nakon otvaranja Klastera 4 sa radošću čeka dalji napredak Srbije u reformama, posebno u oblasti pravosuđa, i dodao da očekuje da će referendum zakazan za 16. januar dodatno utabati stazu reformi i pravosudni sistem učiniti nezavisnijim i efikasnijim.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Naglasio je da otvaranje Klastera 4 daje novi okvir u saradnji Srbije i EU i u oblasti zaštite životne sredine, što je dobra vest za građane kao i za poslovne aspekte i otvaranje novih radnih mesta. Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović zahvalila je i novoj pregovarackoj kordinacionoj strukturi i timu predsednice vlade, kao i saradnicima i svim koordinatorima klastera iz svih ministarstava.

"Svi ste radili vredno i to je urodilo plodom", poručila je Joksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

ma ko kojoj vladavini prava vi pticate u u pravosuđu jhe jos na snazi pravni sistem koji je instalirara zuta demokratija sudije nerade po zakonu vec po zutim propisima pogledajte samo ko sve biva pusten ili minimalno kažnjen

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija