• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.12.2021

15:51

Gradonačelnik Bakić: Grad Subotica čvrsto stoji na stanovištu da svojim građanima omogući kvalitetan i bezbedan prevoz

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić: Grad Subotica čvrsto stoji na stanovištu da svojim građanima omogući kvalitetan i bezbedan prevoz

Podeli vest

Javno preduzeće za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans" organizovalo je danas, za predstavnike medija i rukovodstvo ovog javnog preduzeća, kratku promotivnu vožnju Suboticom i okolinom novonabavljenim autobusom marke „man“ koji je namenjen za međugradski prevoz. Promociji je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tim povodom, izjavio da su zajedno u paketu sa ovim autobusom urađenim po najvišim standardima nabavljena i dva autobusa za gradski prevoz čime je, sredstvima iz gradskog budžeta, zaokružena ovogodišnja nabavka 11 autobusa marke „man“.

„Grad Subotica čvrsto stoji na stanovištu da svojim građanima omogući kvalitetan i bezbedan prevoz. Novonabavljeni autobus za međugradski prevoz je u izuzetno dobrom stanju, služiće za duge linije i za prevoz sportskih ekipa. Urađen je po najvišim standardima, a ima i najsavremeniju opremu. Ovom nabavkom znatno se smanjila prosečna starost voznog parka u "Subotica-transu" čime je i bezbednost putnika podignuta na viši nivo“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Dodao je da se strategija Grada Subotice neće menjati kada je u pitanju Javno preduzeće za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans".

Foto: Strahinja Babović

„Plan nam je da do kraja 2023. godine obnovimo kompletnu flotu autobusa u "Subotica- transu". Verujem da ćemo uspeti u toj nameri i da ćemo na taj način staviti tačku na priču o opstanku "Subotica-transa". Iako nam je i ova godina na izmaku bila teška zbog pandemije virusa korona, sve linije "Subotica-transa" su u funkciji. Zaista se trudimo da maksimalno izađemo u susret našim građanima kako bi bili zadovoljni kvalitetom pruženih usluga. Iskoristiću ovu priliku da rukovodstvu ’Subotica-transa’ čestitam na naporima koje ulažu da to javno preduzeće što je moguće bolje funkcioniše i poboljša kvalitet pruženih usluga“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Vršilac dužnosti direktora JP „Subotica-trans", Dejan Ljubisavljević, izrazio je zahvalnost subotičkoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Stevanu Bakiću na izuzetno velikom stepenu razumevanja iskazanom za ovo javno preduzeće.

Foto: Strahinja Babović

„Gradonačelnik Bakić je razumeo poteškoće se kojima se susrećemo u svakodnevnom funkcionisanju. Drago nam je što zajednički radimo na podmlađivanju voznog parka ’Subotica-transa’ kako bi usluge koje pružamo građanima podigli na još viši nivo. Raduje me što smo iz našeg voznog parka od deset vrsta vozila kojima raspolažemo već izbacili dve vrste, i što ćemo nabavkom novih autobusa omogućiti i bolje uslove rada za naše zaposlene“, rekao je Dejan Ljubisavljević.

Foto: Strahinja Babović

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17