• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.12.2021

14:08

Brnabic: Učiniću sve da nadležni reaguju po svim prijavama

printscreen

Politika

Brnabic: Učiniću sve da nadležni reaguju po svim prijavama

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas sve koji trpe bilo kakav vid nasilja da to prijave i dodala da će učiniti sve da nadležne institucije reaguju po svim tim prijavama

Ona je tako odgovorila u Vladi Srbije, na konstataciju novinara da gotovo na dnevnom nivou raste broj žena koje na društvenim mrežama iznose razloge zašto nisu prijavile nasilje i pitanje šta država može da uradi po tom pitanju.

- Mislim da je dobro što je o ovoj temi krenulo više da se priča, što se devojke, žene osećaju ohrabrene i osnažene da prijave nasilje - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da institucije moraju da rade svoj posao i da u tome moraju da budu efikasne, te podsetila da su zakoni menjani kako bi bile pooštrene kazne za porodično nasilje.

- Taj deo posla smo završili. Drago mi je da je javno tužilaštvo već reagovalo na neke od prijavljenih slučaja na društvenim mrežama, ali ja želim da ohrabrim sve koji su prošli ili trpe bilo kakav vid nasilja, da to prijave nadležnima - rekla je Brnabić.

Dodala je da će, kao predsednica Vlade, učiniti sve da nadležne institucije, pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Republičko javno tužilaštvo, reaguju po svim tim prijavama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija