• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

23.01.2022

23:07

UVREDA ZA SRBIJU I SVE NESREĆNE LJUDE KOJI SU STRADALI U LOGORIMA! Gosti "Hit Tvit-a" najoštrije osudili đilasovski HOLOKAUST!

Printscreen

Politika

UVREDA ZA SRBIJU I SVE NESREĆNE LJUDE KOJI SU STRADALI U LOGORIMA! Gosti "Hit Tvit-a" najoštrije osudili đilasovski HOLOKAUST!

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić i advokat Goran Petronijević gosti su večerašnjeg izdanja emisije Hit Tvit

Na televiziji N1 u sredu uveče prikazana je epizoda u serijalu "Junaci doba zlog" posvećena Ani Brnabić, premijerki Srbije, u kojem je u jednom delu napravljena paralela između njenog rada i naređenja koja su izvršavali čuvari u koncentracionim logorima u nacističkoj Nemačkoj.

U emisiji je najpre puštena izjava Borka Stefanovića, zamenika predsednika SSP, koji je rekao da će "Ana Brnabić kada jednog dana bude suočena sa zakonskom i moralnom odgovornošću, reći da je samo radila soj posao". Potom su citirani i iskazi čuvara i službenika logora smrti Majdanek u nacističkoj Nemačkoj da su "samo radili svoj posao".

 

 

- Nema potrebe da neko brani premijerku od novinara, od nekih ljudi koji govore, ovde samo treba pogledati ovaj deo snimka i prosto ja ne mogu da verujem da se neko setio da vrši bilo kakvu palelu. Ovo je jedna ozbiljna uvreda za celu Srbiju i ceo narod, ne samo za premijerku. Ovo je početak prljave kampanje - rekao je Petronijević.

- I ja sam bio u tom serijalu, Mali, Dodik, mislim i da su o Vučiću pravili ovaj serijal. Ja emisiju o sebi nisam gledao i ne znam šta su sve spominjali. Ovo je jedan zgražavajuća činjenica da su oni koristili snimke iz logora, to je za osudu. Ovako nešto nije dobro, jer donosi štetu Srbiji, a mi smo svi ovde zbog Srbije - kazao je Dačić.

 

 

Njen privatni život je jedna stvar. Ovo je uvreda za Srbiju i sve nesrećne ljude koji su nastradali u tim logorima. Ne mogu da verujem da je napravljena ovakva paralela. Šta je autor ovim hteo da kaže? - izjavila je Grujičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
petar

pre 2 godine

Da li neko zna politicki uspon gdina Ponosa. Od kapetana sa nadimkom "kuvarice" u centru 13 jul u Zemun polju do 2002.g. bez ikakvih znacajnih rezultata. U vreme vladavine DS, zahvaljujuci Tadicu i bliskom rodjaku u vrhu stranke, ekspresno napreduje do pukovnika i general uy dve "vazne" NATO diplome - kurs evropske bezbednosti u Zenevi 2003 i kurs za starije izvrsioce Dzordz Marsal u Nemackoj 2005.године. Postaje zamenik nacelnika GS u prolece 2006, i odmah potom u decembru sa novim cinom general potpukovnika svecano ga DS promovise u Nacelnika generalstaba Vojske Srbije u 44. godini zivota. No neostatak vojnickog obrazovanja i los odnos prema Vojsci, staresinama i sukobi sa Ministarstvom naterali su Tadica da ga hitno smeni i posalje u penziju 2008. kao loseg, neodgovornog i nepouzdanog oficira koji cak za godinu dana nije podneo ni jedan izvestaj Ministarstvu odbrane. A i zasto bi, sa 46 godina otisao je u generalsku penziju i sa saborcem Jeremicem zapoceo politicku karijeru kriticara svega sto nije u skladu sa americkim misljenjima i zeljama. To je politika koju bi vodio i koja bi cekala narod Srbije.

petar

pre 2 godine

Ovi iz opozicije su definitivno izgubili kompas. Šta posle ovoga misle? Da neko glasa za njih?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17