• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

24.01.2022

15:40

NASTAVLJA SE HAOS U OPOZICIJI! Demokrate traže smenu Lutovca zbog Ponoša kandidata!

Politika

NASTAVLJA SE HAOS U OPOZICIJI! Demokrate traže smenu Lutovca zbog Ponoša kandidata!

Podeli vest

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (GO DS) Aleksandar Dikić ocenio je da je "metodologijom svršenog čina stranka koja - iz nepoznatih razloga - pretenduje da bude predvodnik opozicije predložila Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata".

Bez prethodnog dogovora, bez jasnih meritornih parametara, bez serije sastanaka na široj osnovi koalicionih partnera, istrčavanje sa ovakvim predlogom samo je još jedan dokaz da sukobi unutar opozicije još uvek nisu prevaziđeni i da oni nisu samo posledica netrpeljivosti i bolesnih ambicija. Problemi su mnogo dublji“, naveo je Dikić u autorskom tekstu za list Danas.

On je pitao „gde je u svemu tome DS koja je uvek bila vezivno tkivo srpske opozicije“ i naveo: „komatozna, skrajnuta, ponižena“.

Prema njegovim rečima, "dve su opcije". "Prva je - zbog nepoštovanja pravila elementarne pristojnosti i zbog neodgovornih poruka koje se šalju opozicionoj javnosti DS obustavlja pregovore o zajedničkom nastupu na sledećim gradskim i parlamentarnim izborima", napisao je Dikić.

Druga je, naveo je, "GO DS uskraćuje poverenje stranačkom rukovodstvu, ako isto na sednici GO predloži glasanje o podršci kandidaturi Zdravku Ponošu".

"Takav iznuđeni potez onih koji su se u naše ime, a bez našeg znanja, dogovarali o prostiranju crvenog tepiha za čoveka koji napušta vrh jedne stranke, da bi ga kandidovala druga, dok treća glumi Marka Đurića sa šakama spremnim za aplauz ili aklamativno izglasavanje tuđih odluka, jeste brutalno spuštanje najvišeg partijskog organa ispod granica dostojanstva, što je za mene apsolutno neprihvatljivo", istakao je Dikić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 2 godine

To je ta "sila" koja će sigurno da porazi Vučića na predstojećim izborima?

OVO NI ĐILASOVSKI MEDIJI NE MOGU DA SAKRIJU! Đilas i Jeremić ponižavaju jedan drugog - NISU U STANJU NI DA ODGLUME JEDINSTVO OPOZICIJE!
Politika

OVO NI ĐILASOVSKI MEDIJI NE MOGU DA SAKRIJU! Đilas i Jeremić ponižavaju jedan drugog - NISU U STANJU NI DA ODGLUME JEDINSTVO OPOZICIJE!

Predizborna kampanja još nije ni počela, a opozicioni lideri čine sve da biračima daju do znanja da nemaju da im ponude ništa osim međusobnog prepucavanja, svađa podmetanja i ponižavanja. Svađa u opoziciji oko zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima je otišla predaleko da čak ni đilasovski mediji to više ne mogu da sakriju

24.01.2022

10:22

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17