• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.02.2022

15:11

(VIDEO) KO GOD MISLI DA ĆEMO BITI POTRČKO BILO KOJOJ OD STRANA, PORUČUJEM DA OSTAJEMO NEUTRALNI I DA SE NE ODRIČEMO TRADICIONALNIH PRIJATELJSTAVA!

printscreen

Politika

(VIDEO) KO GOD MISLI DA ĆEMO BITI POTRČKO BILO KOJOJ OD STRANA, PORUČUJEM DA OSTAJEMO NEUTRALNI I DA SE NE ODRIČEMO TRADICIONALNIH PRIJATELJSTAVA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon svečanog ručka sa knezom Albertom II u Monaku, da se nada da će knez posetiti Srbiju još jednom do kraja godine. Podseća da je Monako osnivač Alijanse za multilateralizam, pa je ova saradnja izuzetno važna

- Nadam se uvećanju trgovinske razmene, a najveći značaj je u povezivanju sa partnerima koji utiču na donošenje međunarodnih odluka - rekao je Vučić.

Kada je reč o rusko-ukrajinskoj krizi, Vučić kaže da je Srbija u problemu i da nikakav boljitak nećemo dobiti.

- Gledaćemo da učinimo sve da kriza bude manja nego u drugim zemljama. A 2.000 dolara gas za nas bi bio apsolutno neizdrživa cena. Nadam se postizanju boljeg dogovora, jer ne znam ko bi u Evropi mogao to da izdrži - kaže Vučić i dodaje da su vesti loše:

- Bezbroj je problema, ali spremamo se i radimo naporno. I večeras ćemo pre odlaska u Španiju da vidimo šta možemo da uradimo i da garantujemo našoj deci sigurnu budućnost - kaže Vučić.

Foto: printscreen

Ističe da je politika Srbije pitanje vojne neutralnosti, a da naša politika podrazumeva da smo na evropskom putu i da ne odustajemo od tradicionalnih prijateljstava.

- Ko god misli da treba da budemo potrčko bilo kojoj od strana, takva politika vodi nas direktno u ambis. Naša politika je ozbiljna, odgovorna i u interesu građana - kaže predsednik.

Vučić: Uskoro avio-linija Beograd-Nica


Predsednik Vučić najavio je danas, posle razgovora sa knezom Albertom II od Monaka da će uskoro biti otvorena aviolinija Beograd-Nica, kao i da je dogovorena jačanje saradnje u međunarodnim organizacijama.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je Veliki krst reda Svetog Šarla, koji mu je uručio knez Albert II samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji.

- Uskoro ćemo otvoriti avio-liniju Beograd-Nica, i to će bitii prilika za dolazak većeg broja turista u Monako, ali i na čitavu Azurnu obalu. Takođe i da ugostime više turista u Beogardu i u naše zimske rizorte - rekao je on.

Preneo je da su razgovarali o saradnji u brojnim međunarodnim organizacijama, podsećajući da je knez osnivač alijanse za multilateralizam.

- Uvek je važno imati takvog prijatelja - istakao je on.
 

Srbija se, dodaje, nada miru, dobrim odnosima sa svima, i suviše smo mala zemlja da bismo nekome pretili ili radili protiv nekoga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 2 godine

Bravo predsedniče, prijateljstvo ne može niti sme biti za jednokratnu upotrebu.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija