• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

22.02.2022

21:47

SRBIJA JE EKONOMSKI DŽIN! Ministar Mali objasnio zašto smo tako uspešni!

printscreen

Politika

SRBIJA JE EKONOMSKI DŽIN! Ministar Mali objasnio zašto smo tako uspešni!

Podeli vest

Srbija je šampion rasta u Evropi i vodi odgovornu ekonomsku politiku - istakao je ministar finansija Siniša Mali gostujući u emisiji "Reč na reč" na RTS

- Srbija ide napred, nikada se neće vratiti u prošlost. Danas je 610 evra prosečna plata u Srbiji - rekao je Mali.

Njihova ekonomska politika je - zadužuj se!

- Imali smo četiri godine suficita u budžetu, stvorili smo rezerve da pomognemo privredi i građanima, 8,8 milijardi evra, svako može da vidi da se nikada više nije gradilo u Srbiji kroz auto - puteve, bolnice i mostove. Zadržali smo udeo u BDP. Kreirali smo 20 milijardi evra BDP, danas je BDP u Srbiji 53 milijarde evra, a u doba prethodne vlasti 33 milijarde. NJihova ekonomska politika bila je - zadužuj se. A naša politika je ako treba da uzmemo kredite ulažemo samo u infrastrukturu, nove fabrike, kanalizaciju, bolnice, odnosno ono od čega građani imaju korist - istakao je Mali.

Pokazali smo snagu kroz pomoć građanima

- Sva ulaganja i zaduženja idu u investicije, u otvaranje novih radnih mesta. Pokazali smo snagu naših javnih financija kroz pomoć građanima Srbije - naglasio je Mali.

- 2012. godine svaki četvti građanin nije imao posao, a danas je stopa nezaposlenosti na istorijskom minimumu - rekao je ministar Mali.

Radićemo intenzivno na povećanju standarda u Srbiji

- Golim okom može da se vidi rast i razvoj Srbije. Rezultat naše ekonomske politike je pomoć države građanima. Postali smo pobednici u Evropi što se ekonomije tiče. Za nas dela govore i tako ćemo nastaviti. Radićemo intenzivno na povećanju standarda u Srbiji. Prosečna plata 1000 evra do kraja sledećeg mandata, a prosečna penzija 500 evra - rekao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija