• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.02.2022

11:18

Marinika i Đilas u borbi protiv besplatnih vrtića!

Fotoilustracija/Pixabay/Beta

Politika

Marinika i Đilas u borbi protiv besplatnih vrtića!

Podeli vest

Đilasovski portal koji svakodnevno radi na unižavanju svega dobrog u Srbiji, objavio je skandalozan tekst da će nas, kako oni navode, "Vučićevo obećanje besplatnih vrtića skupo koštati"

 

"Megafon" Dragana Đilasa i Marinike Tepić koji im služi za medijski linč države ocenio je, u vezi sa nedavnim predlogom o besplatnim vrtićima i jaslicama, da će će nas "obećanje" predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića" nas skupo koštati".

Ipak, ne navode da besplatni vtići nisu obećani, već da je predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za Tanjug rekao da se razmišlja o tome da vrtići, a za godinu i dve i vrtići i jaslice budu besplatni za sve građane Srbije.

- Moramo još da računamo, posebno ako bi krenuli od 1. septembra. Na ivici smo i gledamo da narednih dana, do kraja nedelje ili za deset dana donesemo odluku - rekao je Vučić u intervjuu i objasnio da je u pitanju 53 miliona evra na godišnjem noivou koliko bi država trebalo da izdvoji za to, a i do 70 miliona evra, jer bi verovatno u tom slučaju i siromašniji građani poslali decu u vrtiće.

Nakon što su u tekstu naveli brojne "eksperate" koji su ispričali za ovaj đilasovki portal o tome kako je ovo "loša ideja", portal Nova S navodi da je lider SSP Dragan Đilas imao tu istu ideju u predizbornoj kampanji 2018. godine, kada nije uspeo da pobedi na izborima.

Imajući u vidu tu činjenicu može se doći do zaključka da je ideja je dobra kada je predlaže Dragan Đilas, a kada je predlaže Aleksandar Vučić, onda će "nas skupo koštati".

Foto: printscreen

Takođe, izvlači se zaključak da se Đilas i Marinika protive tome da vrtići budu besplatni što nimalo ne čudi kad se uzme u obzir da su roditelji u vreme dok je Dragan Đilas bio gradonačelnik Beograda vrtiće plaćali duplo više nego što je bila ekonomska cena.

Treba podsetiti da su u vreme kad je Đilas bio deo vlasti i trudnice otpuštane sa svojih poslova.

Šta bi Srbija dobila uvođenjem besplatnih vrtića i jaslica?

Predsednik Vučić izneo je ideju o besplatnim vrtićima napominjujući da bi to bila još jedna mera sa kojom država želi da pomogne porodicama sa ciljem da se poveća natalitet u Srbiji.

Predsednik je u emisiji za Tanjug objasnio da bi se sa druge strane dobila veća socijalna inkluzivnost, deca bi manje bila na ulici ili kod kuće, a više sa drugom decom.

- Time bi se za decu obezbedila veća odgovornost, i bolji socijalni pristup, a roditeljima olaksalo da razmiljaju o drugom trecem , cetvrtom, petom, detetu - napomenuo je Vučić.

On je dodao da nije problem u 50 miliona evra, ali bi ta obaveza morala da se preuzme u za narednih, najmanje 10 , do 15 godina, i zato moraju da se saberu svi prihodi i vidi da li to može da se izdrži. Vučić je rekao i da bi država to pratila, privreda mora da raste i istakao da je ove godine rast na nivou od pet odsto, što je veoma značajno.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stefan

pre 2 godine

Mriniki i Djilasu je krivo što Vučić ima tolike uspehe!

Daniel

pre 2 godine

Opozicija ne može da se pomiri sa činjenicom da Vučić želi dobro ovoj zemlji!

Niki

pre 2 godine

Njima je teško što ne mogu da upropaste sve što Vučić gradi!

Kalina

pre 2 godine

Oni ne znaju sta ce vise od sebe, pa sad im smeta i prodlog o besplatnom vrticu.

Sanja

pre 2 godine

Skontah da sve ono sto predlozi Vucic ne valja a sve sto predlozi Djilas ce itekako da koristi drzavi.... uhh

Kalina

pre 2 godine

Oni ce se truditi svim silama da uvere narod da Vucic ne zeli dobro nego da su oni jelte podobni da vode zemlju...smesno a ujedno i strasno

Mira

pre 2 godine

Naravno da je Djilasu i Marinki to losa ideja jel bi oni te pare strpali u svoj dzep.

Marina

pre 2 godine

Djilasu smeta sto narod toliko voli i podrzava Vucica u svemu sto radi.

Milos

pre 2 godine

Djilasu i Marinki smeta svaki uspeh nase zemlje .

Nada

pre 2 godine

Velika je stvar da vrtići budu besplatni. Verujem da će to u mnogome pomoći roditeljima i jasno je da je Vučić drzavnik koji podjednako razmišlja o svakom segmentu drzave i ima viziju kako da poboljša život svima nama.

Željko

pre 2 godine

Besplatni vrtici i jaslice bi za roditelje bilo veliko olaksanje sa novcane strane, pomoc od strane drzave na takve nacine je stvarno dobrodosla.

Dušan

pre 2 godine

Smatram da bi vrtići trebali da budu besplatni. Novac u budžetu se može nadoknaditi na druge načine, kao što je povećanje rudne rente.

Nina

pre 2 godine

Opozicija ne moze da se pomiri sa cinjenicom da Vucic zeli dobru budućnost svojoj zemlji, i da ulaze u nasu zemlju radi nas gradjana.

nenad

pre 2 godine

Kakva je to banda neopevana. Važno da su se nakrali a sada su protiv dobrih stvari koje predlaže predsednik Vučić.

Kale

pre 2 godine

Ma Marinika i Djilas su zlo. Ljubomorni na uspehe Vucica

Maja

pre 2 godine

Ma sta oni ima daa se mesaju,ko da su bitni? Oni nisu i necce uraditi nikad ni blizu sto je Vucic

Dejan

pre 2 godine

Deca nemaju pravo da glasaju pa Mariniki i Đilasu nisu ciljna grupa.

sava

pre 2 godine

Pošteno rečeno, oni su protiv roditeljstva, protiv nataliteta, protiv Srbije.

Kaja

pre 2 godine

Marinika i Djilas u akciji, novi cilj - suzbijanje nataliteta, sramno.

Kaja

pre 2 godine

Zaista sam srećno zbog ovog predloga, jer u našem mestu je vrtić oko 5000 dinara za mesec dana, a to nije mali iznos, još kad imate više dece...šta reći, ovo je zaista ideja, a verujem i cilj koji će mnoge od nas obradovati.

Pahuljica

pre 2 godine

Predsednik Vucic zeli nasoj zemlji samo najbolje, bori se za nasu decu, da im obezbedi najbolje uslove za bezbrizno detinjstvo i odrastanje.

Mikica

pre 2 godine

Pa da li je moguce da ovim zlikovcima apsolutno sve smeta.

Kiki

pre 2 godine

Cilj je da se ohrabre porodice da imaju sto vise dece.

Đilasu smeta što Srbija ima kičmu! Našu državu ne vodi tinejdžerska ekipa VEĆ ČOVEK KOJI O SVEMU RAZMIŠLJA OD JUTRA DO MRAKA!
Politika

Đilasu smeta što Srbija ima kičmu! Našu državu ne vodi tinejdžerska ekipa VEĆ ČOVEK KOJI O SVEMU RAZMIŠLJA OD JUTRA DO MRAKA!

Tabloid Danas, koji je pod direktnom konrolom tajkuna i lidera SSP Dragana Đilasa, objavio je tekst o budućim odnosima Rusije, Srbije i lažne države Kosovo posle odluke Vladimira Putina da prizna nezavisnost područja u Ukrajini ističući u naslovu da je "tvrdoglavi Beograd između dve vatre", aludirajući na to da vrhovna vlast u Srbiji ima suviše dobre odnose sa Ruskom Federacijom

23.02.2022

09:50

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija