• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.03.2022

14:52

ĐORĐEVIĆ ZA INFORMER: Ono što sebe naziva srpskom opozicijom, nečasno pokušava da iskoristi tešku situaciju sa kojom se suočavamo!

SNS

Politika

ĐORĐEVIĆ ZA INFORMER: Ono što sebe naziva srpskom opozicijom, nečasno pokušava da iskoristi tešku situaciju sa kojom se suočavamo!

Podeli vest

Nažalost, i na našem unutrašnjem planu, ono što sebe naziva srpskom opozicijom, politikantski perfidno i nečasno pokušava da iskoristi trenutnu tešku situaciju sa kojom se suočavamo, pa su se u napadima na odluke i stavove koje je rukovodstvo Srbije donelo i zauzelo u vezi sa aktuelnom ukrajinskom krizom udružili svi, bez razlike, izjavio je za Informer član Predsedništva SNS, Zoran Đorđević


Đorđević je kazao da su tragična dešavanja u Ukrajini postala razlog najnovije globalne, geopolitičke krize i skoro u potpunosti potisnula informacije u vezi sa pandemijom virusa KOVID 19 sa svetske medijske scene.

- Vojna operacija OSRF dovela je do toga da ožive podele slične onima iz doba Hladnog rata, pri čemu retorika koja preovladava, svrstavanje zemalja Zapada na stranu Ukrajine bez uvažavanja i sagledavanja svih relevantnih činjenica koje su dovele do toga da bude upotrebljena vojna sila, uz pretnje, ucene i uvođenje sankcija RF i njenim rukovodiocima nimalo ne doprinose tome da se situacija smiri i da se sve strane involvirane u sukob, posredno ili neposredno, iskreno okrenu pronalaženju mirnog, diplomatskog, svima prihvatljivog i trajnog rešenja u ovom spolja osmišljenom i perfidno isfabrikovanom sukobu dva bratska naroda - rekao je Đorđević za Informer.

Rezultat i proizvod obojenih revolucija

Događaji kojima prisustvujemo, istakao je član Predsedništva SNS, svedoče o tome koliko je svetski mir na krhkim nogama i kako je i koliko malo potrebno da se čovečanstvo opet nađe u ratnom vihoru, ovaj put, sasvim sigurno, takvom u kome neće biti ni pobeđenih ni pobednika, jer je više nego izvesno da bi u tom i takvom, opštem sukobu svi bili gubitnici.

- Današnja Ukrajina i njeno rukovodstvo, politika koja se vodi i njeni efekti – rezultat su i proizvod projekta tzv.obojenih revolucija, koje su naručivale, organizovale i finansirale pojedine zemlje Zapada, sa manje ili više uspeha, u nekim zemljama bivšeg SSSR-a, sa ciljem da se, zapravo, oslabi Rusija, da se od nje odvrati svaki njen potencijalni saveznik i partner, kao i da se NATO teritorijalno što više približi RF - naveo je Đorđević i dodao:

Foto: sns.org.rs

- Sve te specijalne operacije svojevrsnog hibridnog rata realizovale su se kroz različite oblike i forme, u različitom obimu, a pre svega preko kontrolisanih i plaćenih, tobože „nezavisnih i objektivnih, slobodnih“ medija, kroz društvene mreže, pod patronatom određenih međunarodnih fondova, fondacija ili nevladinih organizacija, koje kontinuirano finansiraju različite „projekte“ tobožnjeg razvijanja demokratije i demokratskih institucija širom sveta, a ustvari služe kao generatori „meke moći“ i neokolonijalizma, nametanjem prozapadnog sistema vrednosti i slike sveta bazirane na licemernoj real politici, koja uvek pronalazi opravdanje za svako svoje nepočinstvo i nečasnost, uključujući čak i primenu oružane sile koja je često i neselektivno primenjivana.

Sličan scenario je predviđen i za Srbiju

Prema njegovim rečima, trenutna ukrajinska kriza maligni je manifestni oblik hibridnog rata, i on će najmanje dobrog doneti upravo samim Ukrajincima – koji bi trebalo da postanu svesni dvoličnosti i licemerja onih koji su ih u ovu zlosrećnu i bespotrebnu avanturu gurnuli – kako onih koji su sve to kreirali, tako i onih, njihovih sunarodnika, koji su u tom igrokazu pristali da učestvuju, uglavnom iz ličnih i lukrativnih razloga.

- Sličan scenario je predviđen i za Srbiju, a njegova realizacija je već duže vreme u toku, po istom principu i istim metodama, uz iste nalogodavce i domaće izvršioce, sa manjom ili većom dozom asistencije određenih političkih i parapolitičkih, pa i kriminalnih, organizacija i grupa iz nekih od zemalja regiona - naglasio je on, uz opasku da je osnov za takvo delovanje sadržan u činjenicama na koje je već više puta ukazivano.

- Te činjenice, da ih ponovim, glase: Interesi određenih centara moći, pre svega onih spoljnih (mada i domaći „vladari iz senke“ imaju svoje motive i razloge) – nisu interesi Srbije i njenih građana, za koje se neodustajno i uporno bori i zalaže Aleksandar Vučić, kao što ni moćna, ekonomski oporavljena Srbija, nije po volji mnogima, ne samo u neposrednom okruženju, u regionu, nego i šire – jer ekonomski snažna i dostojanstvena, slobodna i suverena Srbija, koja vodi svoju politiku, u skladu sa svojim nacionalnim i državnim interesima nije Srbija koja im je potrebna, a naročito ne Srbija koju vodi Aleksandar Vučić – jer je primer drugima da se može biti svoj, svoj na svojoj zemlji i biti nezavisan u donošenju odluka koje se tiču sopstvene budućnosti.

Opozicija bez osećaja odgovornosti i bez političke mudrosti

Stoga je i naš stav, naglasio je Đorđević, da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali da nećemo uvoditi sankcije Rusiji – za mnoge „nedovoljan“, i to čak u tolikoj meri da nam se preti prekidom procesa pridruživanja EU, uz konstantno pojačavanje svih vrsta pritisaka, i zvaničnih i nezvaničnih, na našu zemlju. Licemerstvo, medijska i svaka druga laž i propaganda, politika duplih standarda, ucene, uslovljavanja, pretnje, težnja da se potčini i do krajnih granica poništi pravo na sopstveno mišljenje, stav i interese – obeležja su politike koja se trenutno vodi protiv Srbije, iste politike koja je Ukrajinu uvela u sukob sa tragičnim i užasnim posledicama.

- Nažalost, i na našem unutrašnjem planu, ono što sebe naziva srpskom opozicijom, politikantski perfidno i nečasno pokušava da iskoristi trenutnu tešku situaciju sa kojom se suočavamo, pa su se u napadima na odluke i stavove koje je rukovodstvo Srbije donelo i zauzelo u vezi sa aktuelnom ukrajinskom krizom udružili svi, bez razlike, i ne obazirući se na međusobna tobožnja „ideološka“ i konceptualna određenja kada je u pitanju spoljna politika naše Zemlje - rekao je Đorđević i dodao:

- Jednima je premalo to što – „samo“ poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali se ne pridružujemo sankcijama protiv RF, kao što je to slučaj sa kobajagi „proevropskim strankama“ okupljenim oko Dragana Đilasa, a drugima, pojedinim desničarskim partijama okupljenim oko Đilasovog kuma, Mlađana Đorđevića, je pak to – „previše“, pri čemu ni jedni ni drugi nimalo ne vode računa o vitalnim državnim i nacionalnim interesima Srbije, a još manje o tome kako bi se političke odluke koje se tiču Ukrajine mogle odraziti na život običnih građana Srbije.

Foto: Tanjug

I jedni i drugi, ocenio je Đorđević, misle nečijom tuđom glavom i u korist nečijih tuđih interesa, a spaja ih i pokreće mržnja prema Aleksandru Vučiću.

- Bez osećaja odgovornosti, bez vizije i plana, bez političke mudrosti, bez odvažnosti da donesu teške odluke, bez časti i morala, a sa neutaživom željom za vlašću, za koju se nadaju da će je se nekako dokopati, ako je moguće – bez izbora, prema nekom scenariju koji je osmišljen u nekom od centara moći. Građani Srbije bi trebalo to da imaju na umu kada početkom aprila budu glasali o svojoj budućnosti - zaključio je Đorđević u izjavi za Informer.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija