• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

14.03.2022

17:48

Nebojša Bakarec: Zašto NE Vladeta Janković?

informer

Politika

Nebojša Bakarec: Zašto NE Vladeta Janković?

Podeli vest

Dragan Đilas je juče na TV „NOVA S“ „objasnio“ zbog čega je ZA Vladetu Jankovića, svoju marionetu, koju je podmetnuo kao kandidata za gradonačelnika Beograda

Na svom Tviter profilu Đilas je napisao „Zašto Vladeta Janković?“ , uz snimak u kome kaže:„Vladeta Janković je sjajan kandidat za gradonačelnika. U njemu je oličen taj sistem pristojnosti (…) To je taj Beograd pristojnosti (...) Janković je za mene učitelj, predavao je na fakultetu (…)“.

Foto: nebojša bakarec

Sada ću vam dragi čitaoci, kratko i jezgrovito objasniti - zašto NE Vladeta Janković? Zbog čega ne treba glasati za Vladetu Jankovića? Poznajem Vladetu Jankovića 32 godine. Đilasova osnovna neistina koju stalno ponavlja, je to da je Janković simbol pristojnosti. Vladeta Janković je sujetni metuzalem, veoma destruktivan, osvetoljubiv, netolerantan, nekompetentan, arogantan, neiskren, nedosledan, elitista pun prezira, veoma nepristojan, a voli i da psuje i vređa neistomišljenike. Dokazaću to činjenicama.

Foto: nebojša bakarec

Činjenica 1 – Janković je destruktivan!

Primer jedan - Vladeta Janković se gostujući kod Olje Bećković na TV „NOVA S“ 30.1.2022. založio za rušenje ili premeštanje spomenika Stefanu Nemanji, u Marinkovu baru ili u Borču. Iz tog zalaganja se moglo zaključiti da Janković smatra da su stanovnici Marinkove bare i Borče, građani drugog reda. Zato, NE Vladeta Janković!

Primer dva - Vladeta Janković  se protivi izgradnji metroa, odnosno makiške linije metroa. On iznosi neistine da će depo metroa u Makišu ugroziti vodoizvorišta na Makiškom polju. Tako je 6.2.2022. rekao i slagao: „Ono što je bitno u vezi linije metroa (…), bilo bi neobično opasno za grad od dva miliona stanovnika da ostane bez jednog od svojih bitnih životodavnih izvora kao što su zalihe vode na Makišu. Ako vi tamo dovedete metro i izgradite naselje, vi ste to ozbiljno ugrozili“. Sve ovo je neistina. Depo koji se gradi za beogradski metro na Makiškom polju, biće udaljen 2,5 kilometra od najbližeg reni bunara, i ni na koji način neće ugroziti vodoizvorišta. Vladeta Janković ne zna da su na Novom Beogradu, pojedine zgrade savskih blokova udaljene samo 150 metara od reni bunara, pa to već decenijama ne predstavlja problem. Janković ne zna da se u Makiškom polju već decenijama nalazi ogromna ranžirna železnička stanica Makiš, koja takođe ni na koji način ne ugrožava vodoizvorišta. Zato, NE Vladeta Janković!

Vladeta Janković je 17.2.2022. dao intervju listu „NOVA“ i istoimenom sajtu. Vladeta Janković je u intervjuu za „NOVU“ krajnje šokantno, direktno i nedvosmisleno najavio rušenje celog jednog novog naselja na Dorćolu – naselja „K-Distrikt“. Tu stanuje oko 2500 građana – od čega 800 dece. Evo šta je rekao Vladeta Janković: „mnogo bih dao da se, bez obzira na cenu, ne samo zaustavi gradnja nego doslovno sruši sve što je do sada izgrađeno na stambenim blokovima podno kalemegdanske tvrđave“. Vladeta Janković želi da sruši prelepo naselje gde živi oko 800 dece, naših mališana. Njima rušilački nastrojeni elitista Vladeta Janković želi da sruši domove! Zato, NE Vladeta Janković!

Foto: nebojša bakarec

Primer tri - Vladeta Janković zagovara rušenje „Beograda na vodi“. Vladeta Janković je 9.3.2022. gostovao u emisiji „Intervju“ kod Jugoslava Ćosića, na TV „Insajder“. Janković je ponovio svoj destruktivni stav i jasno rekao da želi da vrati železničke šine na prostor stare železničke stanice. Verovatno želi da vrati i stotine tona đubreta, pacove i ruševne magacine na taj prostor? Da bi to Janković ostvario, on mora da ruši „Beograd na vodi“. Zato, NE Vladeta Janković!

Činjenica 2 – Janković je nekompetentan!

Vladeta Janković sam priznaje da je nekompetentan i nekvalifikovan da bude gradonačelnik! On je sam to priznao više puta, npr. u intervjuu na TV N1, 27.01.2022. kada je rekao: „Ja bih morao da kažem da, prosto, ne samo zbog svojih godina, već i zbog svoje, da tako kažem, stručne spreme, nisam kvalifikovan da upravljam gradom“. Janković se za 82 godine svog života nikada nije bavio lokalnom samoupravom! Tri nedelje pre toga, 07.01.2022. Janković je kritikovao i pomisao i o sebi kao kandidatu i rekao je: „Moram biti privatan kad o tome govorim – imam mnogo, 81 godinu. Predlagati nekoga u ovim godinama (…), ne samo što nije ozbiljno, već nije ni odgovorno“. Zato, NE Vladeta Janković!

Foto: nebojša bakarec

Činjenica 3 – Janković je nedosledan i neiskren!

Primer jedan - Prihvatanjem kandidature koju su mu ponudili Marinika i Đilas, njegovi dojučerašnji ideološki protivnici, Janković je prihvatio Marinikin i Đilasov program, osnovnu tačku programa te koalicije – da je srpski narod počinio genocid u Srebrenici. Do novembra 2021. Janković se oštro protivio neistini o genocidu u Srebrenici. Prihvatanjem kandidature koju su mu ponudili Marinika i Đilas, Vladeta Janković je pogazio sve što je 22 godine radio u DSS-u! Vladeta Janković  je 26.02.2007. kao savetnik za spoljnu politiku premijera Koštunice, povodom presude Međunarodnog suda pravde u Hagu, koji je utvrdio da Srbija nije počinila genocid u BiH, hvalio tu odluku i ispravno je tvrdio da Srbija nije počinila genocid. Tada, 26.02.2007.„Radio slobodna Evropa“, je izvestio: „Savetnik premijera Srbije za spoljnu politiku, Vladeta Janković u izjavi za Radio Slobodna Evropa kaže da je presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu pravedna (…) jer bi odluka da Srbija bude oglašena jedinom državom u istoriji odgovornom za genocid bila suprotna ne samo pravu već i elementarnoj logici”“. Kakav salto mortale Vladete Jankovića! Zato, NE Vladeta Janković!

Primer dva - Vladeta Janković je učestvovao u pripremi smenjivanja Đilasa sa mesta gradonačelnika, na sednici predsedništva DSS u septembru 2013. Tada je Janković govorio o pljačkaškoj vlasti u Beogradu. Kao članovi predsedništva DSS, obojica smo glasali za to da DSS aktivno učestvuje u Đilasovom smenjivanju na sednici skupštine grada Beograda. Vladeta Janković se u emisiji „Kažiprst“ 04.02.2014. hvalio kako je glasao za smenu Đilasa na predsedništvu DSS i rekao je: „Presudili smo da Đilasova garnitura padne u Beogradu“. Sada je Janković postao deo Đilasove garniture. Kakva besramna nedoslednost i kakvo licemerje. Kakav salto mortale Vladete Jankovića! Zato, NE Vladeta Janković!

Primer tri - U intervjuu 17.2.2022. za list „NOVA“ Vladeta Janković iznosi još jednu neistinu kada kaže: „kad je Nikolić izabran učinio sam sve da mu se ne pruži podrška“. To je neistina. Pred drugi krug predsedničkih izbora 2012., sredinom maja je zasedalo Predsedništvo DSS. I g. Janković i ja smo bili članovi predsedništva. Odluka o podršci Tomislavu Nikoliću je doneta jednoglasno. Vladeta Janković nije rekao ni reč protiv SNS i Tomislava Nikolića, ili protiv podrške njemu. Glasao je za podršku Tomislavu Nikoliću. Za podršku Tomislavu Nikoliću su glasali i Sanda Rašković Ivić i Siniša Kovačević, sada potpredsednici stranke Vuka Jeremića. Ja sam direktan svedok, a svedoka ima još 20. Zbog čega Janković iznosi neistinu da nije podržao Tomislava Nikolića? Zato, NE Vladeta Janković!

Foto: nebojša bakarec

Činjenica 4 – Janković je nepristojan, osvetoljubiv, netolerantan, arogantan, elitista, voli da vređa i preti!

Primer jedan - Vladeta Janković je u TV emisiji „Bez cenzure“ 29.12.2020., najavljivao Vučićevu smrt, i pretio je nasiljem: „Uzgred rečeno, ja verujem da će kada jednom kucne čas Vučiću, da će to biti od velikog značaja“. Zato, NE Vladeta Janković!

Primer dva - Vladeta Janković je tada još rekao: „Da će ako jednog dana Vučić ne bude priznao poraz na izborima, raditi močuge“. Zato, NE Vladeta Janković!

Primer tri - Potom je arogantni elitista Janković Vladeta nastavio da vređa preko dva i po miliona građana (članovi SNS sa članovima porodica) kada je elitistički rekao: „To je jedna ogromna stranka. To se napravila prosto jedna telesina od stranke, sve to treba namiriti, znate, kad vi imate 700.000 i više članova, tu su i članovi njihovih porodica, tu se mora pljačkati na raznim stranama, kako bi se steklo dovoljno sredstava da se svi oni namire…“. Zato, NE Vladeta Janković!

Primer četiri - Vladeta Janković je gostujući 6.2.2022. na đilasovskoj TV „Nova S“ izneo niz uvreda na račun 750.000 članova SNS, koje je nazvao bandom botova i paščadi koja je puštena s lanca: „Ta stvar sa Marinkovom barom, to je tako nesrećno izokrenuto i zloupotrebljeno od ove… naprednjačke… naprednjačke… botovske… reči ću otvoreno… bande… to su paščad puštena s lanca“. Kako „pristojni profesor u penziji“ može neistomišljenike da nazove „bandom i paščadi“? Zato, NE Vladeta Janković!

Primer pet - Vladeta Janković je 17.2.2022. dao intervu listu „NOVA S“ u kome je izvređao sve brojnije stanovnike „Beograda na vodi“. On je rekao: „Inače, čitav taj ružni kompleks ostaće kao spomenik opranom novcu i stanište novoobogaćenih skorojevića“. Zato, NE Vladeta Janković!

Činjenica 5 – Janković je doveo „Rio Tinto“!

Janković nikada nije uradio ništa za građane Srbije za 82 godine svog života! Janković je uradio mnogo za sebe – besramno se obogatio vršeći dve ambasadorske funkcije u Britaniji i Vatikanu! Janković je prvo kao ambasador u Londonu, gde je sedište „Rio Tinta“, doveo tu kompaniju u Srbiju. Potom je kao savetnik premijera Koštunice, bio jedan od onih koji su dalje protežirali britanski „Rio Tinto“ od 2004. do 2008.! Danas Vladeta Janković govori neistinu o „Rio Tintu“ i negira bilo kakvu svoju vezu sa tom kompanijom. Tako je Vladeta Janković 07.01.2022. dao izjavu, koju su preneli svi đilasovski mediji, npr. agencija „Beta“ i list „Danas“ : „Bio sam savetnik u kabinetu 2004/05. godine i ne znam za bilo kakav sporazum sa Rio Tintom. Nikad to nisam video, mislim da je ta vest lažna“. Zato, NE Vladeta Janković!

Kada pogledate argumente i činjenice koje sam izneo, zaista vidite da je Đilasov kandidat za gradonačelnika, Vladeta Janković, sve ono što sam na početku naveo: sujetni metuzalem, veoma destruktivan, osvetoljubiv, netolerantan, nekompetentan, arogantan, neiskren, nedosledan, elitista pun prezira, veoma nepristojan, voli i da psuje i vređa neistomišljenike. Tačna tvrdnja samog Jankovića, koju je izneo na početku kampanje – da on nije kompetentan da vodi grad Beograd. Naravno, postavlja se pitanje, zbog čega se onda kandidovao?

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Po meni, sasvim je dovoljno da se za ovog ..., ne znam ni kako ga nazvati, reći da je on maska i marioneta Dragana Đilasa! Pametnom dosta!

Nebojša Bakarec: Đilasov tim Vladete Jankovića!
Politika

Nebojša Bakarec: Đilasov tim Vladete Jankovića!

Đilasovski mediji „Direktno“ i „Nova S“ su juče objavili priloge pod nazivom „Formiran tim Vladete Jankovića za Beograd“. Jasno je da je vest plasirala Đilasova SSP. Međutim, u ovim vestima nema ni traga od bilo kog imena, niti je saopšten sastav tog „tima“. Ako je formiran „tim“ zbog čega Đilas i Janković ne saopšte imena? Nelogično je i to da se pominje da je tim već napravljen i da ima oko 15 ljudi, i da će biti redukovan. Od kakvog je značaja cela ta vest, kada nije saopšteno ni jedno ime? Vest je beznačajna i nelogična. Vest o redukovanju nekog imaginarnog tima, koji još nije ni predstavljen, je jednostavno glupa

15.02.2022

12:30

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17