• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2022

12:07

Vučić: Egipat razume poziciju Srbije, nadamo se poseti Sisija

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

Vučić: Egipat razume poziciju Srbije, nadamo se poseti Sisija

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Egipta Basela Salaha, i uz pozdrave egipatskom predsedniku, izrazio zahvalnost na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kada je reč o pitanju Kosova i Metohije


Takođe, uz želje za uspešan rad u Beogradu, Vučić je izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti predsednik El Sisi posetiti Srbiju.

Vučić i Salah su istakli potrebu za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz sfere privrede, poput sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje, saopštila je pres služba predsednika.

S tim u vezi su konstatovali da najveće mogućnosti postoje u oblasti poljoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na ostvarenim velikim razvojnim projektima - saobraćajnoj i energetskoj mreži, izgradnji novih gradova, kao i povećanju kapaciteta Slobodne zone Sueckog kanala.

Ambasador Salah je rekao da veruje da će predsednik El Sisi posetiti Srbiju, jer bi njegova poseta bila od najvećeg značaja za političke i ekonomske odnose dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim izazovima.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 2 godine

Drago nam je da nas neko razume, da imamo podrsku. Nadamo se da ce se situacija u svetu srediti. Moramo da idemo napred. Samo hladne glave.

Milka

pre 2 godine

Zahvalni smo državi Egipta kao i ambasadoru, jer poštuje naš integritet i suverenitet.

Mica

pre 2 godine

Mi Srbi smo poznati u svetu kao odlični domaćini. Iz naše zemlje svako ode sa jako lepim utiscima.

Nada

pre 2 godine

Zahvalni smo Egiptu jer su ispostovali suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje! Očekujemo nastavak uspešne saradnje!

Željko

pre 2 godine

Egipat je još jedna zemlja sa kojom možemo da unapredimo odnose i povećamo saradju u mnogim segmentima i oblastima. Nadamo se još uspešnijem nastavku saradnje.

Dragan

pre 2 godine

Lepo je videti koliko zemalja sveta poštuje Srbiju i našeg predsednika Vučića, pa shodno tome i dobre međudržavne saradnje sa istima.

Julija

pre 2 godine

Sa Egiptom treba još više da proširimo i učvrstimo saradnju.

Oki

pre 2 godine

Dobri bilateralni odnosi su vazni i treba ih odrzavati.

Maja

pre 2 godine

Dobra saradnja izmedju dve zemlje je put do velikog uspeha

Dusan

pre 2 godine

Najvažnije je održavati prijateljstvo sa svim zemljama!

Mili vanili

pre 2 godine

Суверене земље, какве су Египат и Србија, се добро разумеју! Надајмо се још бољој сарадњи.

Nemanja Stojković

pre 2 godine

Вучић и генерал Сиси су велики државници, две суверене државе, Србије и Египта!

Neda

pre 2 godine

Подршка Египта кад је у питању Косово много нам значи , очекујемо унапређење сарадње и посету председника Сисија Србији!

Aca

pre 2 godine

Očekujemo posetu Sisija, bice nam čast da ga ugostimo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija