• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Borba

21.03.2022

14:18

VLADA CRNE GORE ODBILA ZAHTEV AMBASADE REPUBLIKE SRBIJE da otvori biračka mesta kako bi građani Srbije glasali na izborima 3. aprila!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

VLADA CRNE GORE ODBILA ZAHTEV AMBASADE REPUBLIKE SRBIJE da otvori biračka mesta kako bi građani Srbije glasali na izborima 3. aprila!

Podeli vest

Demokratski Front izdao je saopštenje u kojem obaveštava javnost da su Vlada Zdravka Krivokapića i Ministarstvo spoljnih poslova odbili zahtev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mjesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za 3. april u Srbiji

 

"Na ovaj način Vlada Zdravka Krivokapića, i ministar Radulović, pokušavaju da sprovedu ciljanu opstrukciju kako bi državljani Republike Srbije, koji žive u ovim opštinama, bili onemogućeni da iskoriste svoje pravo glasa, zagarantovano Ustavom", kazali su iz DF-a.

A, da bi skandal bio potpun, kažu iz DF, za vreme prethodnog režima Duška Markovića i Mila Đukanovića, bila je data saglasnost za otvaranje tih biračkih mesta u Budvi, Sutomoru i Beranama.

"Nastavak antisrpske politike i antisrpskog delovanja Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazobića doživljava svoj i politički i ljudski sunovrat. Ovo posebno ako se ima u vidu da je Dritan Abazović pre svega nekoliko dana zatražio od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, pšenicu i kukuruz, a treba li podsećati da su prve vakcine protiv kovida stigle upravo iz Srbije, uz saglasnost i dobru volju predsednika Srbije i Vlade Republike Srbije", navodi se u reagovanju.

VLADA CRNE GORE I MILO NA ISTOM ZADATKU: Po svaku cenu ukinuti osnovna ljudska prava onima koji imaju državljanstvo Srbije!

Demokratski Front zato pita Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića: s kojim ljudskim i političkim obrazom mogu očekivati bilo šta više od Srbije, dok srpskim državljanima u Crnoj Gori uskraćuju njihovo izborno pravo, i na indirektan način se ponovo mešaju u unutrašnje stvari Srbije.

"Zato ih DF još jednom poziva, ne da preispitaju, već da promene ovu sramnu odluku, i daju saglasnost za otvaranje biračkih mesta u Budvi, Beranama i Sutomoru, kako bi svi državljani Republike Srbije u Crnoj Gori mogli iskoristiti svoje pravo glasa. U suprotnom, ovo će biti samo još jedna u nizu sramota Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su se "proslavili" svojim antisrpskim odlukama u tolikoj meri da bi im pozavideli i Milo Đukanović i Duško Marković čak iz "najboljeg" perioda njihovog antisrpstva", zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gordana

pre 2 godine

Srbija nikome da ne prodaje osnovne zivotne namirnice. Toliko.Cuvajte za Srbiju.

milorad

pre 2 godine

oni zabranjuju da se otvore biracka mesta a traze ulj,psenici kukuruz.Dao bi ja njima muda,neka trze od nato pakta i Kurtija barabe Crnogoske

Dragi

pre 2 godine

Ovi čelnici Demokratskog Fronta nisu baš normalni...zašto ne priznaju grešku i ne kažu: izvinite ljudi nije kriv Zdravko Krivokapić...krivi smo mi iz DF-a i Amfilohije. Mi smo doveli Zdravka Krivokapića na vlast. Sram nas bilo! Ili možda nije bila greška? Biće da je bila namera teška. Odlazite za dobrobit Srpskog naroda u Crnoj Gori.

Predragm

pre 2 godine

Bravo Crnogorci. Vucic bi da ubaci sebi 200 hiljada glasova za izbore pa posle da vam uvali 600 hiljada glasova iz Srbije kada bude kod vas glasanje.

Rade R

pre 2 godine

Pa tamo su na vlasti ustaše i šiptari! Ništa nas nije iznenadilo! Odavno nas u Srbiji ne može ništa od njih da iznenadi!

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija