• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

08.04.2022

07:00

PROPADA PLAN ZA OTIMANJE VLASTI U BEOGRADU! PREOKRET - sa Đilasom sad više niko neće!

Tanjug

Politika

PROPADA PLAN ZA OTIMANJE VLASTI U BEOGRADU! PREOKRET - sa Đilasom sad više niko neće!

Podeli vest

Boško Obradović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Zavetnici, Žika Gojković, Vladimir Gajić poručuju da neće da ulaze u koaliciju sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić

Plan opozicije za otimanje vlasti u Beogradu, po svemu sudeći, propao je jer više skoro niko neće u koaliciju s Draganom Đilasom i Marinikom Tepić.

Lider SSP Dragan Đilas izjavio je da je spreman da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovara o novim izborima u Beogradu pre kraja ove godine. Na te njegove reči, međutim, odmah su reagovali šef Dveri Boško Obradović, Aleksandar Jovanović Ćuta iz koalicije 'Moramo', Zavetnici, Narodna stranka Vuka Jeremića i vođa NDBG Radomir Lazović - svi oni su poručili da neće da imaju bilo šta sa liderom SSP!

Nema saglasnost

Đilas je, inače, rekao da je spreman da o ponavljanju beogradskih izbora razgovara sa  predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Đilas više nije glavni

Niko više nema monopol u opoziciji da govori u ime svih nas, pa ni Dragan Đilas

Boško Obradović, lider Dveri

- Lista 'Ujedinjeni za pobedu Beograda' podneće prigovore na 258 biračkih mesta, gde bi trebalo da se ponove izbori. Predlažem zato da se potpuno ponove izbori u Beogradu do kraja godine i spreman sam da razgovaram sa predsednikom Vučićem, u cilju smanjenja tenzija. On je predsednik svih građana, ja to poštujem i uvažavam - kazao je Đilas.

Foto: Tanjug

Boško Obradović

Moj ugao

VOJISLAV MIHAILOVIĆ, POKS

Izjava Žike Gojkovića je izdaja opozicije i stavljanje tačke na pregovore. Gojković je zabio nož u leđa opoziciji. Zna da bez sedam odbornika koalicije NADA nema većine za opoziciju u Skupštini grada.

Lider Dveri Boško Obradović, međutim, kaže da Đilas nema njegovu saglasnost da pregovara s Vučićem.

- Niko više nema monopol u opoziciji da govori u ime svih nas, pa ni Dragan Đilas. A posebno niko nema nikakvu saglasnost da pregovara s Vučićem. Ni ovi izbori nisu gotovi, pa ne znam o kakvom ponavljanju izbora se uopšte govori?! - rekao je Obradović.

Sličan stav ima i Aleksandar Jovanović Ćuta iz koalicije "Moramo", koji naglašava da neće biti nikakvih pregovora.

- Oko glasova građana, ma kome oni pripadali, neće biti pregovora, niti bilo kakvih dogovora sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, niti sa bilo kim drugim - poručuje Jovanović.

Odmah potom reagovali su Zavetnici na čelu sa Milicom Đurđević Stamenkovski, koji takođe tvrde da Đilas nema mandat da priča u ime cele opozicije.

- Ukoliko Đilas rešenje krize vidi u separatnim pregovorima sa Vučićem, onda bilo kakvi razgovori opozicije o Beogradu postaju nepotrebni. Izbori su pokazali da je monopol SSP nad pojmom opozicije poražen, kao i njihov manir da uređuju opozicionu scenu prema ličnim hirovima i interesima - piše u saopštenju.

Da se ja pitam

PAVLE GRBOVIĆ, LIDER PSG

Članovi koalicije su u stalnom kontaktu i razmatraju sve potencijalne opcije, ali se ni za jednu od njih trenutno nisu konačno opredelili.

Foto: Tanjug

Pavle Grbović

Opet bez dogovora

I potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić kaže da Đilasova inicijativa nije plod dogovora i da on može da se izjašnjava samo u svoje ime.

- Đilasov predlog nas nije iznenadio. Njima se danas ne sviđaju rezultati izbora od juče. Ipak, Vučić nema nameru da uradi nešto na svoju štetu. U toj političkoj travestiji nećemo učestvovati - kategoričan je Gajić.

Planu da se otme vlast u Beogradu usprotivio se i lider POKS Žika Gojković, koalicioni partner Dveri.

- Nećemo učestvovati u dogovorima opozicije, jer za pregovaračkim stolom sede prevaranti iz koalicije NADA. Oni su se predstavljali kao POKS i DSS iako su znali da POKS nije deo te koalicije (Vojislav Mihailović se razišao sa Gojkovićem i pridružio se Jovanoviću). U tome su ih podržavali Đilas, Marinika, Zelenović, za koje je Kosovo izgubljeno, a u Srebrenici izvršen navodni genocid - naglasio je Gojković.

Samo Miloš Jovanović podržao Đilasa?!

Lider DSS Miloš Jovanović izjavio je da svi relevantni politički akteri treba da sednu i razgovaraju i pokušaju da smire "ostrašćenu atmosferu i polarizaciju u društvu nastalu nakon održanih izbora".

- Đilasov poziv Vučiću je odgovoran i mislim da bi predsednik trebalo pozitivno da odgovori. U tim razgovorima treba da učestvuju svi relevantni politički akteri - kazao je Jovanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

E ovo je prostitucija! Miloš Jovanović, uglađeni fini "patriota" može i sa Đilasom, dokazanim izdajnikom! Da ne pričamo o Bošku, on je već jednom pokazao ko je i šta je pa onda "prao ruke"od toga, a u tom "pranju ruku" mu pomogao doktor Nestorović, koji ponovo i nepogrešivo staje na stranu lažnih patriota! Kao što je bio na strani Vuka Draškovića i SPO-a, dokazanog izdajnika, sad je isto tako stao uz Boška kojem više ne smeta ni Đilas ni Marinika! A onda na sve to i Milica "zavetnica" izdajnička! E ona je šlag na torti! Užas šta je neko spreman da uradi zbog komadića vlasti!

Tatar

pre 2 godine

Samo dok prodju lokalni ponovljeni izbori.To je sam još jedna prevara začetnik i Boska tupadzije.

srbo

pre 2 godine

Najpoštenoje je da se izbori ponove na jesen, funkcioneri u Bg su se "uzvezdili" kao i u Ns.Umišljeni likovi kojima je funkcija sve postali su toliko antipatični i uočljivi da su počeli bacati senku na SNS i AV. Njihovo bavljenje politikom postalo je bavljenje likovima unutar SNS, spletkarenje i površno pljuvanje po likovima iz DOS.

Fikus

pre 2 godine

Ne laje kera ... Tako kaže naša narodna poslovica. Ako se neko sada pita zašto su Obradović, Ćuta i Milica sada protiv ponavljanja izbora odgovor je vrlo prost i lako shvatljiv - svesni su da su na ovim izborima 3. aprila izvukli džek-pot prelaskom cenzusa. Svesni su oni jako dobro, pogotovo posle bezobraznog, neprincipijelnog očijukanja sa Đilasom, da na ponovljenim izborima neće ni doći do cenzusa. Zato oni po svaku cenu žele da se ovi rezultati potvrde, pa makar i bili opozicija a ne vlast u Beogradu. Toliko o političkim a pogotovo moralnim vrednistima tih ljudi.

ratko

pre 2 godine

dzaba vam sad sve kad ste se svi otkrili i taj sljam od zavetnika koja je prevarila ceo Srpski narod na KOsovu i Metohiji ,sad je pokazala kolko je njoj stalo do njih pa ce sad da vidi koliko ce glasova da dobije ,ima Boga

Aca

pre 2 godine

Đilas se ponadao da ce neko da ga podrzi a na kraju kao i po običaju ostaje sam!

Neda

pre 2 godine

Pa niko nije lud da sarađuje sa jednim običnim lopovom i lažovom.

Vladimir

pre 2 godine

Đilas puca po svim šavovima. Svi su mu okrenuli leđa.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17