• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2022

13:27

NAORUŽANI PRIPADNICI ROSU UPALI U ŠTRPCE! Albanski specijalci maltretiraju meštane!

Informer

Politika

NAORUŽANI PRIPADNICI ROSU UPALI U ŠTRPCE! Albanski specijalci maltretiraju meštane!

Podeli vest

Više naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne, u pratnji predstavnika takozvane Carine, u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce, u potrazi za srpskom robom


Kako je saopštio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, pripadnici ROSU su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija.


"Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama", naveo je Petković.

Foto: Informer

Direktor Kancelarije za KiM kaže da Kurti, "u te svrhe, koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez".

"Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči", zaključio je Petković.

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 2 godine

dokle cemo da trpimo pa mi treba isto to da radimo u albanskim stanovnicima jer su poynati po svercu narkotika pa da se sto kaye nas narod ceracemo se

Ja

pre 2 godine

Pa radi se, dok se protestuje ispred albanskih pekara.

Ljuba

pre 2 godine

Docice dan Kurti da znas kad ces bez glave da bezis sa Kosova. Nece ti ni bog otac pomoci, a kad te uhvate ne gineti 40 god robije. Zapamti ovo.

Srbi su poturad narod gubitni

pre 2 godine

Kosovo nezavisno srbi na aparatima.

Novak

pre 2 godine

Nece vise moci kriminalci sa Srpske liste da pricaju o patriotizmu a da zaradjuju svercom sa Albancima. Petkovic se kao i uvek pravi lud pricajuci o ugrozenosti Srba...

Nenad

pre 2 godine

Nemojte tako, od juče smo braća poo oružju protiv Rusa! Došli da nam cestitaju! Uskoro će to biti njihovo!

Botovi VUCIC PEDER

pre 2 godine

srbi bolesni u svojoj sizofreniji pozdrav sa Albanskog Kosova od Hrvatske vojske!

kosovar

pre 2 godine

Pa dobro "direktore" ,valjda ja odlučujem sta kupujem zar ne?A ja ne kupujem srpsku robu,to valjda ne možeš ti da promeniš.Sada,da bi ti znao kosovar ne troše ni kada prolazimo kroz Srbiju,i to je naše pravo "direktore"koji uživa na gracija kosovskog problema.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija