• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.04.2022

19:40

VULIN: Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

VULIN: Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje

Podeli vest

Ministar policije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje

"Brisel od Srbije može da očekuje da će Srbija čuvati svoju vojnu neutralnost. Brisel može da očekuje od Srbije da će Srbija voditi računa o svojim interesima i da će svoje odluke donositi samostalno. Brisel može da očekuje od Srbije da će poštovati međunarodno pravo i nepovredivost granica, što je mnogo više nego što Srbija može da očekuje od Brisela", ističe Vulin u svom saopštenju.

On kaže da Brisel ne može da očekuje od Srbije da uvede sankcije Rusiji, jer je Rusija uvek bila uz Srbiju, što mi ne možemo da zaboravimo.

"Brisel ne može da očekuje da će Srbija uvesti sankcije Ruskoj Federaciji  i da će zaboraviti da je Rusija uvek bila uz Srbiju u svakom teškom trenutku. Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovarajući na izjavu Petera Stana da Brisel očekuje od Srbije da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji ili uvede slične nacionalne mere zbog ruske agresije na Ukrajinu kao i da će EU donositi važne odluke za Srbiju na osnovu privrženosti Beograda vrednostima i principima Unije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

Bravo i to neka dobro politicari zapamte ,mi smo preziveli Bombardovanje od istih tih Fasista i zato nas eu ne zanima

Predragm

pre 2 godine

Ej Vucicu ovaj ti porucuje da ce ti prosuti mozak jer nas vodis u EU.

Zagor

pre 2 godine

Kad prosiš pare od Brisela.....onda može!!!Odreci se para,pružu rukicu na drugu stranu,rusiji,pa onda pričaj gluposti.Ovako,ne budi majmun veći nego jesi!

jel i Rošavi glavoseča glasao

pre 2 godine

Ovaj nadrogirani julovac, mladi socijalista Dačić, i bivši radikal AVAV su devedesetih od naše dece i naših bližnjih napravili mete za NATO avione i rakete. Nije im to bilo dovoljno prošli put...

Rade R

pre 2 godine

Mi treba da budemo na srpskom putu, kakav "evropski put", put fašizma! Dokle više da nam fašisti diktiraju šta da radimo!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17