• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

11.04.2022

17:39

PROPAGANDNI RAT PROTIV SRBIJE! Američka agencija ciljano diže tenzije zbog nabavke kineskog PVO, iako je posao ugovoren još pre tri godine!

Printscreen

Politika

PROPAGANDNI RAT PROTIV SRBIJE! Američka agencija ciljano diže tenzije zbog nabavke kineskog PVO, iako je posao ugovoren još pre tri godine!

Podeli vest

Iako je Srbija još pre tri godine ugovorila i platila kineski protivavionski raketni sistem FK-3, uredništvo Asošiejted Presa u Beogradu pokušalo je da dovede javnost u zabludu tvrdeći da je Srbija dobila taj sistem u "tajnoj operaciji koja se odigrala ovog vikenda"

AP u tekst, naizgled ničim izazvano, dodaje i da je sistem stigao u Srbiju "usred zabrinutosti Zapada da bi gomilanje naoružanja na Balkanu u vreme rata u Ukrajini moglo da ugrozi krhki mir u regionu".

Da li se radi o pritisku na Srbiju?

Deluje potpuno neverovatno da uredništvo AP na posredan način pokušava da predstavi nabavku defanzivnog sistema kao "gomilanje naoruažanja koje može da ugrozi mir u regionu". Osnovna svrha defanzivnih sistema jeste da obezbede mir i sigurnost srpskog neba. Nemoguće je očekivati mir na Balkanu ukoliko Srbija, kao faktor mira i stabilnosti na ovim prostorima, nema snažnu kontrolu nad svojim nebom.

Međutim, to nije jedina nelogičnost koja neinformisanog čitaoca može odvesti u pogrešnom smeru. Ugovor o kupovini sistema FK-3 zaključen je daleko pre pomenutog sukoba u Ukrajini, imajući u vidu da se sigurno ne misli na sukob kijevskih vlasti sa Rusima u Donbasu pre ruske specijalne vojne operacije. O ugovoru je obaveštena i zapadna javnost preko agencije Rojters, a čiju vest staru dve godine AP pokušava da predstavi kao "novu i tajnu".

Foto: Printscreen

Pošto je jasno da nabavka kineskog PVO sistema nema nikakve veze sa "tajnom vikend operacijom" i "ugrožavanjem mira na Balkanu u vreme rata u Ukrajini", postavlja se jasno pitanje: Šta se krije iza ovakvog teksta AP?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nekoliko puta je do sada pričao o pritiscima na Srbiju zbog toga što naša država nije uvela sankcije Rusiji. Vučić je tako pre više od mesec dana najavio da će pritisci na Srbiju biti veći nego ikad. Takođe, Srbiju direktno ucenjuju zbog svoje suverene politike, otkrio je predsednik nedavno.

Najoštrije rečeno - protiv Srbije se vodi obaveštajni rat. Podsećamo da je tako u februaru objavljena lažna vest da sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev dolazi u Beograd, a "Er Srbija" je izložena brutalnom propagandnom ratu zbog leta na liniji Beograd - Moskva, dok putničke avione "Erbasa" prate borbeni NATO avioni.

Da se ne radi o dobroj nameri AP i zabrinutosti za mir u regionu, jasno je i iz načina na koji su preneli vest da je Hrvatska kupila borbene avione "Rafal". Tada su napisali da je "Hrvatska zamenila svoju zastarelu flotu aviona iz sovjetskog doba i ojačala svoje vazduhoplovstvo usred dugotrajnih tenzija na Balkanu".

Jedini način da Srbija izdrži pritiske jeste da ih odmah i u punoj meri razotkrije. Kada to neko sam učini, kao AP u svom tekstu, medijima koji ne učestvuju u propagadnom ratu protiv Srbije ostaje samo da na takve primere odmah ukažu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 2 godine

Izgleda da su im BUĐANOVCI trn u oku. Istina ,koga ujede zmija, taj se i guštera boji. Ako nemate nameru da nas ponovo bombardujete, čemu toliki strah?

Mitar

pre 2 godine

Pa lepo da i mi dobijemo nesto novo a ne polovno, samo me brine sto kineski FK-3 sistem ima kraci domet nego hrvatski s-300 kojeg imaju jos od 1998

GEDZA

pre 2 godine

Ameri ili anglosaksonci, su čudo.....osuđuju druge za ono što su sebi stotinu puta oprostili.... Čudno je što nisu "predložili" da Srbija svoj FK3 sa kineskim posadama, pokloni Ukrajini kako bi ubijanje Ukrajinaca i Rusa bilo nastavljeno do njihovog međusobnog istrebljenja???? A onda bi Ukrajniska plodna zemlja i Ruska prirodna bogatstva bila samo njihova.....koje bi naravno davali i evropljanima po extra cenama.....

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija