• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2022

17:29

VELIKI INTERES ZA BOLJU SARADNJU SA SRBIJOM! Predsednici Rumunije, Kube i Angole čestitali predsedniku Aleksandru Vučiću!

Informer/Peđa Milosavljević

Politika

VELIKI INTERES ZA BOLJU SARADNJU SA SRBIJOM! Predsednici Rumunije, Kube i Angole čestitali predsedniku Aleksandru Vučiću!

Podeli vest

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima čestitali su predsednik Rumunije Klaus Verner Johanis, Angole Žoao Manuela Gonsalveš Lourenso, kao i predsednik Kube Migel Marija Dias-Kanel Bermudes

- Imajući u vidu tradicionalne rumunsko-srpske prijateljske odnose, čvrsto sam uveren da će naš dijalog u narednom periodu doprineti intenziviranju bilateralnih odnosa i učvršćivanju stabilnosti, kao i obezbeđivanju održivog razvoja našeg regiona - napisao je Johanis u čestitki.

Rumunski predsednik je poručio da njegova zemlja ostaje voljna da podeli sopstveno iskustvo u postizanju strateškog cilja Srbije, pristupanju Evropskoj uniji, te da nastavlja aktivno i dosledno da ga podržava.

- U tom smislu, podstičemo nastavak reformskog procesa, jačanje vladavine prava i unapređenje dobrosusedskih odnosa, kao izraz nepokolebljive privrženosti Vaše zemlje evropskim principima i vrednostima - napisao je Johanis.

On je izrazio nadu da će kroz otvoreni dijalog zajedno nalaziti rešenja koja će obezbediti napredak u evropskom duhu u pogledu položaja osoba koje pripadaju našim srodnim manjinama.

Pobedu na izborima predsedniku Vučiću čestitao je i predsednik Angole Žoao Manuel Gonsalveš Lourenso:

- Narod Srbije Vam je ponovo poklonio poverenje kako biste nastavili da vodite naciju, uz uverenje da će pod Vašim vođstvom u ovom novom mandatu, napredak koji je Srbija ostvarila biti proširen i na sve glavne oblasti u životu Vaše zemlje - naveo je Lourenso.

Dodao je da Angola ima veliki interes u nastavku jačanja veza prijateljstva i saradnje sa Srbijom kao ključnim partnerom.

Predsednik Kube Migel Marija Dias-Kanel Bermudes čestitao je Vučiću u ime kubanske Vlade i naroda.

"Koristim priliku da ponovim volju za nastavkom jačanja tradicionalnih veza prijateljstva i saradnje između Kube i Srbije", navodi se u čestitki kubanskog predsednika Dias-Kanela Bermudesa.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17