• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2022

21:01

PUTIN JE PRIZNAO LAŽNU DRŽAVU?! Prištinski mediji bruje zbog njegovih reči: Kosovo, Donjeck i Lugansk imaju isto pravo da se otcepe!

Reuters

Politika

PUTIN JE PRIZNAO LAŽNU DRŽAVU?! Prištinski mediji bruje zbog njegovih reči: Kosovo, Donjeck i Lugansk imaju isto pravo da se otcepe!

Podeli vest

Svi prištinski mediji preneli su reči ruskog lidera Vladimira Putina koji je uporedio priznanje Kosova sa Luganskom i Donjeckom Narodnom Republikom

Mediji u Prištini jedva su dočekali Putinovu izjavu kojom je, praktično, priznao legalnost kosovske nezavisnosti.

Ruski lider istakao je da su mnoge zapadne zemlje priznale takozvanu Republiku Kosovo kao nezavisnu državu.

Kako je rekao, Ruska Federacija uradila je isto u odnosu na Lugansku i Donjecku Narodnu Republiku:

- Nakon što smo to uradili, oni (DNR i LNR) su nam se obratili sa zahtevom da im pružimo vojnu pomoć u odnosu na državu koja vodi vojne operacije protiv njih. I imali smo pravo da to uradimo u potpunosti u skladu sa članom 51. glave VII Povelje UN - rekao je predsednik RF.

Foto: printscreen

Prištinski mediji bruje o Putinovoj izjavi

Foto: printscreen

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kamorastan

pre 1 godinu

Toliko o majci Rusiji! Srbija je njima samo kusur, a ti srbine padaj u trans kad ovaj mali kompleksaš se pokaže na TV! Pljuc!

Komsija

pre 1 godinu

Prijateljski nema sta????? I, sta cemo sad????

Bg Dex 1970

pre 1 godinu

Nisam čuo za tu izjavu i lično verujem da Putin nije to izjavio. Čak iako je izjavio, mislim da je sama njegova izjava, a pogotovo što se tiče samog Kosova, izvučena iz konteksta, jer on do sada nikada nije govorio o Kosovu kao samostalnoj državi, niti je podržavao njeno otcepljenje, a ako se dobro sećam, u par navrata, sama Rusija je stavljala VETO kada bi se glasalo da KiM bude članica neke suverene evropske organizacije. Zato ne verujem u takve stvari. Mislim da je ovo samo još jedan od pokušaja naših neprijatelja da na drugi način natera Srbiju da se pridruži zemljama koje su uvele sankcije Rusiji, jer su pomislili da ćemo poverovati u ovo što nam serviraju, pa bi samim tim mi bili, bože moj, toliko razočarani Putinom i samom Rusijom, da bi smo joj istog časa uveli sankcije. Hajde sada da sagledamo realno celu situaciju. Prvo, ko smo mi da nekom uvodimo sankcije, a pogotovo Rusiji. Pa čak i da je istina da je Putin izjavio to što se tvrdi, mi bi zaista sami sebi pucali, ne u noge, već u glavu. Pa pogledajte Nemačku, pogledajte Austriju. Oni su se pridružili sankcijama i sada pozivaju svoje građane na štednju vode struje i hrane. U početku su bili veoma ambiciozni, ali su sada uvideli da su sebi pucali u noge i sama Nemačka je nedavno izjavila da neće prekinuti saradnju sa Rusijom kada je u pitanju gasovod.

Penzioner

pre 1 godinu

Siptari se "usrali" od srece...ko' po obicaju "shvataju" kako njima odgovara, a vrlo im je jasno sta je Putin izjavio !!! Sta cekate sipci, odmah dizite SPOMENIK i Putinu !!!! Koliko ste samo jadni !!!!

MrKamenjarac

pre 1 godinu

.....E MOJA SRBIJO;PO-PU- SI-LI SMO I OD RUSIJE....

Tetak Joca

pre 1 godinu

Eto znali smo sve vreme da će Putin priznati Kosovo u zamenu za Krim, Donjeck i Lugansk. Vučiću uvodi im sankcije i spašavaj nas, uđi u istoriju kao spasilac ove naše zemlje!

Ljubiša

pre 1 godinu

Otarasiti se Rusa što pre. Toliko o našoj "ruskoj braći"... Za KiM se ne vredi više ni boriti, ono je izgubljeno još 2000. a zvanično i 2008.

dare

pre 1 godinu

Pa ..... Putin je Citirao- sta su Sudije pod pritiskom preneli... zato je ON i rekao- kad ste Vi tako odlucili( a niste imali pravo).... Mogu i ja sad::.... to je to....A ne da je ON priznao Kosovo...Auuuuuu bre- sta uradi Korona Vama

Realno

pre 1 godinu

Da, priznao Kosovo, ali i zavrnuo gas Srbiji! A Vi ste se tako slatko ulizivali decenijama, pa je red da Vas nagradi. Hahahahaha!!!! Uvlacite mu se jos malo... Da nam se ceo Svet smeje...

srbi narod cigana sa turskim o

pre 1 godinu

Srbi na aparatima hjahaha koji ste vi narod gubitnika

Zagor

pre 1 godinu

Jaooooooooo,izadoše braća..............OPEEEEEEEET!!!!!!!!! :(((((((

Pera

pre 1 godinu

Zasto je Srbija dozvolila da Lukoil-Srbija prinudno otkupi manjinski paket akcija u kome je imala udeo? Zasto se ta informacija krije od naroda?

Stojan

pre 1 godinu

Sto pisete glupost. Kakvo priznanje, samo je naveo primer. Pa nije Kosovo granatirano 8 godina niti je u Donjecku na silu useljen Ruski narod. Velike su to razlike. Ali za primera radi ono sto su radili zapadnjaci a sada nedaju Donjecku i Lugansku je slicno.

Kubura

pre 1 godinu

Nama odgovara Putinov stav - Ako moze Kosovo, mogu i Donjeck i Lugansk , jer onda moze i Republika Srpska.

Ljubiša

pre 1 godinu

Toliko o "brarskoj Rusiji i btatu Putinu"... E sad... Slava Ukrajini.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

САО БУДАЛА МОЖЕ ТУМАЧИТИ ПУТИНОВЕ РЕЧИ,ЈЕР ЈЕБ ЧОВЕК БИО ЈАСАН И НЕДВОСМИСЛЕН.БЕЗ ПРЕВОДА.ПРИЗНАО ЈЕ ГОМБАС ,КАО НЈЕГОВОН ЕКСКЛУЗИВНО ПРАВО ДА ТО УЧИНИ,БАШ КАО ШТО ЈЕ ЗАПАД ПРИЗНАЊЕ КОСОВА НАЗВАО ''ИЗУЗЕТАК''.ДАКЛЕ И РУСИЈА ИМА ПРВО НА ИЗУЗЕТКЕ.О ЈЕ ПРИЗНАО ДОМБАС А НЕ И КиМ КАО ШТО ЗАПАД ПРИЗНАЈЕ КиМ АЛИ Е И ДОМБАС.ОВО ЈЕ ТУАЧРЊЕ ЗА БУДАЛЕ,ДА ИМ СЕ НЕ ПРЕГРИЈЕ ОНО МАЛО МОЗГА

Aleks bec

pre 1 godinu

Jao ali su glupi albanci putin morao da potpise memoradum da prizna kosovo. On je samo rekao kad zapad moze da prizna otcepane drzave moze i rusije pokazao samo primer kosovo. Kada zapad sme sme i i svetska sila rusija sme i kina sa tajvan Ali ne znaci da ce putin da prizna kosovo da bi kosovo usao u nato i tako bi putin pomogao zapad to nikad nece desi ali se pale siptari

kapetan Draagn

pre 1 godinu

Неки узалудно ликују: Русија наставља чврсто да подржава целовитост Србије

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija