• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2022

14:31

POTREBNO JE NEKAD DA IMATE I MALO ZNANJA, A NE SAMO ŽELJU DA POKAŽETE DA NISMO USPEŠNI! Vučić opet "rešio" N1 (VIDEO)

Tanjug/Tara Radovanović

Politika

POTREBNO JE NEKAD DA IMATE I MALO ZNANJA, A NE SAMO ŽELJU DA POKAŽETE DA NISMO USPEŠNI! Vučić opet "rešio" N1 (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može da proizvodi sve, niti sve u dovoljnim količinama, zbog čega mora i da uvozi. Vučić je istakao da Srbija proizvodi osnovne poljoprivredne i životne namiranice koje traži ceo svet i to ubedljivo više nego druge zemlje



Tako je odgovorio na pitanje N1 - kako to da su novinari mogli da vide u Skladištu generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u magacinu pasulja i pirinča etikete Pakistana, Egipta, Bugarske i Severne Makedonije i da li tu ima i nekog našeg proizvoda...

"Osim želje da pokažete da nismo dovoljno uspešni, potrebno je nekad malo fer odnosa i malo znanja",odgovorio je Vučić i ironično poručio da se izvinjava građanima Srbije što nemamo dovoljno pirinčanih polja.

Nismo ih nikad ni imali, nastavio je u istom tonu, pošto se ne nalazimo u Kini, ali da država želi da obezbedi pirinač svojih građanima.

Naglasio je da smo, sa druge strane, među najvećim izvoznicima maline, jabuke, borovnice, kupine i višnje... , ali da eto ne možemo dovoljno da proizvodimo pirinač.

Vučić je dodao da, takođe, imamo dovoljno paradajza, krastavca i krompisa, ali ne i pirinča.

Na konstataciju novinarke N1 da je vređa, Vučić je rekao da je nije vređao već samo konstatovao da određene stvari ne zna, kao što i on ne zna mnoge stvari i da to nije nikakva uvreda.

Srbija nije zemlja pirinča, dodao je Vučić.

Napomenuo je da u Srbiji nikad nismo imali ni dovoljno pasulja zbog čega moramo da uvozimo odakle je najjeftinije, na primer iz Kazahstana, Kine i drugih zemalja.

Vučić je istakao da ako želimo da imamo puno, na primer, kukuruza, onda ne možemo da imamo sve u dovoljnim količinama, kao što nijedna zemlja to ne želi već se fokusira na određene stvari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 1 godinu

Srbija u najtezem mogucem trenutku i najvecoj svetskoj krizi posle drugog svetskog rata je zemlja koja ima dovoljno hrane, koja u marketima na pultovima ima svega sto se trenutno ne moze reci za mnogo "jace" evropske zemlje. Vucic obilazi robne rezerve jer ne zeli nista prepustiti slucajnosti. Sto se tice novinara N1 i ostalih kvazi novinara, analiticara i posmatraca suvisno je komentarisati u momentu kada je predsednik saopstio da nestasice hrane nece biti, da nestasice energenata nece biti, gas cemo imati po najpristupacijoj ceni....

Iva

pre 1 godinu

Opozicionarka Žaklina Tatalović tu je uvek kada treba cirkus da se pravi. Da li je ona novinar ili cirkuzant? Uvek je tu u prvim redovima, kao i danas primećena je, spremna kao zapeta puška da pravi probleme.

Marijana

pre 1 godinu

Svaka čast predsedniku Vučiću na strpljenju i argumentovanim odgovorima.

Irenka

pre 1 godinu

Srbija proizvodi mnoge osnovne životne namirnice. Ali ja se izvinjavam novinarki Žaklini, mi nikad nismo proizvodili pirinač, a nemamo ni pirinčana polja.

Minja

pre 1 godinu

Srbija ne moze da proizvodi pirinac, normalno je da ga uveze. Zato imamo robne rezerve i ne mora da mislimo da li ce ga biti dovoljno. Novinari N1 moraju nekada i da razmisle pre nego sto pokusaju da ponize drzavu.

Slaki

pre 1 godinu

Puna skladišta robnih rezervi su poljuljale tlo tajkunskim novinarima da više i ne znaju sta pitaju

Zvezdana

pre 1 godinu

Tajkunski novinari uvek lažno predstavljaju stanje u našoj zemlji ali zato Vučić ima prave informacije iz kojih mukice od novinara mogu nešto da nauče

Sofi Kg

pre 1 godinu

Znanje na prvom mestu a ne samo laži kojima se konstantno sluze novinari da N1

Zmaj sa Lepenice

pre 1 godinu

Jaka ekonomija i stabilnost naše zemlje ne mogu da podnesu tajkuni bivseg rezima koji konstantno napadaju preko svojih novinara poltrona

Kragujevčanka

pre 1 godinu

Skladišta robnih rezervi širom Srbije su prepuna jer predsednik Vucic je unapred obezbedio osnovne zivotne namirnice za svoj narod

Rade

pre 1 godinu

Kvazi novinarka Zaklina nastavlja da se ponasa cinicno, niko je nije vređao nikada.

Ema

pre 1 godinu

Apsolutno je jasno da su dotični novinari plaćeni da provociraju, postavljaju glupa pitanja po nalogu bez korišćenja argumenata i bez ikakvog razmišljanja.

Alhemičar

pre 1 godinu

Браво, изуо је из ципела и показао јој да нема ни минимум знања о пиринчу и пасуљу. Дошла Жаклина да провоцира а добила '' изување''.

Ur Nino sar Serbule

pre 1 godinu

Да потребно је мало знања али они то немају , немају ни мозга да размишљају, они су као оне кокошке из Моровића што ролају траву !!!

Petar Todorović

pre 1 godinu

Дошла да провоцира а изашла је као покисла са киселим осмехом !! Сада да седне и учи шта све Србија узгаја од култура од пасуља, и осталог , а шта се увози !!!

Branislava

pre 1 godinu

Njihovi idiotski komentari prevazilaze sve mere pristojnog.

Branislava

pre 1 godinu

Njihovi idiotski komentari sa N1 prevazilaze sve mere pristojnog.

momcilo

pre 1 godinu

Gotovo je sigurno da je novinaraka N1 svojim drkim stavom provocirala reakciju predsednika Vučića? Kao nebrojano puta do sad Vučić je na briljantan i kulturan način očitao lekciju novinarki.

Dragan

pre 1 godinu

Zna ova šatro slobodna novinarka da Srbija ne proizvodi pirinač ali po naređenju gazde mora!

Koh

pre 1 godinu

Šta znaju oni o znanju? Velika je to reč za njih

Neca

pre 1 godinu

Ti koji nemaju ni malo znanja oni pričaju lazi kako je nestasica secera!

Keti

pre 1 godinu

Novinari N1 su mnogo nevaspitani, lepo im je Vučić sve rekao!

Branislava

pre 1 godinu

Komentari radnika sa N1 su zaista blamantni i prelaze granice pristojnog odavno.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija