• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

05.06.2022

22:44

OTKAZANA POSETA LAVROVA?! Iz Rusije poručili: Još uvek nismo ovladali sposobnošću TELEPORTACIJE!

Tanjug/AP

Politika

OTKAZANA POSETA LAVROVA?! Iz Rusije poručili: Još uvek nismo ovladali sposobnošću TELEPORTACIJE!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je da Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je trebalo da poseti Beograd 6. i 7. juna, javlja agencija Interfaks

- Ti izveštaji su tačni - rekao je danas Interfaksu visokorangirani izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Agencija navodi da je na precizirano pitanje da li je zbog toga otkazana poseta Lavrova Srbiji, diplomata primetio:

- Naša diplomatija još nije ovladala sposobnošću teleportacije.

Ovu Interfaksovu vest prenela je i agencija Rojters, koja direktno navodi da je otkazana poseta Lavrova Beograda, nakon što su mu ove tri zemlje zatvorile vazdušni prostor za prelet njegovog aviona.

Da Lavrovu nije dozvoljeno da preleti kroz vazdušni prostor Crne Gore, za RIA Novosti potvrdio je ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenjikov, navodeći da je Podgorica odbila da letelica ruske vlade leti u vazdušnom prostoru te zemlje.

Prethodno, Radio Slobodna Evrope preneo je da je Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju potvrdilo za taj medij da je Severna Makedonija odbila zahtev Ambasade Rusije da iskoristi vazdušni prostor te zemlje za let aviona Lavrova.

Danas ranije "Večernje novosti" obajavile su saznaju da su Bugarska, Crna Gora i Severna Makedonije odbili su da propuste avion ruskog ministra spoljnih poslova kroz svoj vazdušni prostor.

Poseta šefa ruske diplomatije najavljena je iz Moskve, za ponedeljak i utorak, 6. i 7. jun.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, međutim, prethodnih dana, rekao je da je ta poseta planirana, ali da se "situacija komplikuje". Kako je preneo RTS, Vučić će sutra veče u Dnevniku govoriti o poseti Lavrova.

- Da li stvarno mislite da sam toliko glup ili nepismen, pa me potcenjuete... Znači da postoji nešto što ja znam, a vi ne znate. Zato vam kažem, strpite se, dan, dva, moguće da sve bude u redu, a moguće da ne bude. Sve je zakazano, kada je sa Selakovićem, gde sam ja na večeri, gde je poseta groblju... To je sve u redu, ali ima nekih drugih problema - upozorio je predsednik Vučić u petak dok je odgovarao na pitanja novinara.

Time su se u praksi potvrdile reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je je javno saopštio da se komplikuju stvari u vezi sa planiranim dolaskom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dare

pre 1 godinu

Bruka i Sramota……. katastrofa…. Eeeee sad. se cesite ali polako…..polako…….

jovan

pre 1 godinu

hahah ratnog zlocinca treba srusiti zajedno s avionom ako se priblizi EU, a onda nece moci doci u vukojebinu srbiju kod danilceta koji deli drogu, velju nevolju ljubavnika i brata koji sadi marihuanu po srbiji. hahaha a sto ce nedojebiva lezba i vucko koji se vesa o luster made in china. hahahahahahaha.

Aco

pre 1 godinu

Bugari, milovi i prodani makedonci.Pudlice kajacete se se prodane duse.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17