• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink

12.06.2022

21:37

TREBA NASTAVITI ODLIČNU SARADNJU SA NEMAČKOM! Gosti Hit Tvit-a: Šolc je rekao ono što smo već znali, Vučić imao DIREKTAN odgovor! (VIDEO)

Printscreen

Politika

TREBA NASTAVITI ODLIČNU SARADNJU SA NEMAČKOM! Gosti Hit Tvit-a: Šolc je rekao ono što smo već znali, Vučić imao DIREKTAN odgovor! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti ovonedeljnog "Hit Tvita" su Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti“, Prof.dr Slobodan Zečević sa Insituta za evropske studije i Vladislav Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova

Milorad Vučelič, glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ istakao je da je, dok je slušao kancelara Šolca, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, razumeo, da je Šolc decidno potvrdio stvari, koje je Srbija već znala, a to je da Vučić treba da se drži Međunarodnog prava, da pogazi Ustav Srbije, Briselski sporazum, Vašingtonski sporazum, kao i to, da pogazi volju naroda.

- Na to je Vučićev odgovor bio jasan. Na to se mora reagovati direktno i jasno, a on je rekao da Srbija radi svoj posao. Ja razumem šta je argument sile - priča Vučelić.

Vladislav Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova je rekao da je Nemačka u procesima razbijanja Jugoslavije bila avangardna, jer je iskoristila priliku da reafirmiše sebe, kao značajni faktor u Evropi, a taj signal je poslat svima.

- Moramo ići malo u pršlost. Svi sa Zapada, uključujući sve ministre, doplomate, uvek su govorili da mora doći do normalizacije odnosa Srbije i KiM, kao i međusobnog proiznanja. Oni su od početka imali u vidu da to mora da se uradi. Sada, pošto je stanje u svetu kakvo je, pojavljuje se potreba da se ubrza proces priznanja od strane Srbije. Sada je to rečeno bez uvijanja - naveo je Jovanović.

Kako je naveo, od nas se traži da izvršimo odsecanje ruke da bismo ušli u EU.

- Njima se veoma žuri, jer žele da zatvore problem Balkana. Nalazimo se u situaciji da moramo brzo da odreagujemo - naveo je Jovanović.

Prof.dr Slobodan Zečević sa Insituta za evropske studije navodi da su naši odnosi sa Nemačkom kao jedna celina, gde se pojedine stvari ne trebaju izdvajati, već sve treba da se posmatra u širokom spektru.

- Mi to znamo dugi niz godina. I Merkel je sprečavala bilo kakav dogovor o Kosovu. Nije želela kompromis... Mi to znamo dugi niz godina, ali treba imati u vidu sledeće: 1200 preduzeća i zanatlija koji rade u Srbiji, razmena je sedam ipo milijardi... Šta to govori? To govori da postoji ekonomsko i političko poverenje između dve strane - kaže Zečević.

- Mislim da je Šolc insistirao na malim koracima, rekao jue da idemo postepeno... Nije odmah tražio da mi priznamo Kosovo - objašnjava Zečević.

Zečević ističe da Srbija treba da nastavi da ima odlične odnose sa Nemačkom, i da ne treba da se odustaje od odlične saradnje, iako postoji jedna tačka oko koje zemlje nisu saglasne


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 2 godine

Nacistička eu je u fazi raspada, pa, Zečeviću ne seri.

Izbori 2024

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija