• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.06.2022

11:37

FANTASTIČNE VESTI ZA PENZIONERE! PREDSEDNIK VUČIĆ OBELODANIO SVE! Povećanje penzija od 19.1 posto!

TV Pink

Politika

FANTASTIČNE VESTI ZA PENZIONERE! PREDSEDNIK VUČIĆ OBELODANIO SVE! Povećanje penzija od 19.1 posto!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u toku obraćanja, objavio da će od januara naredne godine penzije rasti za 19.1 posto

Predsednik je istakao da je kriza velika, ali da Srbija radi kako treba i brine o svojim građanima.

- Penzije će biti povećane 19.1 posto od 1. januara, tačnije zaključno sa 1. januarom. Pokušaćemo da smanjimo jaz. To su velike i važne stvari. Biće i rast plata. Stopa rasta u provm kvartalu 4,4, procena za drugi kvartal da će biti oko 4 posto. Ono što je važno je da vam dam ove podatke, rezerve su nam 14.6 milijardi evra, veoma stabilno i čvrsto stojimo. U junu su rezervwe povećane za 700 miliona evra. Naše zlatbne rezerve su najveće. Uprkos krizi, uvećavali smo naše devizne i zlatne rezerve. Naš posao je da sačuvamo stoprocentnu fiskalnu stabilnost, a u skladu sa rizicima koje dolaze do nas, a o tome ću detaljno malo kasnije - objasnio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 2 godine

I opet ce oni koji imaju najvece penzije dobiti najvece povecanje. Mada ce svakako inflacija da pojede taj rast. Gorivo poskupljuje iz nedelje u nedelju (iako je cena na berzin pala), drva 10000 dinara, pelet sramnih 400 evra, meso 700-800 dinara, obican hleb 100 dinara.

Ina

pre 2 godine

Velika radost za penzionere od 1.januara naredne godine penzije bice povecane zq 19,1 posto.

Branislava

pre 2 godine

Sjajna vest! Naši najstariji građani i sugrađani svakako zaslužuju mnogo više! Ono što su pružili Srbiji zaslužuje zahvalnost svih nas.

Branislava

pre 2 godine

Zaista za svaku pohvalu je ovakva vest koja raduje sve nas, a naročito naše najstarije građane.

Patriota

pre 2 godine

I penzioneri treba da osete ekonomski rast u Srbiji i da svoje penzionerske dane provedu bez finansijskih trzavica.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija