• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2022

11:37

OVO JE SKANDALOZNA NOTA MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA HRVATSKE! Pogledajte šta u njoj piše!

Fotoilustracija

Politika

OVO JE SKANDALOZNA NOTA MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA HRVATSKE! Pogledajte šta u njoj piše!

Podeli vest

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Hrvati su zabranili privatnu posetu Jasenovcu i polaganje cveća žrtvama. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije odgovorilo je Hrvatskoj, ali je predstavnica Ambasade Hrvatske odbila da primi notu Srbije

 

Hrvatska je tražila službenu komunikaciju o nameri Vučićeve privatne posete. Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske tvrdi da "Vučić ne može privatno da poseti Jasenovac".

Šta u skandaloznoj noti Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske tačno piše pogledajte na priloženom dokumentu:

Foto: Novosti

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slavka

pre 2 godine

Da nije smešno, bilo bi žalosno.Pozivaju se na protokol a čovek ide u privatnu posetu!!! Da li je taj protokol važio i za Tadića dok se brčkao na hrvatskom primorju. Očigledno su im dvostruki aršini... ovoga volim, ovoga ne volim. Sramotaaa!!!

Milan

pre 2 godine

Srpska država treba da pokaže dostojanstvo i odlučnost prema današnjim sledbenicima politike Ante Pavelića. Treba prekinuti diplomatske odnose sa tom državom i najuriti sve njene službenike i špijunčine iz Srbije. Ako su tu bratiju i potomke koljača Srba primili u Evropsku uniju, šta ćemo mi uopšte tamo? Pljuju nam u lice gde god i kad god mogu i mi sa njima treba kao da nešto sarađujemo. Neka slave svoje zločine nad Srbima jer za bolje i nisu, a mi da se na njih ne osvrćemo kao ni na smrdljiv sir. Širok je svet i tamo nam je mesto sa drugim slobodnim nacijama, a ne sa ustašijom i njihovim zaštitnicima. Svaka popustljivost Srbije po pitanju Hrvatske nam se uvek vraćala kao bumerang. Moj komentar na njihov odnos prema Vučiću i Srbiji je jedno veliko FUJ BAGRO!

Milica

pre 2 godine

Sramota. Nepoštovanje prema žrtvama. Hrvati su tumor Evrope.

veljko

pre 2 godine

Cestitke redakciji portala"Informer".Tako treba sluzit uupoznavat javnost o nepravdama neprijatelja na Srbe. Istinom treba branit postojanje Srba,veoma je znacajno da nova potomstva znadu istinu sudbina svog porekla.

Pavle

pre 2 godine

Ovo je skandal kakav se nepamti u svetu a uz to hvratski organi jos i lazu.

Tanja

pre 2 godine

Zastrašujuća odluka Hrvatske i krsenja prava ljudi.

Dr Dragan

pre 2 godine

Vučića treba da pozovu kao i sve srbe na obelezavanje godisnjice Jasenovca a ne da odbijaju.

Max

pre 2 godine

Ovo je presedan u novijoj istoriji da predsedniku jedne suverene države zabranite ulazak u drugu zemlju i to u privatnoj poseti a Evropska unija ćuti, mogu samo da zamislim šta bi bilo da bi Srbija uradila tako nešto

Vanja

pre 2 godine

U Jasenovcu ima srpskih zrtava logično je da neko iz srpske vlade prisustvoje obelezavanju.

Zar

pre 2 godine

Ma koliko Hravatska vlast htela da sakrije zločine u Jasenovcu mi ćemo još vie pričati o njima.

Kizaa

pre 2 godine

Od Hrvatske se sve može očekivati.Smanjivali su broj ubijenih srba,sada ne dozvoljavaju da neko poseti Jasenovac ,iznoseći sto izgovora.

Rade

pre 2 godine

Valjda je na kraju trebalo da piše '' veleposlanstvo republike Hrvatske Zagreb '' a ne republike Srbije ?????

Savic

pre 2 godine

Sraman odgovor hrvatske i zabrana Vučiću da dođe privatno u posetu Jasenovcu. Ovo je strasno sta radi hrvatska mrznja.

Jeca

pre 2 godine

I još na sve to gospođa ministarka odbije da primi protestnu notu. To samo na hrvatske predstavnike vlasti i liči. Ustaša jednom, ustaša zauvek i to je jednostavno tako.

Milica

pre 2 godine

Mene uopšte ne iznenađuje takav potez hrvatskih predstavnika vlasti. Na sve načine se trude da naškode Srbiji, ali zabraniti predsedniku da oda počast jasenovačkim žrtvama, to je toliko jadno, da jadnije ne može biti. Naštetili su ionako krhkim odnosima dve zemlje i to debelo.

Persa

pre 2 godine

Ovakve brutalne laži od strane hrvatskih političara su skandalozne samim tim zabranom Vučića da poseti Jasenovac i oda poštu nevino nastradalim žrtvama od ustaške ruke.

Boki

pre 2 godine

Dovoljno je pročitati samo par redova da se vidi o kakvoj nebulozi je reč.

Pera

pre 2 godine

U posleratne suđenja hrvatima pored nepojmljivo zločina sa zaprepaštenjem i suda i javnosti otkruvenoje da su nosili kratke gumene cevčice ubijali žene decu srbe maljevima potom im pili krv! Ova svedočanstva ostala su kao dokument u transkriptima dakleHRVATI SU JEDINI POZNATI LJUDOZDERI EVROPE!

Aleksandar

pre 2 godine

Srbija pamti i nikada neće zaboraviti svoje žrtve i decu koju su na najgnusniji način pobile ustaše.

Milance

pre 2 godine

Nazalost oni su ostali u proslostu. Ustasko zlo i dalje zivi.

Marinko

pre 2 godine

Sramota umesto da vode svoju politiku Hrvati prave nemire

Tina

pre 2 godine

Nisu zabranjivali kada si nas nevin narod klali i ubijali.

Stanko

pre 2 godine

Hrvati zele na sve nacine da zataskaju svoje zlocine pocinjene prema srpskom stanovnistvu u logoru Jasenovac, te su doneli ovu skandaloznu odluku kojom su pokazali svoju mrznju prema Srbiji.

Aleksandra

pre 2 godine

Hrvati su jos jednom dokazali da se lazno bore za demokratiju.

Marija

pre 2 godine

Da li ste gospodo Hrvatski političari dobro promisli pre ove odluke, rekla bih da niste. Nijedna Srbija nije dovoljno mala ni ćti slaba koliko bi vi hteli. Dno dna!

tole

pre 2 godine

Skandal i te kako, 700.000 nevinih žrtava stradalo je od ustaške ruke. Vučić je neko ko brine o Srbiji I poštuje svaku patriotsku žrtvu i ovo će imati konotacije u EU.

Pavle

pre 2 godine

Hrvati nemaju ni stida ni srama kada su mogli posle svega da donesu ovakvu odluku.

Zelja

pre 2 godine

Ovo je skandal koju je odliku hrvatski ministar doneo

Marko

pre 2 godine

Istina će Hrvate tek zaboleti, ovo im neće oći za rukom jer Vučić je drzavnik koji nema parodan kad su naše žrtve u pitanju, kao ni interesi Srbije. Ovo je velika sramota ustaša, sada su oživeli zločine nekada poćinjene.

Daki

pre 2 godine

I do sada smo znali da Hrvatima smeta Jasenovac i svi zlocini koji su se dogodili nad Srpskim narodom, a ovo odbijanje Vuciceve posete, to dodatno potvrdjuje sve ! Katastrofa

Vlajko

pre 2 godine

Ni mrtvim mucenicima ne daju mira. I sad neko prica o EU. Bruka i sramota!

Sekula

pre 2 godine

Ta nota koju su poslali je sramna i skandalozna

Marija

pre 2 godine

Iskreno nisam očekivala ovako nešto! U savremenom društvu politici i evropskoj zajednici u kome se nalazite nema mesta nepromišljenim odlukama. Politikanstvo na delu!

Tina

pre 2 godine

Ovo je skandal koju je odliku hrvatski ministar doneo

Ana

pre 2 godine

Ne dozvoljavaju posetu da bi zakumflirali sva zlodela

Bora

pre 2 godine

Ne odgovara Hrvatskoj to što Vučić želi da podseti Svet na to koliki su zločin činile ustaše nad Srbima tokom Drugog svetskog rata.

Gorica

pre 2 godine

Stvarno je sramota da posle svih zlodela koja su ucinili srpskom stanovnistvu oni donesu ovakvu odluku.

Marija

pre 2 godine

Izgleda da temelje NDH nikad porušili i nisu, izgleda da je svako ko ponovno ističe svoje poreklo jezik i kulturu nije dobrodošao u hrvatsku, ili je to samo želja hrvatskog rukovodstva.

Karolina

pre 2 godine

Skandalozno ponašanje hrvatskih vlasti prema predsedniku Srbije i uopšte prema srpskom narodu su za svaku osudu.

Jocko

pre 2 godine

Naše žrtve su uvek spomenute I zahvlaljujući Vučiću sada se može o tome pričati, kao I o svakom nevinom stradanju Srba u istoriji. Odluka Hrvatske je skandal bez presedana.

Mina

pre 2 godine

Strasno koliko se Hrvati bave lazima i koliko si skandalioznu odliku donelo.

Dalibor

pre 2 godine

Hrvatsko savremeno ustašvo je prešlo na viši nivo. Srbi ne mogu privatno običi grobove svojih stradalin predaka od ustaške ruke.

Dragan

pre 2 godine

Skandalozno...Dečije fore...Nije to diplomatija, niti pokajanje za grehe iz proslosti komsije Hrvati...

Janko

pre 2 godine

Samim tim sto su zabranili Vucicu da poseti Jasenovac, pokazali su svoju umesanost u monstrouznim zlocinima koji su se dogodili nad Srpskim narodom, i da je to bolna tacka Ustasa! Katastrofa

Natalija

pre 2 godine

Sramnim ponasanjem Hrvatski politicari nista postici nece,niti ce moci da sakriju stotine hiljada ubijenih ljudi.

Mis

pre 2 godine

Koliko jada I mrznje je danas došlo iz zvanične Hrvatske. Zločini od nekada su se ponovili danas. Ovo je sramota za ljudsku civilizaciju, a posebno za Hrvatsku.

Maja

pre 2 godine

Strasno je to sta su Hrvati odlucioi,i sto au zabranili da predsednik ode i popozi cvece nasem poginulom narodu.

Iva

pre 2 godine

Svaki pokušaj da se prikrije istina o tome zašto Aleksandru Vučiću nisu dozbolili posetu Jasenovcu i stavljanje cveća u znak odavanja počasti, samo više ukanaljuju Hrvate. Ustaše tako očigledno lažu.

rasko

pre 2 godine

Zločini koji su se dogodili su neosporni, a zabrana polaganja venaca je čin nedostojan današnje civilizacije. Očekujem osudu demoktaskih zemalja I članica EU.

Maja

pre 2 godine

Srbija se saginjati nece. Ovo je velika sramota za Hrvatsku

Mima

pre 2 godine

Srbija ima pravo da neguje secanje na neduzno stradale zrtve u Jasenovcu.

Tanja

pre 2 godine

Ovakvim ponašanjem Hrvati samo pokazuju svoje nečoveštvo i nehumanost.

Jela

pre 2 godine

Sramno ponašanje Hrvastke nema nikakvo opravdanje.

Sara

pre 2 godine

Sramota. Izm ti državu kad protesne note donosi na osnovu- rekla- kazala!

Vesna

pre 2 godine

Skandalozno i ne prihvatljivo sa strane Hrvatske Vlasti.

stevo

pre 2 godine

EU bi morala da reaguje na ovakvo sramno ponasanje Hrvatske

sasa

pre 2 godine

Hrvati se navodno zalažu za evrospke standarde, a onda krše osnovno načelo ove zajednice, a to je sloboda kretanja.

stefan

pre 2 godine

Hrvatska ne želi dobre odnose i saradnju sa Srbijom, u suprotnom ne bi donela ovu sramotnu odluku

Patak

pre 2 godine

Ovo je bedan pokušaj Hrvatske da prikrije počinjene zločine nad Srbima

Julija

pre 2 godine

Mi nikada necemo zaboraviti zlocin i pogibiju neduznih srba, koji se dogodio u Jasenovcu! I ovo je velika sramota Hrvatske vlasti.

Pavlovic

pre 2 godine

Da li misle da će zabranom posete predsednika Vučića moći da zabrane i sećanje na počinjena nedela... Bruka i sramota!

Dejan

pre 2 godine

Vucic je imao pravo da kao obican gradjanin polozi cvece svojim precima

Irena

pre 2 godine

Šta li će još Hrvatske Vlasti da izmisle pitam se..

Dejan

pre 2 godine

Hrvatskoj su u Jasenovcu prihvatljivi samo mrtvi Srbi

Dejan

pre 2 godine

Zivela Srbija ! Necemo se nikada predati i jos vise cemo napredovati

Gojko

pre 2 godine

Kako ih samo nije sramota hrvatske vlasti su toliko odvratne da ne postuju ni mrtve!

Mirkoni

pre 2 godine

Hrvati se najvise plase istine, pokusavaju na sve nacine da prikriju svoje krvave zlocine.

Vladimir

pre 2 godine

Zalosno je to da je jedna takva zlocinacka drzava poput Hrvatske clanica EU.

Bane

pre 2 godine

Veću glupost nisam čuo od ove koje su izjavili Hrvati , zašto Vučić ne bi mogao da ide u privatnu posetu Jasenovcu, on je pre svega građanin republike Srbije kao i svaki drugi stanovnik naše zemlje i sa urednim dokumentom bi bez problema mogao da uđe u Hrvatsku.

Maja

pre 2 godine

Izmisli će još hiljadu razloga da Vučiću ne daju da ode Jasenovac.

mina

pre 2 godine

Zabrana ulaska Vučiću od strane Hrvatske jeste jadan pokušaj da se zaborave njihovi zločini u Jasenovcu.

Simona

pre 2 godine

Hrvatska pokušava na sve moguće načine da se Jasenovac zaboravi zato je i zabranjeno Vučiću da privatno poseti Jasenovac.

maja

pre 2 godine

Odavanje pocasti srpskom narodu u Jasenovcu koji je nevin stradao sigurno nije provokacija. Naše je da ih čuvamo od zaborava, jer oni to zaslužuju.

Goran

pre 2 godine

Sramna provokacija hrvatskih zvaničnika povod posete potencijalne posete Jasenovcu.

Jovana

pre 2 godine

Još jedna u nizu provokacija od strane Hrvatske koja utiče na međudržavne odnose.

Mileva

pre 2 godine

Mogu oni da ne vole ni Srbiju, ni Srbe. Ali mi naše žrtve ne zaboravljamo. Ovakav stav je sramota za njih i za aposlutno je za svaku osudu.

Ana

pre 2 godine

Skandalozna odluka Hrvatske da zabrani predsedniku privatnu posetu pokazuje koliko oni pojma nemaju šta rade i misle da sa Srbijom mogu kao i pre, ali to nije tako.

Rade

pre 2 godine

Hrvati su trebali da sacuvaju svoju notu za sebe. Jasenovac nece nestati ako su zabranili Vucicu posetu. Ubijeno je preko 700 000 ljudi u tom logoru. To samo pokazuje koliko je Srba zivelo u Hrvatskoj

Balkan

pre 2 godine

U normalnim drzavama to se dogovori unapred ne mora niko da bude iz Hrvatskog vrha ali dolazak Predsednika jedne drzave na moze biti privatna poseta, prema tome ohladite malo. Ziveli

sledeća vest

TV

Ministar spoljnih poslova Ukrajine razbesneo zapadne pokrovitelje! Kijev nedvosmisleno spreman za primirje!
Live TV

Ministar spoljnih poslova Ukrajine razbesneo zapadne pokrovitelje! Kijev nedvosmisleno spreman za primirje!

Može li Kina doneti mir u Ukrajini? Ruska vojska pogodila zgradu sa 200 stranih plaćenika u Odesi. Poljska odbija da odobri ulazak Ukrajine u EU. Bajden negativan na kovid; večeras će se prvi put obratiti javnosti nakon što je objavljeno da više nije predsednički kandidat. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorilli su istoriograf, prof. dr Radovan Kalabić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

24.07.2024

22:15

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat! (VIDEO)
Live TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat! (VIDEO)

Novi napadi stižu iz Sarajeva kako bi se Srbija uvukla u sukob. Na portalu "Slobodna Bosna" ponovo je izašao tekst koji govori negativno o predsedniku Vučiću. Ovo je samo nastavak hajke koju vodi ovaj medij protiv predsednika Srbije. Sve je krenulo od maja ove godine, kada je doneta deklaracija o Svesrpskom saboru. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost, Stefan Krkobabić, narodni poslanik i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

24.07.2024

15:46

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Opsadno stanje na ulicama Pariza pred početak OI! Specijalci naoružani do zuba u pripravnosti! (FOTO)
Olimpijske igre

Opsadno stanje na ulicama Pariza pred početak OI! Specijalci naoružani do zuba u pripravnosti! (FOTO)

Prestonica Francuske Pariz trenutno je pod pravom opsadom specijalaca! Izuzetno naoružane policijske snage nalaze se na svakom koraku uoči početka 33. Olimpijskih igara, a Informer je na licu mesta mogao da se uveri kako sve to izgleda i šta se sve preduzima kako bi svaki učesnik i navijač bio maksimalno bezbedan na najvećem sportskom događaju na planeti.

24.07.2024

19:20

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako
Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako

Pre 58 godina grupa gradištanskih alasa, koje u ovom kraju zovu Dunavski vukovi, okupila se na ušću Peka u Dunav i kuvanjem prve riblje čorbe od sopstvenog ulova, uz čašicu, pesmu i druženje postavili su temelje Alaskih večeri. Od tada, svake godine u julu se okupe i oni stari, ali i mladi ljubitelji Dunava i opet, po tradiciji love ribu, kuvaju čorbu i uživaju!

24.07.2024

17:44