• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.07.2022

12:25

Čuveni lovac na naciste o sramnoj odluci Hrvatske: Zabraniti Vučiću, UNUKU JASENOVAČKE ŽRTVE, da oda počast SAMO POGORŠAVA ODNOSE!

printscreen

Politika

Čuveni lovac na naciste o sramnoj odluci Hrvatske: Zabraniti Vučiću, UNUKU JASENOVAČKE ŽRTVE, da oda počast SAMO POGORŠAVA ODNOSE!

Podeli vest

Direktor za istočnoevropske poslove centra "Simon Vizental", istoričar Holokausta Efraim Zurof istakao je na svom Tviter profilu da hrvatska odluka o zabrani predsedniku Srbije Aleksandar Vučiću da poseti i oda počast žrtvama Jasenovca samo pogoršava odnose i da nema razumnog razloga za zabranu


- Odbijanje Hrvatske da zabrani predsedniku Srbije Vučiću (unuku žrtve Jasenovca) da oda počast u logoru samo pogoršava odnose. Nema razumnog razloga za zabranu posete - napisao je na Tviteru.

Foto: printscreen

Podsetimo, centar “Simon Vizental” pozvao je juče hrvatsku vladu da poništi odluku, kojom je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjeno da poseti koncentracioni logor Jasenovac.

U pismu, koje je direktor za istočnoevropske poslove centra "Simon Vizental", istoričar Holokausta Efraim Zurof uputio hrvatskoj ambasadorki u Izraelu Veseli Mrđen Korać, ukazuje se na potencijalne negativne posledice takve odluke i upozorava da tako "surova i neshvatljiva mera" može samo da "pogorša tenzije između Beograda i Zagreba", navodi se u saopštenju ovog centra.

Zurof je u pismu naveo da pretpostavlja da je hrvatska vlada potpuno svesna činjenice da su najveći broj žrtava u Jasenovcu činili Srbi.

- Zabraniti predsedniku Srbije da oda poštu žrtvama je surova, neshvatljiva mera koja samo može da pogorša tenzije između Srbije i Hrvatske - navodi se u pismu Zurofa.

Zurof je zatražio od hrvatske ambasadorke u Izraelu da preda pismo odgovornim vlastima u Zagrebu i pozove ih da nađu način da isprave, kako je ocenio, "njihovu nemudru i nesrećnu odluku".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija