• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv

20.07.2022

11:13

Jasno je zašto Jasenovac ne radi za posete nedeljom - JER SE VEĆ OD UTORKA POZIVA NA KLANJE SRBA!

printscreen

Politika

Jasno je zašto Jasenovac ne radi za posete nedeljom - JER SE VEĆ OD UTORKA POZIVA NA KLANJE SRBA!

Podeli vest

Ustaški režim premijera Hrvatske Andreja Plenkovića zabranio je privatnu posetu srpskom predsedniku najvećem stratištu srpskog naroda Jasenovcu. Na najsramniji način, ne štedeći kako srpski narod, tako ni predsednika lično, pljujući na srpske žrtve i pokušavaju da ponize našu zemlju udružili su se oni koji pokušavaju da se predstave kao “zverke” iz gore pomenute poslovice, a time su i otkrili svoj trag i namere

"Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag" – ako bismo pokušali da narodnim umotvorinama opišemo događaje proteklih dana, upravo ovo je prava.

Svedoci smo besomučne kampanje iz regiona koja je usmerena protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Na najsramniji način, ne štedeći kako srpski narod, tako ni predsednika lično, pljujući na srpske žrtve i pokušavaju da ponize našu zemlju udružili su se oni koji pokušavaju da se predstave kao "zverke" iz gore pomenute poslovice, a time su i otkrili svoj trag i namere.

Ustaški režim premijera Hrvatske Andreja Plenkovića zabranio je privatnu posetu srpskom predsedniku najvećem stratištu srpskog naroda Jasenovcu. Razume se i zašto je ta zabrana došla.

Foto: Arhiva

Pa, zar bi Plenkoviću i njegovim sledbenicima išlo u prilog da se govori o tome kako je na tom mestu mučeno i ubijeno oko 700.000 Srba, Roma i Jevreja. Najbrutalnije… klanjem, vešanjem, dranjem, silovanjem. Žene, deca, starci… svi su oni u očima ustaša bili isto – broj kog se treba rešiti na najmonstruozniji način.

PREUZMITE SPECIJALNI DODATAK INFORMERA - Izveštaj Zemaljske komisije o ustaškim zločinima u logoru smrti! Izjave preživelih logoraša i šokantna priznanja ustaških koljača!

Ipak, svojom zabranom postigli su suprotno: istina je za tri dana izašla na videlo. Više se saznalo o Jasenovcu za tri dana nego za tri decenije.

Foto: Arhiva

Srbosjek

Trebalo je predstaviti krivca, kao i uvek dobro poznatog, dežurnog "krivca", a koji je imao nameru da upali sveću i ostavi cveće odajući tako počast žrtvama stradalim od ustaške ruke.

Vučića su optužili da želi da "provocira" i izazove "kaos", lažljivi ustaški mediji su dobili znak za napad. Ne ustuknuvši ni na momenat, predsednik Srbije razbio je sve laži, jednu po jednu.

"Ubij Srbina!"

Nisu se zaustavili… Ali sada je jasno zašto Jasenovac za posete ne radi nedeljom – zato što već od utorka ustaše pozivaju na ubijanje Srba!

Ono što bi trebalo da je oličenje fer pleja, a to je sport, iskorišćeno je u političke svrhe.

 

 

U Zagrebu je sinoć viđen novi skandal u režiji hrvatskih navijača, na meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama i makedonskog Škupija.

U jednom trenutku utakmice, navijači oba tima počeli su sa nacionalističkim skandiranjem "Ubij Srbina". Navijači Škupija su na utakmicu doneli i zastavu Albanije, iako ne predstavljaju ovu zemlju kao šampioni, već Severnu Makedoniju, i kao takvu je razvili preko dobrog dela tribine "Maksimira".

Viđena je na tribinama i zastava ozloglašene UČK-a, vojne formacije poznate po najstrašnijim zločinima nad Srbima.

Da nije slučajno Vučić organizovao povike i zastave, kao što je "organizovao" i cepanje plakata na Cetinju?! Znamo već odgovor, da se ne muče tamošnji mediji i rukovodioci istih.

"Kriva Vučićeva omladina"

Da pojasnimo. Slučajno ili namerno, istovremeno napadi na Vučića stižu i iz Crne Gore!

Naime, Demokrate sa Cetinja tvrde da su iscepani baneri na vratima njihove kancelarije. Izdali su saopštenje povodom toga, a onda pomenuli Vučića.

Kako, zašto – ne zna se, ali poručiše da ih "ne mogu uplašiti i pokolebati, ni stare retrogradne režimske olupine, niti nova Vučićeva omladina".

Jasno je, ako ne znaš šta ćeš, koga da okriviš, udri po dežurnom "krivcu". Što ne?! Pa on je navikao, iako ni ne zna za šta je kriv, važno je pomenuti ga.

Al ne mari, Vučić će kao i uvek poturiti svoja pleća, ne zbog njih, već zbog Srbije i njenog naroda. Udarce će podnositi mirno, a kako rekosmo s početka teksta u poslovici, sve se dešava sa razlogom, te tako i ovo: nisu sakrili ništa, samo su se razotkrili i pokazali trag, da je jedini cilj udariti iz sve snage na Srbiju i i njenog predsednika.

Ipak, ne zaboravimo - u cirkusu ćete videte i lava, i tigra i slona, ali nikada vuka!

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 1 godinu

Zabranom Vučiću da ode u Jasenovac Hrvati su učinili medveđu uslugu sebi. zasta se nikad nije više pričalo, pisalo, o jasenovcu, nego prethodnih dana. Nisu to Hrvati želeli, ali je to istina. Pričalo se ovde ali i pisalo u mnogim zemljama EU, pa i sveta.

Dragovan

pre 1 godinu

Nije usmerena smo na predsednik vec na Srbe i Srbiju od srane EU ! Hrvtska je clanica EU sto u prevodu znaci da je to i stav same EU. EU ne osudjuje vec veoma dugo ovo neoustastvo zvanicne Hrvatske niti sprecava sto znaci da podrzava.

Dejana

pre 1 godinu

Hrvatsko rukovodstvo je pokazalo otvorenu mrznju, zavist i ljubomoru prema Srbiji i srpskom narodu

Dejana

pre 1 godinu

Srbija je ta koja tezi miru i pored svega loseg sto je prosla u proslosti

Marina

pre 1 godinu

Vucic je neko ko vodi odgovornu politiku i koji cini da Srbija ide napred ali ne zaboravljajuci proslost

Dejana

pre 1 godinu

Ocigledno je Hrvatska ljubomorna na uspehe i napredak nase drzave

Borko

pre 1 godinu

Porast nacionalizma u regionu je za svaku osudu. Osim onog koji forsira Priština, ništa manji nije ni u Hrvatskoj, izgleda i u Severnoj Makedonije. nažalost, omladina ne zaostaje u vređanju, pretnjama prema Srbima. Nadam se da EU to vidi i da će možda nešto preduzeti. Do sada nije, vreme je da se probudi i vidi šta se dešava.

Zlatko

pre 1 godinu

Živeo sam u nadi da su stasale neke nove generacije u Hrvatskoj koje sa gnušenjem gledaju na ustaštvo i događaje u jasenovcu. nažalost, nije tako. Ti mladi se uče da mrze Srbe, udružuju se sa srbomrscima iz regiona. Srbija samo čuva svoju zemlju, gleda svoja posla. Želi mir,.

Amater

pre 1 godinu

OBNOVITI SVE KNJIGE SA GRADIVOM O JASENOVCU I UCITI OMLADINU O STRADANJIMA SRBA I DRUGIH NARODA U HRVATSKOJ,ORGANIZOVATI OBILASKE PO RAZNIM STRATISTIMA SRPSKIH ZRTAVA,ISTINU SVIM SRETSTVIMA PROSLEDITI SIROM SVETA SVAKE GODINE DA SE ZNA KOJI JE NAROD STRADALNIK MNOGIH VEKOVA UNAZAD.TITO NAM JE ZBOG BRATSTVA I JEDINSTVA ZASIJO USTA OD 1945.

Penzionerj

pre 1 godinu

Svima će doći kraj kao nacistima u Ukrajini. Da. Mnogo i premnogo poklali Srba ali više nikada. Računi će vam stići, očekujte.

Iva

pre 1 godinu

Zar ne bi trebalo da se kazne Hrvatski sportski savezi i klubovi za nacionalističke pretnje?

Olja

pre 1 godinu

Strašno je da Hrvatska kao članica EU dopušta ovakvo ponašanje navijača. Strašno.

Olja

pre 1 godinu

Strašno je da Hrvatska kao članica EU dopušta ovakvo ponašanje navijača. Strašno.

Leposava

pre 1 godinu

Za Jasenovac se nije uopšte znalo dok Vučić pre neki dan hrabro i odvažno nije otvorio oči celom svetu i svim Srbima da su tamo klale Ustaše i da je tamo postojao logor gde su koljači ubijali.

Nikola

pre 1 godinu

Zabranom Vučiću da ode privatno u Jasenovac i pokloni se žrtvama ustaša, najbolje oslikava kavo je stanje u Hrvatskoj. Nije se ona odmakla od tih stravičnih događanja iz Jasenovca, ne osuđuje ih. Ustaštvo i danas ima ogromne pristalice, ne samo među običnim građanima Hrvatima, zastupljeno je i u vlasti.

Ina

pre 1 godinu

Neki ustaski-nacisticki koljaci iz Hrvatske koji su se slikali pored svojih zrtava mozda su jos zivi i koje treba da juri izraelski lovac na naciste

Jelena

pre 1 godinu

Ovim gestom je Hrvatsko rukovodstvo pokazalo otvorenu mrznju ka Srbiji

Radenko

pre 1 godinu

Hrvati su puni mrznje prema Srbiji, jer ih pogađa uspeh Srbije na čelu sa Vučićem.

Ivana

pre 1 godinu

Hrvati, stidite se. Toliko o demokratiji. Ovo je otvoreno pokazivanje mržnje i nepoštovanja prema Srbiji.

stevo

pre 1 godinu

Srbija nikada nece zaboraviti zrtve Jasenovca,to sigurno

sasa

pre 1 godinu

Hrvatske vlasti su postupile sramno. Ovo je nečuveno. Sprečiti Vučića da oda počast srpskim žrtvama na ovakav način. Sramota

Patak

pre 1 godinu

Zabraniti posetu, predsedniku Vučiću da položi cveće palim žrtvama u Jasenovcu neviđen skandal.i sramota hrvatskih vlasti

Pavlovic

pre 1 godinu

S kojim pravom Hrvati sprečavaju da se oda počast srpskim žrtvama? Sram ih bre bilo! Ako uopste znaju za sramotu

Jelena

pre 1 godinu

Sramota je da u 21. Veku Vučiću se zabranjuje poseta Jasenovcu gde je želeo samo da oda počast srpskim žrtvama, zastrašujuće je kako se ponašaju još uvek okrutno

Gaga Antonijević, režiser Dare iz Jasenovca: ZA HRVATSKU BOLEST NEMA LEKA! Svakog dana dobijamo potvrde da su ustaška država!
Politika

Gaga Antonijević, režiser Dare iz Jasenovca: ZA HRVATSKU BOLEST NEMA LEKA! Svakog dana dobijamo potvrde da su ustaška država!

Reditelj Predrag Gaga Antonijević, čovek koji je snimio "Daru iz Jasenovca", svakako je među najpozvanijima da komentariše suludu zabranu Zagreba predsedniku Vučiću da privatno poseti stratište koje je progutalo nekoliko stotina hiljada Srba. Kako kaže, Hrvatima Vučić smeta i iritira ih i zbog načina na koji vodi i spoljnu i unutrašnju politiku naše zemlje

19.07.2022

12:46

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija