• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2022

13:37

VIDEO SAM NA RTS JEDNU POKVARENU STVAR! Vučić o protestu u Novom Sadu: Policija je bila blaga! Ko ste vi da upadate i bacate bilo kome suzavac, odakle vam to pravo?!

printscreen

Politika

VIDEO SAM NA RTS JEDNU POKVARENU STVAR! Vučić o protestu u Novom Sadu: Policija je bila blaga! Ko ste vi da upadate i bacate bilo kome suzavac, odakle vam to pravo?!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je policija na protestu u Novom Sadu veoma blago reagovala i vodila računa da nikoga ne povredi i da nije učestvovalo ničije privatno obezbeđenje već obezbeđenje agažovano u skladu sa zakonom koje je štitilo objekat


Na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnji protest ispred zgrade Banovine zbog usvajanja Generalnog urbanističkog plana pošto su građane "privodili pored policije i članovi privatnog obezbeđenja i na snimcima se vidi korišćenje prekomerne silu" i da li će neko odgovarati zbog toga što su trojica civila oborili jednog civila na zemlju, Vučić je rekao da se izvrću činjenice u javnosti povodom dešavanja u Novom Sadu.

Istakao je kako kaže da je tek jutros saznao šta se dešavalo kada je video dve naslovne strane u kojima piše kako on navodno branio svojom vojskom "Novi Sad na vodi" za koji ne zna ni gde treba da se nalazi, uzvodni ili nizvodno na Dunavu.

"Nemojte da izvrćete stvari. Niko nije napao nekoga zato što je taj mirno stajao ili sedeo negde, već je reč o licima koja su već upadala u Skupštinu grada ili Skupštinu Vojvodine i bacali petarde i suzavce. Taj nivo demokratije nije dozvoljen nigde u svetu", istakao je Vučić.


On je rekao, odgovarajući na pitanje novinara N1, da je za vreme kada su na vlasti bili oni koje taj mediji podržava ubijen Ranko Panić i da nije bila čak dozvoljena ni šetnja do RTS-a.

"Mi uvek pustimo u RTS, a Luković ih onda vadi iz RTS-a. Pustimo ih da ne bi rekli da im to nije bila namera i onda ih polako izbacujemo odakle, kao i iz Skupštine. Juče to nije bilo privatno obezbeđnje već obezbeđenje angažovano u skladu sa zakonom koje štiti zgradu. NJihov posao je da štiti zgradu od nasilnog upada. Nikakva moja vojska, ne znam ni koja firma i ljudi, niti me t o interesuje. Policija je bila toliko blaga i vodila racucna da nikoga ne povredi i da jasnom merom odvraćanja upozori sve da nasilje i divljaštvo koje su već preduzimali neće biti dovozljno i ništa više", naveo je Vučić.

Foto: printscreen

Je l treba da pucamo kao u Holandiji i da koristimo vodene topove kao u zemljama EU, zapitao je Vučić.

Ja to ne želim, rekao je Vučić i poručio da je potreban razgovor sa tim ljudima.

"Video sam na RTS jednu vrlo pokvarenu stvari, sve vreme govore o građanima, a valjda ovi drugi nisu građani iako su predstavnici mnogo većeg broja građana nego ovi koji su bili ispred, kako ovi drurgi valjda nisu građani, pa građani valjda mogu da se obračunaju sa mrskim predstavnicima građana...", rekao je Vučić.

Ko ste vi da upadate i bacate bilo kome suzavac odakle vam to pravo, zapitao je Vučić.

Takođe, pitao je novinara da li misli da može bilo ko da baca nekom suzavac i da mu policija ne stavi lisice na ruke.

Šta očekijete od policije, zapitao je ponovo Vučić i istakao da je posao policije da svakoga zaštiti od nasilja.

"To je sve potebno rešiti razgovorom, razgovorom i razgovorom. To je uvek najlekovitije", poručio je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ersa

pre 2 godine

Treba da je proslo vreme kada grupica ljudi necim nezadovoljnih krene da matretira gradjane. Blokade, rusenje, ometanje normalnog zivota.

Rade R

pre 2 godine

Ali pošten narod želi da se država obračuna sa ovim nasilnicima, a ne da nas ova bahata manjina maltretira i sprečava da vodimo miran i normalan život!

Milan

pre 2 godine

Nasrcu na policiju, institucije, gadjaju kamenicama, flasama, pa se pitaju zasto je policija reagovala, smesno.

Dragica

pre 2 godine

Policija je postupila u skladu sa svojim nadležnostima, niko ne sme nasilno da protestuje i ruši grad. Policajci su sačuvali mir, odlično su ispunili svoj zadatak.

Mirko

pre 2 godine

Slazem se sa predsednikom. Policija je tu da stiti gradjane, uspostavi red I mir. Reagovala je bas kako treba u datoj situaciju, I sprecila dalji razvoj sukoba.

Danica

pre 2 godine

Kakvi građani na protestu kad smo videli onog Brkovića i neke članove DS-a i drugih političkih udruženja.

dara

pre 2 godine

Nit je ovakvo ponasanje demokratija niti ista, ovo je vandalizam koji prevazilazi sve tolerancije

niki

pre 2 godine

Bahatost i vandalizam se leci u ustanovama i ovakvim stvarima treba stati na put

Nena

pre 2 godine

Za ovakvo divljastvo i bezobrazluk nekolicine ljude,pretpostavljam sve plaćenici opozicije ,da prave nered,policija je bila preblaga!Neka ruše ono što oni sagrade a ne tudji rad I trud!

Elena

pre 2 godine

Volela bih da vidim kako bi se ovi kako RTS kaže "građani" proveli da su to uradili u EU, dobili bi vodene topove.

Aleksandar

pre 2 godine

Policija je zaista bila i suviše blaga za ovu bandu delikvenata spremnih u svakom trenutku da maltretiraju sve oko sebe zbog ostvarenja njihovih bolesnih ciljeva. Njima nije bitno mišljenje naroda, oni su odlučili da tako mora biti i u stanju su i preko mrtvih da gaze ne bi li ispunili svoje bolesne ciljeve!

lelea

pre 2 godine

Bahatost vise ne prolazi kod gradjana Srbije i takvim ljudima treba stati na put

Bojana

pre 2 godine

Širom sveta sa protestan tima se mnogo brutalnije ponaša! Ovo spinovanje o prekomernoj sili je u najmanju ruku, smešno!

Vera

pre 2 godine

Mir i bezbednost gradjana je na prvom mestu i za to se Vucic bori.

Era

pre 2 godine

Prioritet je da se zastite gradjani od divljastva, a Vuciceva politika je odgovorna.

Milija

pre 2 godine

Policija mora savesno i odgovorno da obavlja svoj posao i za sada to cini savrseno.

Rade

pre 2 godine

Naša policija profesionalno odrađuje svoj posao. Šta je trebalo, da puste par mangupa da uništavaju državnu imovinu i naprave haos!?

Siniša

pre 2 godine

Svaka reč je suvišna za dotičnu gospodu! Nije mišljenje pojedinaca isto što i mišljenje naroda! Dokle više da ovakvi prave haos i predstavljaju sebe kao predstavnike srpskog naroda?

Sandra

pre 2 godine

Snimci su pokazali da su ucesnici protesta prvi napali policiju

Suzana

pre 2 godine

Mogu na tajkunskim medijima da iskrivljuju istinu, ali snimci su pokazali suprotno

Gogic

pre 2 godine

Dosta je tih tzv. Grupa gradjana i NVO koji imaju samo finanaijski interes.

Vesna

pre 2 godine

Policija je bila blaga u odnosu na napade huligana na njih

Dana

pre 2 godine

Policija je blago reagovala jer ako neko prati proteste u Francuskoj ili drugim evropskim zemljama policija je nemilosrdna kada varvari idu protiv reda i mira drzave i gradjana.

Elena

pre 2 godine

Kada su protesti mirni, onda je sve u redu. Ako su protestanti bezobrazni, policija će reagovati. Prosto je.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija