• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.08.2022

07:13

SELJAK BIO, SELJAK OSTAO! Ćuta krenuo na buvljak, pa, izgleda, zalutao u Skupštinu!

Tanjug

Politika

SELJAK BIO, SELJAK OSTAO! Ćuta krenuo na buvljak, pa, izgleda, zalutao u Skupštinu!

Podeli vest

Lažni ekolog Aleksandar Jovanović Ćuta izgleda da je zalutao u Skupštinu Srbije, s obzirom da prva dva dana konstitutivne sednice, obukao kao da je pošao u šetnju, buvljak ili pijacu

Nevaspitano ponašanje Aleksandra Jovanovića Ćute pokazalo je da nema pojma šta je parlament, kako treba da se ponaša i obuče. On je i u ponedeljak i juče u Skupštinu Srbije došao obučen u majicu kratkih rukava, kao da je pošao na buvljak, dok se u skupštinskoj klupi vrpoljio i sedeo kao da sedi na klupi u nekom parkiću i, kako bi to danas mladi rekli, "kulira".

U ponedeljak je na svečanu konstitutivnu sednicu Ćuta došao u "stranačkoj" crnoj majici koja je na sebi imala zeleni list. Juče u sličnom izdanju - u običnoj zelenoj majici sa kratkim rukavima. 

Dobro da nije došao i u šortsu i papučama, pa da bude da je krenuo na plažu! 

Foto: Tanjug

Aleksandar Jovanović Ćuta u Skupštini Srbije

U svakom slučaju, nijedan Ćutin "dres kod" ne priliči najvišem zakonodavnom telu! ​Lažni ekolog je bar za sednice mogao da se potrudi i obuče se pristojno. 

Pravilnik 

Pravilnikom o osnovnim principima rada, ponašanja i odevanja zaposlenih u Narodnoj skupštini predviđeno je da osobe na njenom platnom spisku budu prikladno i uredno obučene. Neprikladnom odećom i obućom smatra se ona koja otkriva stomak i noge (iznad gornje ivice kolena za žene), koja na neprimereni način otkriva dekolte, leđa i ramena, svojom pripijenošću uz telo potpuno odražava njegov izgled, kao i ona koja je očigledno namenjena obavljanju sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Zabranjena je i odeća koja sadrži pisane ili slikovne znake (reči, izraze i grafičke prikaze) koji mogu dovesti u sumnju nepristrasnost ili političku neutralnost zaposlenog. Neprikladnom obućom se smatraju cipele sa previsokom i neprikladnom potpeticom, kao i obuća koja otkriva veći deo stopala.

Podsetimo, Narodna skupština Srbije potvrdila je juče mandate novim poslanicima, čime je konstituisan novi saziv parlamenta. 

Nakon verifikacije mandata, poslanici su položili zakletvu koja glasi:

Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!

Konstitutivna sednica je nastavljena danas na kojoj je formirano 15 poslaničkih grupa.

Na dnevnom redu je i izbor predsednika Narodne skupštine, a za tu funkciju najveća parlamentarna stranka - SNS predložila je dugogodišnjeg poslanika Vladimira Orlića. Takođe, na konstitutivnoj sednici biće izabrani i potpredsednici parlamenta, imenovan generalni sekretar, izbrani članovi radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fikus

pre 1 godinu

Pitam se, da li se oni koji su glasali za ovu bitangu danas stide svog dela? To je čovek koji bi da odlučuje o bilo čemu u državi a nije u stanju da poštuje ni elementarne norme pristojnost kad ulazi u Narodnu skupštinu?

Glasinac

pre 1 godinu

Fikus: Verujem da su se mnogi pokajali što su za njega glasali.

Amater

pre 1 godinu

TREBA GA KULIRATI I KAZNJAVATI PO POSLOVNIKU... SAMO TAKO SELJACINE SE DOVODE U RED.

Ceca

pre 1 godinu

Cuta je olicenje primitivizma,neobrazovanja,drskosti u svega najgoreg i nije vredan da se uopste pominje.

Branko N

pre 1 godinu

Ceca: Upravo tako.Taj primitivko ne zaslužuje da se o njemu bilo šta govori.

Sinisa

pre 1 godinu

Neznam ko ga je uopste pustio da udje u skupstinu, majmuncinu obicnu, zar se nezna da nenomozes uci u drzavne ustanove, uljudno obucen, tu uredbu ste vi izglasali u skupstini, a od skupstine pravite jebarnik, polugole zene i pojedine majmuncine u majicama papucama i ostalo. Sramota za skupstinu drzavu, zakon. Sramota

Dejana

pre 1 godinu

Ćuta je stvarno zalutao treba ga izbaciti zar se tako ponasa!

PAJAC

pre 1 godinu

Sa novim sazivom parlamenta dobili smo i novu opoziciju,koja nije bas prilagodjena ponasanju u parlamentu.Ne samo da su neuctivi i lazu vec su i krajnje neadekvatno obuceni.

Glasinac

pre 1 godinu

PAJAC: Takvim bi trebalo zabraniti da ulazi u skupštinske prostorije.

IVANKA

pre 1 godinu

Covek stvarno izgleda kao da je posao na pecanje.Nije mu jasno ko mu je uzor za ovako neadekvatno oblacenje.Doduse ni govor mu nije adekvatniji od oblacenja.

Dijana

pre 1 godinu

Teška budala i smrad, to je čovek koji do tri mrzi sebe a posle tri ceo svet

Marko

pre 1 godinu

Nije moglo ništa drugo ni da se očekuje koji je u politiku ušao iz mnogih razloga a ponajmanje da ga je briga za budućnost Srbije i njenog naroda

Gogi

pre 1 godinu

Kako su ovakvi autosovinisti dobili preko 3% to samo nebo zna!? Cudim se cudom.

Dejana

pre 1 godinu

Lazni ekolog je izgleda zalutao u Skupstinu Srbije

Dejana

pre 1 godinu

Vuk dlaku menja ali cud ne-to je Cutin opis licnosti

Marija

pre 1 godinu

Cuta ne poznaje bonton a izgleda ni kulturu oblacenja

zoran

pre 1 godinu

Nije on seljak, on je najobičniji šaban. Dovukao iz gudura, a to mu je vlast dozvolila. Cenzus vratiti na 5% pa podići na 10% Tri stranke neka budu birane a kandidovanje po izbornim jedinicama. A ne ovako, svi pokupovali stanove po Beogradu. Više niko ne pita odakle pare za najskuplje stanove. Daj samo pare i vozi.

Goran

pre 1 godinu

Postoji pravilnik o oblacenju. Neka mu neko kaze.Izgleda ko pastir.

Biljana

pre 1 godinu

Mada su neke opozicione stranke i njihovi predstavnici posle zadnjih izbora ušli u parlament ne znači da su oni sazreli i obrazovani da učestvuju u parlamentarnom životu što pokazuje primer Aleksandra Jovanovića - "Ćute", koji je na konstituisanje skupštine došao obučen kao da ide na pijacu.

Sax

pre 1 godinu

Ćuta je političar u pokušaju koji ne poštuje najviši dom Srbije.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ćuta je sramota za Srpski parlament, samo dokazuje da mu tamo nije mesto.

Aca

pre 1 godinu

Nije mesto ovom kvazi političaru Ćuti mesto ubskupstini, jer vredja najviši dom države, na sledećim izborima neće preći cenzus.

Nikola A

pre 1 godinu

Ili ga kazniti, ili sa njim pravo u Zadugu.

Predrag

pre 1 godinu

Lažni ekolog ne poštuje kodeks oblačenja u Skupštini Srbije.

deda

pre 1 godinu

Koliko nepoštovanja prema instituciji kao što je Narodna škupština....

deda

pre 1 godinu

Da li se tako predstvalja narod koji je glasao za ovog pijačara??

Dragana

pre 1 godinu

Poslanici Stasi pojedini zameraju selfije, a devojka dosla primereno odevena, s druge strane, Cuta kao da je sa Marsa pao.

Giga

pre 1 godinu

Avgust je mesec, bice jos toplih dana, nemojte se iznenaditi ako se Cuta pojavi i u kupacim gacama u Skupstini.

goran

pre 1 godinu

Pogledajte ga u onoj zelenoj majci, sta je on umislio da ide u lov mozda?

Veljko

pre 1 godinu

To je cisto nepostovanje ovakve vazne institucije kao sto je Narodna Skupstina! Cuta zasluzuje da bude kaznjen i da bar postuje pravilnik o odevanju kad ulazi u zgradu parlamenta.

Marko

pre 1 godinu

Očigledno da je on pobego iz sela ali selo iz njega nije!

sasa

pre 1 godinu

Ovakvo ponasanje Cute je zaista dno dna.Dalje nema

sasa

pre 1 godinu

Neki to zovu i osnovna kultura.Ovako se obuci i doci u Skupstinu.Jadno

Patak

pre 1 godinu

Nema ni stida ni srama Cuta,jer da ima,ne bi se ovakav pojavio u Skupstini

Pavlovic

pre 1 godinu

Koliko mora biti neko nepristojan i nekulturan da se ovakav pojavi u Skupstini,kao da je Cuta na buvljak krenuo

sasa

pre 1 godinu

Neki to zovu i osnovna kultura.Ovako se obuci i doci u Skupstinu.Jadno

denic_dragana

pre 1 godinu

Ovim pokazuje svoju kulturu odevanja, koja ne postoji.

Jk

pre 1 godinu

Posao covek da proseta, .pa ajde cisto da svrati da vidi sta ima.

Drina

pre 1 godinu

Da taj Ćuta ima imalo pameti ne bi on jedinu u skupštinu došao u majici.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija