• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

11.08.2022

14:15

Vučić i ja smo se složili da treba da nastavimo saradnju! Za vreme koalicije SNS i SPS su postignuti ISTORIJSKI REZULTATI!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Vučić i ja smo se složili da treba da nastavimo saradnju! Za vreme koalicije SNS i SPS su postignuti ISTORIJSKI REZULTATI!

Podeli vest

Imajući u vidu da delimo iste političke ciljeve, predsednik Aleksandar Vučić i ja smo mišljenja da treba da nastavimo našu političku saradnju u najboljem interesu Srbije i u ovim teškim i turbulentnim vremenima koja su pred nama. Nastavićemo naše razgovore već početkom sledeće nedelje, a nakon toga ćemo naše predloge o nastavku saradnje uputiti na odlučivanje stranačkim organima, izjavio je lider socijalista Ivica Dačić, posle sastanka sa prvim čovekom države i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, čija tema je bila formiranje nove Vlade

Napominjući da je sa predsednikom naprednjaka govorio u ime cele svoje izborne liste, Dačić je kazao i da danas nije bilo reči o personalnim rešenjima.

- Na sastanku je izražena zajednička saglasnost oko nastavka naše političke saradnje. Predsednik Vučić i ja smo ocenili da su postignuti istorijski rezultati u poslednjih deset godina, koliko traje i naša koalicija. Te istorijske promene vidljive su u svim oblastima: od finansijske konsolidacije, rasta proizvodnje i stranih investicija, stope zaposlenosti, izgradnje infrastrukturnih objekata širom zemlje... Jednom rečju stvoreni svi preduslovi za ekonomski prosperitet i bolji standard građana.

Dačić kaže da se sa svojim sagovornikom složio i da je na međunarodnom planu ojačana pozicija Srbije koja danas predstavlja važan faktor u svetu, koja ima najbliže odnose sa svim najvažnijim državama, koja uspeva da nalazi nove prijatelje, a da ne izgubi nijednog starog.

- Konstatovali smo, takođe, da je pitanje Kosova i Metohije ponovo vraćeno na dnevni red i da se bez Srbije ne može donositi odluka o statusu. Takođe, zahvaljujući našim naporima 23 zemlje povukle su priznavanje nezavisnosti Kosova. I ono što je najbitnije - u Srbiji zahvaljujući našoj koaliciji postoji politička stabilnost što je preduslov za napredak zemlje - zaključio je lider SPS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17