• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2022

15:03

OVAJ MOŽDA I NE DOČEKA 1. SEPTEMBAR! Kurtiju opozicija i sindikati prete generalnim štrajkom - DOVEO LAŽNU DRŽAVU KOSOVO DO POTPUNOG RASULA!

Beta

Politika

OVAJ MOŽDA I NE DOČEKA 1. SEPTEMBAR! Kurtiju opozicija i sindikati prete generalnim štrajkom - DOVEO LAŽNU DRŽAVU KOSOVO DO POTPUNOG RASULA!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je poslednjih dana pod velikim pritiskom opozicije, ali i sindikata, koji su zakazali štrajk za 25. avgust, zbog velike ekonomske i energetske krize sa kojom se već duže vreme suoča tzv. Kosovo


Šef Demokratske partije Kosova (DPK), Memli Krasnići oštro je kritikovao Kurtijevu vladu koja je, kako kaže, odustala od bilo kakvog ozbiljnog napora da "pomogne zemlji da se izbori sa ekonomskom krizom" i da i pored povećanja cena pokazuje rešenost da odbije svaku preporuku koja bi imala efekta na obuzdavanje rasta cena, ali i preporuke za povećanje plata u vreme visoke inflacije.


Šef DPS je kritikovao i pristup prištinske vlade u upravljanju energetskom krizom, što prema njegovim rečima, predstavlja grubo upozorenje šta građane čeka u predstojećim zimskim mesecima, preneo je prištinski portal Reporteri.

- Restrikcije električne energije, čak i u letnjem periodu, predstavljaju najblaže upozorenje šta možemo da očekujemo u narednim mesecima, posebno u zimskom periodu - upozorio je Krasnići.

Krasnići ukazuje da sve ovo nije bilo dovoljno pa je Kurtijeva vlada, kaže, "tokom ove godine skoro u potpunosti blokirala investicije".

I predsednik sindikata prosvete Rahman Jašaraj rekao je da će generalni štrajk početi, kako je i najavljeno, 25. avgusta.

Predsednik AKK Ramuš Haradinaj, koji je do sada više puta tražio Kurtijevu ostavku zbog lošeg rukovođenja, najavio je juče da će njegova stranka otvoriti dijalog sa građanima o socio-ekonomskoj situaciji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija