• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

24.08.2022

08:45

USTAŠKO LUDILO! PILOTE, UBICE DECE, BRANE NAPADOM NA SRBIJU! Hrvati sad prete da će zbog "Oluje" tužiti Srbe!

Informer DN

Politika

USTAŠKO LUDILO! PILOTE, UBICE DECE, BRANE NAPADOM NA SRBIJU! Hrvati sad prete da će zbog "Oluje" tužiti Srbe!

Podeli vest

Ante Letica, bivši šef SOA, poziva da se protiv Srba i Srbije podignu 'sve moguće optužnice' samo da bi se sakrila istina o ubistvu dece na Petrovačkoj cesti

 

Režim u Zagrebu, posle najave blokiranja pristupnih pregovora Srbije sa EU sada preti i "kontratužbama protiv Srbije za ratne zločine"?!? I sve to zbog odluke Apelacionog suda u Beogradu da potvrdi optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su na Petrovačkoj cesti avgusta 1995. pobili srpsku decu!?!

Bivši šef hrvatske Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) Ante Letica poručio je da je Zagreb "jedina prava žrtva agresije" za koju Srbi i Srbija tek treba da plate punu cenu!?!

Foto: Informer DN

Ante Letica

Sami sebe da tuže

Letica kaže da protiv Srba treba podići "sve moguće optužnice" kako bi se utvrdila puna istina o svim zločinima!?!

- Mi smo bili žrtva agresije. Nas je JNA za račun Srbije napala, razarala i ubijala. Ima dovoljno dokaza za to i treba insistirati na rešavanju svakog kaznenog dela protiv hrvatskih građana tokom Domovinskog rata. Ako se ne mogu svi osuditi, onda treba osuditi velikosrpsku agresivnu politiku koja je uzrok svemu što se događalo na području bivše države - rekao je Letica.

Dezerter bez pamćenja

"Letica je dezerter iz JNA, on je pogazio zakletvu, sve što je imao. On je čovek u godinama koji je ili izgubio pamćenje ili ne zna šta priča"

Veselin Šljivančanin

Komentarišući ove navode, Miodrag Linta iz Saveza Srba iz regiona kaže da je izjava Letice totalna budalaština.

- Ovo je vrhunska glupost. U Hrvatskoj vladaju uznemirenost i strah, jer bi presudom četvorici hrvatskih pilota počeo da se kruni lažni mit o Domovinskom ratu - podvlači Linta.

Veselin Šljivančanin, penzionisani pukovnik, kaže da Hrvati treba da tuže sami sebe.

- Letica je dezerter iz JNA, on je pogazio zakletvu, sve što je imao. On je čovek u godinama koji je ili izgubio pamćenje ili ne zna šta priča. Pametan čovek bi se na njegovom mestu bar postideo... Srbija nema nikakve veze ni sa "Olujom" ni sa tom nekakvom agresijom na Hrvatsku - kaže Šljivančanin i naglašava da nijedna, pa čak ni najveća hrvatska laž ne može da sakrije istinu.

- Međunacionalni sukobi i borbe počeli su u SFRJ 1990-1991. godine kada su Hrvati formirali paravojne formacije i napadali kasarne, skladišta, stanove, kao i porodice oficira, podoficira, napadali su i ubijali i obične vojnike na odsluženju vojnog roka... JNA je u tom trenutku morala kao legalna vojska da odgovori na provokacije, kako bi spasla zarobljene vojnike i razoružala paravojsku. To su bili, dakle, građanski sukobi koji su trajali i dešavali se na prostoru tadašnje Jugoslavije. Da je Letica iole pošten ne bi pretio Srbiji, već bi tužio sam sebe - objašnjava Šljivančanin.

Foto: Informer DN

Veselin Šljivančanin

Čist bezobrazluk

Potpredsednica Skupštine Snežana Paunović kaže da su pretnje Hrvatske u najmanju ruku bezobrazluk.

- Narod koji je odgovoran za Jasenovac, Jadovno, koji je uvek bio na strani okupatora i nacista, koji je etnički očistio Hrvatsku, sada nekome preti i drži lekcije o zločinima! A zbog "Oluje" sudiće im Bog. Nisu oni nikada bili žrtva velikosrpske agresije, nego korisnici srpske naivnosti koja im je omogućila postojanje države u koju se danas zaklinju - zaključuje Paunovićeva.

Moj ugao

PERKO MATOVIĆ, CENTAR ZA NACIONALNU POLITIKU

Narativ koji dolazi iz Hrvatske ne menja se od 1991. "Oluja" je najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata, ali nažalost nije jedini zločin hrvatskih snaga ni u tom ratu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Haha

pre 1 godinu

Zaboravljate ono najbitnije od svega, a to je, ako je u koloni bio jedn vojnik ili jedno vojno vozilo onda je to opravdan meta po Zenevskoj konvenciji i to su kolaterlne žrtve ne zločin.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

АКО МИСЛИТЕ ДА ЈЕ СРБИЈА НЕВИНА У ВЕЗИ ОЛУЈЕ ОНДА ИЛИ СТ ГЛУПИ КО ПАЊ ИЛИ СТЕ МАЛИЦИОЗНИ.СРБИЈА НИКАД НИЈЕ ПРЕВИШЕ ИНСИСТИРАЛА НА ТИМ ЗЛОЧИНИМА,НА ПОКРЕТАЊУ ТОГ ПИТАЊА НИТИ НА БИЛО ЧЕМУ У ВЕЗИ СРА ИЗ КРАЈИНЕ,ЗАТО ШТО ЈЕ ТО БИО ДОГОВОР ТУШМАН-МИЛОШЕВИЋ И СРБИЈИ СУ ТУ РУКЕ ''КРВАВЕ ДО ЛАКАТА'',ЈЕР ЈЕ У ПРОГОНУ КРАЈИШНИКА АКТИВНО УЧЕСТВОВАЛА.ТО СВАКИ КРАЈИШНИК ЗНА,А САДА ВЕЋ И ИНТЕЛЕКРУАЛНА И ПОЛИТИЧКА ЕЛИТА ТАКОЂЕ.ЈАВНА ТАЈНА !!!

Potvrđena prva optužnica za ratne zločine u "Oluji"!
Hronika

Potvrđena prva optužnica za ratne zločine u "Oluji"!

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena prva optužnica koju je sprsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četvorice oficira hrvatskog ratnog vazduhoplovstva za zločine počinjene u vojno policiskoj akciji "Oluja" dogovorenoj na sastanku vojnog i političkog rukovodstva Hrvatske na Brionima 31. jula 1995. godine

20.08.2022

08:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija