• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2022

14:15

Intenziviranje srpsko-britanske saradnje! Vučić se sastao sa Stjuartom Pičom!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Intenziviranje srpsko-britanske saradnje! Vučić se sastao sa Stjuartom Pičom!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim svetskim i regionalnim temama, poput dijaloga Beograda i Prištine, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i UK

Podsećajući na to da se ove godine navršava 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i UK, predsednik Vučić je istakao da je naša zemlja opredeljena za intenziviranje srpsko-britanske saradnje, posebno ekonomske, u kojoj ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti. Takođe, zahvalio je Vladi UK na finansijskoj pomoć koju pruža kroz Fond za dobru upravu, fokusirany na podršku reformama u domenu vladavine prava i privrednog razvoja. 

Specijalni izaslanik Pič je, govoreći o aktuelnoj energetskoj krizi,  kao posledici rata u Ukrajini, rekao da je UK spremno za saradnju sa Srbijom u oblasti energetske bezbednosti i njenom unapređenju. 

Po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Vučić je još jednom naglasio da Srbija insistira na očuvanju mira, pune stabilnosti i sigurnosti, posebno za Srbe na KiM, te da ulaže velike napore za postizanje održivog dogovora kroz dijalog i kompromis, bez nametnutih rešenja. 

Specijalni izaslanik Pič je zahvalio predsedniku Vučiću na posvećenosti dijalogu Beograda i Prištine. On je, u ime Vlade UK,  podržao evropske aspiracije Srbije, naglasivši da je neophodno dalje unapređenje ljudskih prava i rad na reformama u različitim oblastima.

 


 

- Dobar razgovor sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kralјevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom o aktuelnim svetskim i regionalnim temama, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i UK.

U godini u kojoj se navršava 185 godina od uspostavlјanja diplomatskih odnosa između naše dve zemlje, istakao sam da je Srbija opredelјena za intenziviranje srpsko-britanske saradnje, posebno ekonomske, u kojoj ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti - napisao je Vučić na Instagramu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 1 godinu

Jos jedan u nizu od sastanaka predsednika Vucica, ocekujemo pozitivan rezultat nakon sastanka sa Picom.

Željko

pre 1 godinu

Nastavlja se borba za srpske interese, a predsednik Vučić to najbolje radi i putem sastanaka sa zvaničnicima vodećih zemalja sveta.

Saša

pre 1 godinu

Velika Britanija je politički uticajna zemlja i Vučić i sa njom je važno održavati dobre odnose i prezentovati srpske nacionalne interese.

njanja

pre 1 godinu

Naš predsednik Vučić se uvek zalaže za saradnju tako da verujem da će ovaj sastanak doneti novine za državu Srbiju .

Jovan

pre 1 godinu

Kako dolaze predstavnici zemalja koje su nas 99-te bombardovale i zele na neki nacin izvristi pritisak na predsednika Vucica pre sastavljanje nove vlade, pre eventualnog nastavka dijaloga Beograda i Pristine...

Cvetkovic

pre 1 godinu

Specijalni izaslanik UK za Zapadni Balkan a svo vreme nas ucenjuju i pritiskaju zbog toga sto odbijamo uvesti sankcije Rusiji!

Brane

pre 1 godinu

Moramo ga poštovati i izneti mu stavove Srbije po svim gorućim pitanjima u svetu i na Balkanu, ali mu ništa ne verujem.

Juznoprugas

pre 1 godinu

Koga bre da postujes spijuna i glavnog agenta Mi-6 koji samo gleda gde da nam zabode noz u ledja! Dosao da izvidi kako je raspolozenje u narodu i da bolje pregrupise ne prijateljske snage na terenu. Sto pre udju Ruski tenkovi na Balkan pre ce mo se osloboditi.Vi sto cenite ovog Engleskog ubicu i zlikovca vodite ga kuci!

Davor

pre 1 godinu

Eto prilike koju ce Vucic i iskoristiti da jasno prezentuje cinjenicu da se Srbija iskreno zalaze za kompromisno resenje kosovskog problema.

Delca

pre 1 godinu

Danasnji sastanak ce Vucic iskoristiti da specijalnog izaslanika gospodina Pica uveri da cini sve kako bi odrzao mir i stabilnost u regionu.

mujo

pre 1 godinu

Pozdravljam svaki sastanak od koga ima koristi Srbija i njeni građani.

Dragana

pre 1 godinu

Znamo stav UK po pitanju KiM, ali moramo razgovarati i sa politickim protivnicima, prevashodno zbog bezbednosti naseg naroda na KiM.

Jovica

pre 1 godinu

Vučic nema ni dana odmora, svaka čast predsedniče tako se bori za svoju zemlju!

luka

pre 1 godinu

Nadam se da će sastanak sa izaslanikom UK doneti Srbiji neke važne poene.

Gaga

pre 1 godinu

Britanci se dosta pitaju oko krajnjeg statusa KiM, i iako nam trenutno njihov stav ne ide na ruku, sa njima se mora razgovarati.

Strelac

pre 1 godinu

Stjuart Pic ce danas dobiti uverenja od naseg predsednika da je Srbija iskreno posvecena pronalsku kompromisnog resenja za problem Kosova.

mujo

pre 1 godinu

Svaki izaslanik pa čak i engleski je dobro došao u našu državu, ukoliko iskreno želi da pomogne Srbiji!

Marija

pre 1 godinu

Vučić ima dobre političke odnose sa svima, pri tome jačajuci svakim sastankom te odnose.

MILA

pre 1 godinu

Srbija ce uvek biti neko na koga se može osloniti kada je mir u regionu u pitanju. Sve nesuglasice su rešive isključivo dijalogom.Vučić se zalaže za povezivanje i saradnju celog regiona. Jedino stabilan Zapadni Balkan može da se razvija. Samo tako biće bolje svima.

luka

pre 1 godinu

Važan sastanak kojki bi trebalo da reši važna pitanja u našem Baklanskom regionu.

MILA

pre 1 godinu

Put napretka celog regiona je izgleda na Vučićevim leđima.Srbija se uvek zalagala za mir i stabilnost na Balkanu i uspostavljanje dobre saradnje sa susedima.

MILA

pre 1 godinu

Sa Velikom Britanijom uvek treba biti u korektnoj saradnji, ali slediti svoje interese.Zajedničkim snagama uz saradnju čuva se mir i stabilnost na zapadnom Balkanu.

sasa

pre 1 godinu

Balkan se suocava sa velikim izazovima i zato je veoma vazno sacuvati mir i stabilnost u ova teska vremena

stevo

pre 1 godinu

Srbija tezi jos boljoj saradnji,pre svega jos bolji odnos da imamo sa UK u buducnosti

stefan

pre 1 godinu

Potrebni su nam mir i stabilnost imajuci u vidu sta se desava u svetu i krizu koja je zahvatila mnoge zemlje Evrope

Patak

pre 1 godinu

Stjuart Pic je neko ko razume Srbiju i na nasoj strani je,a isto tako znaci puno i podrska UK

Pavlovic

pre 1 godinu

Sa svima gradimo dobar odnos,prijateljski jer to je put kojim Srbija ide u sigurnu buducnost

MILA

pre 1 godinu

Sadržava uvek razvija saradnju na svim nivoima i sa svim državama koje su spremne za saradnju sa nama.Velika Britanaji ima drugačiji pogled za razliku od Srbije ali pre svega zajedničko je što će se zalagati za mir.

Zoran

pre 1 godinu

Sve Zapadne sile imaju specijalne izaslanike za Zapadni Balkan, sto pokazuje njihove interese za ovaj deo Evrope.

MILA

pre 1 godinu

Veoma su važni spoljni poslovi naše države i velike Britanije.Ovaj sastanak će se pozitivno odraziti na bilateralne odnose Srbije i Velike Britanije.

MILA

pre 1 godinu

Veoma su važni spoljni poslovi naše države i velike Britanije.Ovaj sastanak će se pozitivno odraziti na bilateralne odnose Srbije i Velike Britanije.Srbija je zemlja kojoj je mir na prvom mestu i samo u miru možemo postiće dobre rezultate.

Danijela

pre 1 godinu

Sastanak koji je od ogromnog značaja za mir i stabilnost

Toma

pre 1 godinu

Stabilnost i mir moraju da se sačuvaju i ovakvi sastanci doprinose tome

Slobodan

pre 1 godinu

Vučićeva dipoomatija je priznata svugde u svetu

Dragojlo

pre 1 godinu

Vučić nikada neće da dozvoli da iko urušava mir

Predrag

pre 1 godinu

Pozicija Srbije je vrlo jasna kada je u pitanju regionalni mir i stabilnost.

sandra

pre 1 godinu

Specijalni izaslanik UK za zapadni Balkan? Kakva je to funkcija? Nema preča posla, nego da sa takvima pregovara i dogovara? Strašno

Pera

pre 1 godinu

Britanski maršal imenovan za spec. Izaslanika za balkan pokazuje koliko Britanija pridaje značaj holokaustu nad srbima koi provodi više od dva veka naime smikja avramov otkrila da je pavelić britanski špijun od 1926 ustaše su formirane 1929e dakle fašizam je tvorevina Londona poznato je da je čerčil izdao dražu podržao komunistu jevreina broz tita čerčil je učestvovao u ubistvu kralja aleksandra bio je u priču i to zajedno sa titom( hektara has u intervjuu je to potvrdila) ...elizabeta je srušila kraljevinu jugoslaviju svoje tetke kraljice marije da bi uspostaviti titovu komunističke državu dakle i komunizam je iz londona!

Vlada

pre 1 godinu

Još jedan u nizu sastanaka predsednika Vučića na kom čuva mir i stabilnost.

Aca

pre 1 godinu

Predsednik Vučić pokušava mirnim putem i razgovorima da dođe do rešenja kosovskog problema.

Aca

pre 1 godinu

Ovakvi sastanci pokazuju da su nam mir i stabilnost na prvom mestu.

Jovan

pre 1 godinu

Velika Britanija ima veliki uticaj na rešavanje pitanja KiM.

Goran

pre 1 godinu

Svaki razgovor sa našim partnerima sa zapada je dobar i koristan.

Pavle

pre 1 godinu

Englezi su glavni pobornici Kosovske nezavisnosti.

Rade

pre 1 godinu

Treba tražiti od Ujedinjenog Kraljevstva da se izvine za NATO agresiju 1999.

Bojan

pre 1 godinu

Englezi su oduvek radili protiv Srpskih interesa, zato moramo biti oprezni.

Tasa

pre 1 godinu

Srbija brani svonje interese i uspostavlja svaki kontakt koji joj pomaze u tome.

FEkar

pre 1 godinu

Moramo se izboriti za mir na Balkanu. SRbija okuplja sve zemlje regiona sa ciljem da saradnjom sprečimo neke sukobe u buudćnosti

Goksi

pre 1 godinu

Ranijih godina, pa i decenija, nismo imali dobru saradnju sa Ujedinjenim Kraljevstvom ali vreme je da to Vučić promeni na bolje jer samo Vučić može da učini sa UK dobro sarađauje sa Srbijom.

Daki91

pre 1 godinu

Siguran sam da će i Stjuart Pič podržati politiku mira i stabilnosti predsednika Vučića.

Joxa

pre 1 godinu

Verujem da će i nakon ovog sastanka Vučić izvući najviše moguće za Srbiju.

Mario

pre 1 godinu

Za nas je važno da Vučić izgradi najbolje moguće odnose i saradnju sa Britanijom.

Zeljko

pre 1 godinu

Vreme je da Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo konačno krenu u dobru saradnju i verujem da će se Vučić za tako nešto pobrinuti.

Marko

pre 1 godinu

Srpsko rukovodstvo na sve načine pokušava da obezbedi resurse za svoje stanovništvo

Gaga

pre 1 godinu

Mir i stabilnost u regionu su nam na prvom mestu !

Gaga

pre 1 godinu

Predsedniku je interes drzave na prvom mestu, predsednik se to i zalaze !

Gaga

pre 1 godinu

Vazno je da izgradimo dobre odnose sa Britanijom .

Gaga

pre 1 godinu

Vazno je da odrzimo dobre odnose sa Britanijom !

Predrag

pre 1 godinu

Predsednik će i ovog puta izneti predstavnicima UK svoje stavove srbije pop pitanju regionalnog mira i saradnje.

Dasa

pre 1 godinu

Mozda ce Pric da pomogne omo Open Balkan. Interesi Zapadnog Balkana su u otvorenom Balkanu.

Mladen

pre 1 godinu

Velikoj Britaniji treba zabraniti bilo kakav pristup. Nema zemlje u svijetu koja poštuje politiku tog otoka bez srama.

Dejana

pre 1 godinu

Vucic nastavlja da se bori za srpske interese

Dejan

pre 1 godinu

Srbija i Velika Britanija imaju izuzetno dobre prijateljske odnose

Marija

pre 1 godinu

Nastavljamo da unapredjujemo saradnju sa UK na svim poljima

Marija

pre 1 godinu

Srbija je spremna na svaki vid saradnje koja ce pomoci da interesi gradjana budu zadovoljeni

Filip

pre 1 godinu

Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija neguju prijateljske i zdrave odnose

katarina

pre 1 godinu

svaka cast Vucicu, koji je uvek tu i na visini zadatka, kada je Srbija i Srbi u pitanju...

veljko

pre 1 godinu

svaka cast predsednici...veliku borbu vodite za Srbiju, i velike ciljeve postizete...jedno veliko bravo,..,

katarina

pre 1 godinu

veliko BRAVOOOO na najboljeg predsednika gospodina Vucica...

veljko

pre 1 godinu

moram priznati da nam nije Vucica stvaro ne znam kako bismo svu ovu krizu i sve ovo sto je snaslo svet prebrodili...bravo predsednice

katarina

pre 1 godinu

velika podrska za najboljeg predsednika...velikooo BRAVOOOO

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija