• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2022

08:41

SAMO POLITIKA VUČIĆA GARANTUJE ZAŠTITU SRBA NA KOSOVU I METOHIJI! Opozicija je iskoristila i ovu situaciju da zaradi neki jeftini politički poen!

Politika

SAMO POLITIKA VUČIĆA GARANTUJE ZAŠTITU SRBA NA KOSOVU I METOHIJI! Opozicija je iskoristila i ovu situaciju da zaradi neki jeftini politički poen!

Podeli vest

Potpredsedik Srpske liste i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić izjavio je večeras da su predstavnici Srba sa KiM očekivali da će u parlamentu biti postignuto nacionalno jedinsto oko tog važnog pitanja i nagalsio da je važno što su još jednom dobili nedvosmislenu potvrdu da jedino politka koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić garantuje da će Srbi biti zaštićeni

Jevtić je u izjavi za Tanjug, nakon što je parlament usvojio izveštaj o KiM, ocenio da je od izuzetne važnosti bilo to što su i oni kao politički predstavnici Srba sa KiM, u Beogradu prisustvovali sednici i imali priliku da čuju političke stavove i mišljenje oko svega što se dešava na KiM, ne samo ono što se tiče rezulata dijaloga, već i svega drugog.

- Sama činjeniča što je predsednik dva dana, svaki sekund sednice proveo u sali pokazuje njegovu ličnu posvećenost pitanju KiM i životu Srba na KiM, što svaki Srbin i Srpskinja ceni, tu vrstu zalaganja i svega što je do sada pokazao, odgovarajući i pokazujući da je, ipak, on taj koji se ponajviše razume i zna kako žive Srbi na KiM - rekao je Jevtić.

Dodao je da je svakako važno nagasiti da se u parlamentu videla nedvosmislena potvrda da politika predsednika Vučića jedina garantuje da će Srbi biti zaštiheni, jer ta politka garantuje mir i stabilnst, što je, poručuje, najveći interes svih onih koji žive na prostoru KiM.

Dodao je i da je opozicija, nažalost, iskoristila i ovu situaciju i sednicu da zaradi neki jeftini politički poen.

- Nismo čuli nijedan konkretan predlog kako reštiti važno pitanje opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM - naveo je Jevtić.

Prema njegovim rečima, način na koji su albanski mediji danas na KiM izveštavali o sednici, dovoljno govori o činjenici da je opozicija više nanela štetu onome što treba da bude borba za opstanak i život na KIM.

Upravo to je, kako je naveo, najbolji mogući odgovor na pitanje kako je opzicija nastupila u parlamentu.

- Svakako da nismo srećni zbog toga. Želeli smo da čujemo od njih više konkrentih predloga - rekao je on.

Naglasio je da su na neki način svi oni očekviali da će se doći do preko potrebnog jedinstava ali se to nažalost nije desilo jer su se neki vodili usko stranačkim i dnevno političkim interesima što nažalost u ovoj temi i priči oko KiM nikada nije niti će dati rezultate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mila

pre 1 godinu

Da nije politike Vučića odavno bi KiM bilo okupirano

Nina

pre 1 godinu

Jednostavno Vučić trezveno rešava aktuelne probleme i ne srlja u nove sukobe već unašrejduje saradnju sa svima

Zoran

pre 1 godinu

Aktuelna vlast je pre desetak godina zatekla veoma nezavidnu situaciju, kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ali je svojom doslednom i odgovornom politikom uspela da sacuva Srbe koji dole zive.

Njanja

pre 1 godinu

Jedino politika predsednika Vučića može da održi stabilnost na Kosovu i Metohiji i sigurnost Srbima koji tamo žive

kole

pre 1 godinu

Opozicija se za KiM bori tako što malo mlate gluposti po skupštini i tviteru, a onda odu u svoje skupe vile, stečene pljačkom gradjana, da se malo nažderu.

kole

pre 1 godinu

Opozicija ima samo prazne priče, Vučić je taj koji je na delu pokazao da je tu za narod sa KiM i da će uvek uraditi sve da se izbori za njihove interese.

Andjelko

pre 1 godinu

Od opozicije za dva dana nismo culi nista konkretno sto bi pomoglo Srbima na KiM,opozicija je konstantno iznosila neistine o Vucicu i njegovoj porodici,izvestaj sa pregovora im je bio u totalno drugom planu,iako nisu imali primedbe na izvestaj nisu glasali za njega,sta ce nam spoljasnji neprijatelj kad nam je opozicija unutrasnji neprijatelj,strasno!

Marijana

pre 1 godinu

Narodu je odavno jasno ko iskreno brine o Srbima na KiM a kome je bitan samo lični interes. Vučić je svoju odanost Srbiji dokazao mnogo puta.

Maja

pre 1 godinu

Od opozicije bolje nismo ni očekivali. Neprimereno ponašanje u Skupštini Srbije govori dovoljno o njima!

Marijana

pre 1 godinu

Ko ne brine o interesima Srba na KiM, nije mu ni mesto u Skupštini Srbije!

Vojka

pre 1 godinu

Opozicija ne razume da sednicu nije samo gledala Srpska lista i neki biznismeni vec obican svet koji se svaki dan pita da li ce se seliti iz rodne kuce. Poruka koju su dobili je da ce se presednik za njih boriti kao da zivi sa njima a ostalima iz opozicije nisu ni na radaru

Suzana

pre 1 godinu

Ranije nije bilo državnika koji se toliko bori za KiM kao što to čini Vučić

Nela

pre 1 godinu

Dok je Vučić na čelu naše države dotle možemo se nadati da ćemo živeti u miru...

Mate

pre 1 godinu

Svi imaju svoje mišljenje, a Kosovo i Metohija su zauvek srce Srbije.

Andjela

pre 1 godinu

Opozicija je pokazala svoje pravo lice, lice koje laze i obmanjuje narod neistinama radi licne koristi.

stevo

pre 1 godinu

Vuciceva politika je garant mira i opstanka srpskog naroda u pokrajni

Patak

pre 1 godinu

Srbija ce uvek stititi interes srpskog naroda na KiM i uvek ce mu biti istinska podrska

sasa

pre 1 godinu

Teska i slozena je situacija oko KiM;ali moramo se boriti za interes i opstanak srpskog naroda u pokrajni

stefan

pre 1 godinu

Ocuvanje mira i stabilnosti na KiM je neophodno zarad opstanka srpskog stanovnistva

Pavlovic

pre 1 godinu

Ma koliko da bila teska situacija,Srbija nikada nece ostaviti na cedilu Srbe sa KiM

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17