• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2022

13:52

POZIVAM JAPANSKE INVESTITORE DA ZAJEDNO RADIMO NA JAČANJU ODNOSA NAŠIH ZEMALJA! Vučić se sastao sa predstavnicima organizacije za spoljnu trgovinu – Džetro

printscreen

Politika

POZIVAM JAPANSKE INVESTITORE DA ZAJEDNO RADIMO NA JAČANJU ODNOSA NAŠIH ZEMALJA! Vučić se sastao sa predstavnicima organizacije za spoljnu trgovinu – Džetro

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima japanske organizacije za spoljnu trgovinu - Džetro (Jetro), sa kojima je razgovarao o dosadašnjim i novim investicijama te zemlje, jačanju ekonomske saradnje i unapređivanju sveukupnih odnosa Srbije i Japana

- Saradnja sa Japanom je od izuzetnog značaja za Srbiju. Danas možemo da se pohvalimo sve većim brojem investicija i trgovinske razmene, a ja sam uveren da ulazimo u period još intenzivnijeg razvoja ekonomske saradnje između naše dve zemlјe.

Svi japanski investitori su dobrodošli u Srbiju i ja ih pozivam da zajedno radimo na jačanju sveukupnih odnosa naših zemalja.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima japanske organizacije za spoljnu trgovinu – Džetro (JETRO)
 - objavljeno je na Instagramu buducnostsrbijeav.

 

 

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija ponosna na postignute rezultate u osnaživanju bilateralnih ekonomskih veza, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjim ulaganjima japanskih kompanija u našoj zemlju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

"Diversifikacija japanskih investicija u Srbiji prati promenu strukture našeg ukupnog izvoza u svet, čime japanske kompanije koje proizvode u Srbiji daju snažan doprinos još većoj integrisanosti naše zemlje u evropske i globalne lance snabdevanja, naročito u auto industriji. Trenutno, od tri vodeća proizvoda u srpskom izvozu u svet, čak dva dolaze iz oblasti proizvodnje komponenti za auto-industriju, u koju su uključeni japanski investitori", naveo je Vučić.

On je istakao da je saradnja sa Japanom od izuzetnog značaja za Srbiju.

- Danas možemo da se pohvalimo sve većim brojem investicija i trgovinske razmene, a ja sam uveren da ulazimo u period još intenzivnijeg razvoja ekonomske saradnje između naše dve zemlje - rekao je predsednik Vučić, pozvavši japanske investitore da pokrenu svoje poslovanje u Srbiji i tako pomognu jačanju odnosa naših zemalja.



Navodeći japansku preduzetničku svest i smisao za organizaciju kao uzor, predsednik Vučić je rekao da je Srbija danas na putu da postane lider regiona u inovativnim tehnologijama i njihovoj primeni u automobilskoj i hemijskoj industriji, proizvodnji elemenata za železnički transport.

Vučić je izrazio nadu da će doći do intenziviranja razvoja buduće ekonomske saradnje između naše dve zemlje.

- Iako je Srbija u Japanu do sada u velikoj meri bila poznata mahom po sportu i prepoznata kao zemlja Novaka Ðokovića i Dragana Stojkovića Piksija, želimo da našu zemlju, u vremenu koje dolazi, poseti daleko veći broj japanskih turista kako bi svoje impresije o Srbiji, njenim lepotama i ljudima mogli da prenose dalje. To isto očekujemo i po pitanju japanskih firmi. Sigurni smo da će kompanije poput Jazakija, Tojo tajersa, Itočua, Nideka, Tojota Cušo-a, Džapan Tobako-a biti najbolji promoteri za dolazak novih japanskih investitora u Srbiju - poručio je predsednik Vučić.

On je rekao da će Srbija i Japan ove godine obeležiti važan jubilej, 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, što je samo pokazatelj duge i sveobuhvatne povezanosti dva naroda, navedeno je u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 1 godinu

Podrška. Želim najiskrenije Japanu mir u regiinu Indo-Pacifika, još bolju saradnju sa Republikom Srbijom i večno prijateljstvo. Želim da Beograd bude bezbedan porodični grad, human za život. Želim saradnju u očuvanju životne sredine i investicije koje to ne ugrožavaju. Ne podržavam iskooavanje litijuma u Srbiji, jer je naučno-tehnološki razvoj doveo do novih ekološko prihvatljivih otkrića kada su u pitanju baterije za el vozila. Izuzetno poštujem Japan u tom smislu ali i očuvanje identiteta , naciinalne tradicije , koje razvoj nije ukinuo. Niti porušio. To je veoma bitno za svaki narod. Ne da poštuje samo neke datume i sećanje, već da čuva materijalne dokaze o svom trajanju na nekom prostoru. Da neguje tradiciinalne zanate, umetnost, veštine, jezik, pismo. Ništa od toga nije u koliziji sa progresom. U to sam uverena, jer u budućnost mora da se putuje soostvenim kolosekom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17