• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2022

08:46

Ustaša Plenković naručio novi tekst! Traži KAŽNJAVANJE Vučića i Srbije jer mu smeta ISTINA o Jasenovcu

Tanjug

Politika

Ustaša Plenković naručio novi tekst! Traži KAŽNJAVANJE Vučića i Srbije jer mu smeta ISTINA o Jasenovcu

Podeli vest

Sve kampanje koje se vode protiv predsednika Vučića su samo dokaz da on vodi dobru politiku za naš narod i zemlj

Da je biti srpski vođa u ovim danima veoma teško i da svi oni koji su vladali u interesu srpskog naroda nose veliki krst, dokaz je i sam predsednik Aleksandar Vučić, čija leđa svakodnevno trpe neverovatne pritiske i spolja i iznutra.

Naime, u hrvatskom listu Jutarnji pojavio se tekst sa naslovom “Smešni ‘denacifikator Balkana’ Srbima nudi gorivo: Ne bude li nafte, grejaće nas mržnja prema Hrvatima”. Ovo je samo još jedan u nizu napada i širenja mržnje od strane ustaškog premijera Andreja Plenkovića koji je lično naručio ovaj tekst protiv Vučića i Srbije, u kome se traži kažnjavanje naše zemlje i predsednika.

U tekstu se Vučić naziva “denacifikatorom Balkana”, koji “patološkom brbljavošću u minuti govora uspije prošetati od Janafa do Jasenovca”, a poziva se i na izolaciju Srbije!

Foto: Printscreen

Treba li srbijansku politiku s takvom retorikom uvažavati ili izolovati? Treba li politička Srbija, kao i sve administracije koje su nastojale pristupiti demokratskom i naprednom svetu, biti promatrana i prema potrebi kažnjavana ako vrije od mržnje koju potiče politika i ako joj je javni prostor, a naročito mediji, sav zagađen lažima i nacionalističkom paranojom? Hrvatska se ne sme i neće spustiti na Vučićevu razinu, ali to ne znači da na vrhu evropske političke piramide ne bi trebalo insistirati na rigoroznijem promatranju ne Srbije, ne srpskih građana, nego Vučićevog huškačkog režima – navodi se u skandaloznom tekstu.

Jasno je da su taj režim o kome govore ustaše izabrali upravo građani Srbije, koji podržavaju politiku predsednika, a posebno je sramno što se Vučić označava kao “huškač”, iako se najviše u regionu zalaže za mir i stabilnost.

Jasno je da ustašama smeta to što Vučić ne dozvoljava da srpske žrtve, nevino stradale od ustaške ruke, padnu u zaborav i da je to motiv ovakvih tekstova.

Takođe je jasno da se pritisci od strane ustaškog premijera Andreja Plenkovića nastavljaju, a ovog puta je lično ustaša Plenković naručio tekst u kojem traži kažnjavanje predsednika Vučića i Srbije zbog predsednikove borbe i insistiranja da svima pokaže istinu o Jasenovačkom genocidu, kao i o stravičnim zločinima koje su ustaše počinile u toku “Oluje” i “Bljeska”, kada je srpsko stanovništvo praktično zbrisano sa teritorije današnje Hrvatske.

Ustašama smeta istina, smeta im jer znaju da otvoreno slede ustašku ideologiju i zato svakog ko im tu istinu saspe u lice vređaju i napadaju.

Sve kampanje koje se vode protiv predsednika Vučića su samo dokaz da on vodi dobru politiku za naš narod i zemlju i da se bori protiv svih pritisaka koji dolaze sa strane.

Podsetimo, tokom Drugog svetskog rata izvršen je genocid nad srpskim stanovništvom, u kome je između 900.000 i 1.200.000 Srba ubijeno na području NDH.

Samo u Jasenovcu, prema istoričaru Vladimiru Dedijeru hrvatske ustaše pobile su između 700.000 i 1,2 miliona Srba, Jevreja i Roma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazar

pre 1 godinu

Čitajući šta Plenković govori, reklo bi se da Hrvatskoj cvetaju ruže. Nije tako, nije prvi put da svojim činjenjem štete baš Srbiji i Srbima pokušavaju da skrenu pažnju sa svojih slabosti.

Vanja

pre 1 godinu

Smatram da bi Plenkoviću bilo bolje da krene sa kažnjavanjem počinioci a zločina u Jasenovcu tačnije da prizna krivicu Hrvatske države

Milica

pre 1 godinu

Plenkovic je covek zadojen mrznjom prema Srbiji

ratnik

pre 1 godinu

Treba li srbijansku politiku s takvom retorikom uvažavati ili izolovati? Treba li politička Srbija, kao i sve administracije koje su nastojale pristupiti demokratskom i naprednom svetu, biti promatrana i prema potrebi kažnjavana ako vrije od mržnje koju potiče politika i ako joj je javni prostor, a naročito mediji, sav zagađen lažima i nacionalističkom paranojom? Hrvatska se ne sme i neće spustiti na Vučićevu razinu, ali to ne znači da na vrhu evropske političke piramide ne bi trebalo insistirati na rigoroznijem promatranju ne Srbije, ne srpskih građana, nego Vučićevog huškačkog režima – navodi se u skandaloznom tekstu. Kako oni zamisljaju demokratiju. Sami su ovim rekli sve o xsebi i EU.

Dejana

pre 1 godinu

Srbija ce nastaviti da cuva svoju teritoriju, da tezi ostvarenju sopstvenih interesa

Marija

pre 1 godinu

Sramni su napadi koji dolaze od strane hrvatskog rukovodstva

Uros

pre 1 godinu

Hrvatska misli da ce se na ovaj nacin zaboraviti ustaski zlocini nad Srbima

Filip

pre 1 godinu

Sve kampanje koje se vode protiv predsednika Vučića su samo dokaz da on vodi dobru politiku za naš narod i zemlju

Filip

pre 1 godinu

Hrvatsku boli svaki uspeh, svaki napredak i uspesan rezultat nase drzave

Dragan

pre 1 godinu

Hrvati nećete dobiti ni pare više od Srbije jer im je Plenković naneo štetu od oko 100 miliona eura na godipnjem nivou uvođenjem sankcija Srbiji za uvoz nafte preko Janafa. Dovidjenja Hrvati, dobro nam došli Mađari!

Lena

pre 1 godinu

Vučić je najjači kada je to najpotrebnije i vratio je Plenkovića i hrvatske novinare na fabrička podešavnja.

Dragan

pre 1 godinu

Pošto su Hrvati sami sebi skočili u stomak i odrrekli se oko 100 miliona eura tranzitne takse na naftu, neka ubuduće profitira Mađarska sa kojom inače imamo fenomenalno dobru saradnju.

Gaga

pre 1 godinu

Hrvati nećete dobiti ni pare više od Srbije. Doviđenja i daleko Vam lepa Vaša!

Marko

pre 1 godinu

Plenković je pun mržnje,eksplodiraće od nje

Kaca

pre 1 godinu

Ponašanje Plenkpvića je za osudu,njegova mržnja i zloba su prevazišli sve granice!

Kristijan

pre 1 godinu

Sramni su napadi Hrvatske na naseg predsednika i nasu drzavu

Luna

pre 1 godinu

Hrvatska je ljubomorna i zavidna na svaki uspeh i napredak Srbije

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija