• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2022

15:24

PORED IZAZOVA, EU STRATEŠKI PRIORITET SRBIJE! Ana Brnabić sastala se sa Anžejom Frangešom

informer.rs

Politika

PORED IZAZOVA, EU STRATEŠKI PRIORITET SRBIJE! Ana Brnabić sastala se sa Anžejom Frangešom

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je u razgovoru sa specijalnim slovenačkim izaslanikom za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom istakla da i pored brojnih izazova sa kojima se suočava Evropska unija ostaje strateški prioritet Srbije

Ističući da je, u smislu vrednosnog opredeljenja, partnerstvo sa Evropskom unijom od izuzetnog značaja, premijerka je navela da Srbija duboko veruje u nastavak reformskih procesa ključnih za izgradnju boljeg društva za naše građane, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je istakla da je u poslednja dva mandata vlade postignut značajan napredak u oblasti vladavine prava, u kojoj će reforme biti nastavljene i u budućem mandatu.

Kada je u pitanju ekonomska situacija, premijerka je ocenila da je oblast energetike, u ovom trenutku, najveći globalni izazov i da je dalji rast privrede uslovljen i energetskom situacijom, pa će, u skladu sa tim, i energetski projekti biti na samom vrhu prioriteta za buduću srpsku vladu.

Frangeš je istakao da je stav Slovenije da je evropski put Srbije i Zapadnog Balkana bez alternative i da će ova zemlja pružiti svu neophodnu pomoć i podršku na tom putu.

Foto: informer.rs

Kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, Brnabić je istakla da Beograd ostaje posvećen pronalaženju rešenja i nastavku razgovora, ali da ni nakon skoro deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, nije došlo do napretka u implementaciji dogovorenog sa prištinske strane, pre svega kada je u pitanju Zajednica srpskih opština.

Na sastanku je ocenjeno da je postojeći nivo bilateralnih odnosa naših zemalja izuzetno dobar i da postoji spremnost obe strane da se održi postojeća dinamika saradnje dveju zemalja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija