• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.11.2022

21:41

Ne postoji mogućnost da izvršite atentat na predsednika države, a da nemate podršku iz samog sistema! Đukanović: Policija sada vraća poverenje koje je bilo uzdrmano

printscreen/ TV Pink

Politika

Ne postoji mogućnost da izvršite atentat na predsednika države, a da nemate podršku iz samog sistema! Đukanović: Policija sada vraća poverenje koje je bilo uzdrmano

Podeli vest

U večerašnjoj emisiji "Hit tvit" gosti su lider Radikala dr Vojislav Šešelj, član Predsedništva SNS Vladimir Ðukanović i medijski analitičar Ištvan Kaić

 

 

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je rekao da je predsednik prećutao ono glavno iz ovog razgovora. Dodaje da pretpostavlja da je njegova namera, da oseća da je Makron mnogo blaži i prijateljskije orijentisan prema Srbiji, nego nemački kancelar.

- Berlin je ostao veran svojim saveznicima iz Drugog svetskog rata, a Velika Britanija je uvek bila neprijateljska prema Srbima i da su se oni pitali još bi mi bili u turskom ropstvu - rekao je Šešelj.

Kako kaže, Britanci u nama vide male Ruse na Balkanu, dodaje da svaki uspeh Srbije doživljavaju kao uspeh Rusije.

Šešelj je istakao da je Rusija uvek pomagala i podržavala Srbiju i da smo mi ruski tradicionalni saveznici.

Kako kaže, nema Srba koji će za novac postati rusofil, dodaje da nikada nije čuo da je neki značajan Srbin potkupljen od Rusa da bi uradio to i to.

- Nadam se da je Vučić nešto postigao na tom planu, ali dok to sam ne saopšti ne možemo biti sigurni. Onaj plan koji je donet u Beograd, ne može se nikako prihvatiti - rekao je Šešelj.

Foto: printscreen/ TV Pink

Vojislav Šešelj

Lider radikala je rekao da Kurti ne može ništa da uradi bez podrške koju mu pružaju Britanci i Amerikanci.

- Nema te srpske ruke koja će potpisati nezavisnost Kosova - rekao je Šešelj.

Ištvan Kaić je rekao da nije Šešelj prvi koji je uporedio slučaj Rade Trajković i Olivera Ivanovića.

- Ono što bih se složio jeste da kada pogledate Oliver Ivanović nije bio nikakva politička pretnja bilo kome. Isto to Rada Trajković takođe. Šta bi se dobilo da se njoj sada nešto desi, šta bi i ko dobio nešto time? Ali, optužbe bi sigurno otišle na istu adresu - rekao je Kaić.

Kako kaže, sve zavisi ko kako interpretira i sa koje strane dolazi interpretator.

Foto: printscreen/ TV Pink

Ištvan Kaić

Đukanović je rekao da će Kurti na silu pokušati da napravi vlast. Dodaje da je Oliver Ivanović, kakvu god da je imao podršku, imao je bar neku, dok Rada Trajković, dodaje, nema baš nikakvu podršku.

- Iskreno, plašim se i pribojavam sukoba, ali ne vidim način na koji će se ovo rešiti. Mi moramo da budemo spremni na najgori mogući scenario. Ne vidim efekte da se situacija može smiriti - rekao je Đukanović.

Dodaje da žele Putinu argument da izbace iz ruku.

Kako kaže, na sve moguće načine će pokušavati nas da nateraju da priznamo Kosovo kao nezavisno, dodaje da se to neće desiti i da se plaši da može doći do nekog sukoba.

Foto: printscreen/ TV Pink

Vladimir Đukanović

Šešelj je takođe rekao da preti opasnost od ozbiljnog sukoba, dodaje da će zapad biti dovoljno pametan da zaustavi Kurtija.

- Postoji jedan momenat koji još nije pomenut. Pogledajte kako je Haradinaj odlučno nastupio, a nije to uradio na svoju ruku. On je, čini mi se, najbliži amerikancima. On je potpuno uskratio podršku Kurtiju. Dok se Kurti ne uzbuđuje uopšte, on je psihopata, on nema nikakvih emocija - rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao da je plan "Dve Nemačke" neprihvatljiv za nas. Dodaje da je to neuporedivo sa ovom situacijom.

- UN ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, i bez podrške Rusije i Kine, to neće ni postati - rekao je Šešelj.

Kako kaže, jedna država u današnjem svetu, ne može da se smatra nezavisnom dok ne postane članica UN.

Foto: printscreen/ TV Pink

Komentarišući 21. novemar, Šešelj je rekao da to može biti datum za oružani obračun. Dodaje da posledice mogu biti krajnje nepredvidive.

Đukanović je rekao da ćemo tada videti da li oni žele da spreče sukob ili ne.

- Zbog čega oni šalju dronove i zbog čega se pripremaju, naoružanje, voda, hrana. Nismo ni mi pali sa marsa, znamo šta se sprema tako da se i mi pripremamo za najgore - rekao je Đukanović.

Kada su u pitanju poverljivi izvori određenih medija, Kaić je rekao da se seća u vreme korone, kada je uvedeno vanredno stanje, oni su pisali kako je to učinjeno kako bi se ugušila politička reč. Dodaje da je tada bila aktuelna Tanja Fajon.

- Nova s i N1 su istog trenutka imali sve tekstove koje je ona pisala. Kasnije se pojavila Viola fon Kramon, koja je zadužena za teme oko Kosova i koja prosleđuje tekstove albanskim medijima, medijima na Kosovu i medijima iz Beograda koji pripadaju United media - rekao je Kaić.

Foto: printscreen/ TV Pink

Kaić je rekao da je Nova.rs objavio svojevremeno nakon početka rata u Ukrajini, kako smo mi odbili dokument u kojem se priznaju suverenitet Ukrajine.

- Napravili su štetu našoj zemlji nakon objavljivanja te lažne vesti. To je bila jedna informacija koju su na slobodan način i njima svojstven način interpretirali. Oni time otežavaju našem rukovodstvu i državi, koji dobijaju izvestan pritisak, pre nego i treba da objasne neke stvari - rekao je Kaić.

Vračarski klan

Šešelj je rekao da je čuo da je ova operacija spremana više od godinu dana. Dodaje da nije znao za ovu grupaciju, da je "vračarska" grupa za njega novost.

- Srpski i muslimanski kriminalci najbolje međusobno sarađuju, njima sve pada u zasenak kada su u pitanju finansijski i kriminalni interesi. Nije još ništa rešeno, treba videti ima li ih još, a biće ih sigurno dok god bude na vlasti Milo Đukanović i svi oko njega - rekao je Šešelj.

Kako kaže, opasnost i dalje postoji i vreba i nema mesta opuštanju. Dodaje da istraga sada treba da pokaže svoje.

On je istakao da je i ovde uhapšen jedan policajac, dojavljivač, od koga su tražili informacije.

- Smatram da policija sada vraća poverenje koje je bilo uzdrmano. Mi treba da pomognemo sada policiji kod otkrivanja krivičnih dela - rekao je Šešelj.

Đukanović je rekao da se radi o daleko opasnijoj, snažnijoj i organizovanijoj grupi nego što je bila Belivukova.

- Ovo je jedna veoma opasna grupacija - rekao je Đukanović. Dodaje da se čekalo dugo da bi se dobilo sve crno na belo.

Foto: printscreen/ TV Pink

Vladimir Đukanović

Kako kaže, ako hoćete da izvršite atentat na predsednika ili nekog člana njegove porodice, to ne možete bez pomoći spolja, ali i iznutra.

- Iz samog sistema su mi mnogo važniji. Ko su ti ljudi koji su to sve omogućavali. Da bi vi takav poduhvat izvršili morate da znate njegove navike, sve morate da saznate da bi takvo nešto izvršili i da imate nekoga iz samog sistema ko bi vam to sve dojavio - rekao je Đukanović.

Kako kaže, nema nikakvu dilemu da bi trebalo da se krene unutar sistema i da se vidi ko je taj koji je njima pomagao.

- Ne postoji mogućnost da izvršite atentat na predsendika zemlje, a da nemate podršku iz samog sistema - rekao je Đukanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tara

pre 1 godinu

Vucica bezbednosne sluzbe cuvaju kako od spoljnih neprijatelja tako i od unutrasnjih.

Una

pre 1 godinu

Svako ko izdaje sluzbu i drzavu treba da odgovara.

Sara

pre 1 godinu

Svaki korumpirani policajac treba da bude priveden pravdi.

Mira

pre 1 godinu

Pojedinci koji imaju lose namere prema Vucicu treba da znaju da ce biti iznadjeni i privedeni pravdi.

Hana

pre 1 godinu

I te kako policija vraca poverenje gradjanima jer ce kukolji biti pronadjeni.

Ana

pre 1 godinu

Klupko se odmotava, svi kriminalci će uskoro biti sankcionisani. Naša policija odlično radi svoj posao i imaju dobru organizaciju.

Ana

pre 1 godinu

Svi koji misle da su jači od države i da mogu činiti zlodela nekažnjeno, rad policije u poslednjem periodu dokazuje suprotno. Velika podrška za policiju i samo neka nastave da hapse ološe.

Stevan

pre 1 godinu

Potrebno je da policija sve detaljno ispita i uhapsi sve umesane u planiranje atentata na Vucica.

Filip

pre 1 godinu

Jako je vazno da js policija vratila poverenje jer je to neophodno kako bi se gradjani osecali bezbedno.

Tamara

pre 1 godinu

Nije lako isplanirati atentat na predsednika drzave i zato je jako vazno sto je policija pravovremeno reagovala.

Svetlana

pre 1 godinu

Policija je ovde odigrala jako vaznu ulogu i na obavila svoj posao na najbolji moguci nacin i tako sprecila veliku tragediju.

Filip

pre 1 godinu

Verujem da ce policija sve detaljno ispitati i uhapsiti sve one koji su ucestvovali u planiranju atentata na Vucica kako se slicne stvari ne bi ponovile.

Sima

pre 1 godinu

Tačno tako, u sistemu treba da postoji sigurnost i da su na strani Srbije,da se pohapse ti što su hteli da izvrše zlodela nad našim predsednikom.

Miloš

pre 1 godinu

Zapad ima mehanizme da odvrati Kurtija od politike koju vodi prema Srbima, samo je pitanje da li želi to da uradi.

Oki

pre 1 godinu

Institucije da zastite predsednika i njegovu porodicuvu svakom trenutku.

Glasinac

pre 1 godinu

Država je preduzela sve mere da se kriminalcima stane u kraj i nema stajanja dok se ovo zlo skroz ne iskoreni.

Veljko M

pre 1 godinu

Potencionalni izvršioci planiranog zlodela su se našli iza brave i verujemo da će im se vrlo brzo pridružiti i nalogodavci.

Branko N

pre 1 godinu

Opuštanmja ne sme biti. Sada treba preduzeti sve mere da se pronađi i nalogodovci i da se strpaju iza brave.

Patak

pre 1 godinu

Vucic je odlucno usao u borbu protiv kriminalne grupe i poslao ih iza resetaka

stefan

pre 1 godinu

Nase bezbednosne sluzbe ozbiljno i odgovorno rade svoj posao.

Bibi

pre 1 godinu

Tebalo bi precesljati sve institucije i pohapsiiti sve koji su na bilo koji nacin ucestvovali u organizaciji atentana na Aleksandra Vucica.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija